aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az új terminátor régi alkatrészekből épül Kántor Mihály
2014. március 04. 20:20:00

Kategória: film 11 komment

A Moviehole névtelen, de állításuk szerint alaposan beásott forrása azt állítja, hogy a Terminator Genesis nem csak az eddig bejelentett (és jól ismert) karaktereket fogja szerepeltetni, hanem konkrét jeleneteket is visszahoz a korábbi filmekből. Hogyan lehetséges ez?

geneses.jpg
A részletekért klikk az "elolvasom"-ra!.

Eddig úgy tudtuk, hogy a Terminator Genesis mindössze egy franchise-reboot lesz a már megszokott recept szerint: ismert sztori, új színészek, régi karakterek. Ami viszont most kiszivárgott, az sokkal inkább arra utal, hogy Alan Taylor és írócsapata az Abrams-O-Matic gépezet bevetését tervezi, mely egyszer már kiválóan bevált a 2009-es Star Trek esetében. Eme ördögi masina működése végletesen egyszerű: az adott univerzum időutazásos aspektusát használja arra, hogy létrehozzon egy alternatív idővonalat, érintetlenül hagyva (és nem pedig lenullázva) mindent mi előtte volt, így teremtve ugródeszkát új történeteknek.

Az így létrejövő új sorozat kötőszövete Schwarzenegger lesz, hasonlóan az öreg Spockhoz a Star Trekben, ám a temporális merítés itt lényegesen mélyebb. A történet ugyanis vissza és előre is ugrál az időben, melynek kiinduló pontja az 1984-as film. Lesznek tehát kötekedő punkok a Griffith csillagvizsgálónál (szerintem Bill Paxton nélkül), el fog hullani néhány Sarah Connor nevű szerencsétlen háziasszony, de feltűnik Lance Henriksen és Paul Winfield zsarupárosa is, ugyanúgy mint Sarah szobatársa, Ginger. Talán még Pugsley az iguán is beköszön.

A cápaugrás ott kezdődik ahol előre ugrunk a Terminator 2 eseményeihez (igen, jól olvassátok). Itt lesz a rendőrnek álcázott T-1000-es, John kretén nevelőszülei is megint megkapják, amit a mimetikus polialoid korábban már kiszabott nekik, és még néhány további kulcsjelenet is megidézésre kerül.

terminator-genesis-cast.jpg
Mivel azonban a “Marty McFly hihetetlen visszatérése 1955-be” is fel tudott mutatni újdonságokat a már korábban látott jelenetek felmondása mellett, így itt sem lesz ebben hiány. Rövid “Best of” túránk után siklunk is vissza az időben abba a korba, ahol az ifjú Sarah Connor még a szüleivel élő bakfislányka volt - végre megismerhetjük a nénikét az üzenetrögzítőről! 1984 óta várom, milyen lett volna az anyós-vej viszony Kyle Reese és Sarah anyukája között.

Szóval állítólag ez a nagy kuszaság egy teljesen összeszedett történet kulcspontjait fogja képezni, ami ha ennyi infó alapján hihetetlennek is tűnhet, még lehet igaz. Arról nem nagyon szól a cikk, hogy milyen mennyiségű jelenetre számíthatunk a jövő háborújából és arról sem, hogy konkrétan hogyan, milyen irányba tervezik a folytatásokat, de reméljük nem jut a Megváltás sorsára. Aki esetleg nem tudná, az a film is egy hasonló, bár ennél nagyobb horderejű kiszivárgás miatt bicsaklott meg az utolsó harmadban. A befejezést át kellett írni, a leforgatott anyagot kukázni és hát ez eléggé érződött a vége felé.

Címkék

remake sci fi reboot terminator arnold schwarzenegger pletykarovat jason clarke emilia clarke jai courtney

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr685843186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jófejsrác 2014.03.04. 20:33:51

Nekem ez így elsőre bőven bejövős. Viszont erről a Megváltás fiaskóról lemaradtam. Valaki leírná nekem röviden?

Tyberius06 2014.03.04. 20:58:56

"de reméljük nem jut a Megváltás sorsára. Aki esetleg nem tudná, az a film is egy hasonló, bár ennél nagyobb horderejű kiszivárgás miatt bicsaklott meg az utolsó harmadban. A befejezést át kellett írni, a leforgatott anyagot kukázni és hát ez eléggé érződött a vége felé."

Huh, nekem most nincs meg mi volt ez a kiszivárgás és hogy miről változtatták át a végét a filmnek.
Valaki felhomályosítana?
Köszi

batboy 2014.03.04. 21:13:39

@jófejsrác: @Tyberius06: az történt, hogy 2008-ban felröppent egy pletyka a film befejezését illetően, ami egészen addig pletykának tűnt, míg több forrás (többek között Seth Rogen) meg nem erősítette, hogy a Warnernél robbanáshelyzet alakult ki a szivárgás miatt.

ebben az eredetileg tervezett befejezésben John Connort tényleg kinyírja a T-800-as, ám halálát az Ellenállás titokban tartja. Marcus megérti John Connor szerepének a jelentőségét és hajlandó alávetni magát egy komplikált bőrátültető beavatkozásnak (amit nem egy huzatos sátorban hajtanak végre). Ennek a műtétnek a során John Connor bőrét áthelyezik Marcus vázára és kvázi Marcus viszi tovább az Ellenállást a tervezett két további folytatásban.

forrás: www.aintitcool.com/node/36947

azonban ennél még érdekesebb lett volna az a korábbi forgatókönyv változat, mely még akkor készült, amikor nem egy Christian Bale kaliberű színészt gondoltak ki Connor szerepére. ezt most nincs kedvem begépelni, de itt van hozzá egy Helena Bonham Carter concept: filmonic.com/wp-content/uploads/2009/04/serena-terminator-salvation.jpg :)

jófejsrác 2014.03.04. 21:31:02

@batboy: Hm, kár érte. Ez a befejezés dobott volna a középszerű filmen. Köszi az infót!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.04. 21:31:26

Meg mertem volna esküdni arra, hogy írtunk anno a Salvation alternatív univerzumáról (benne az embertenyészet nagyobb jelentőségéről), de sehol sem találom a cikkelyt, mindenesetre a végleges befejezés azért nem olyan elszállt, mint az elvetett, de az azt megelőző Skynet-durci csak nehezen megbocsátható (nem beszélve a kutyafuttában lezavart szívműtétről :).

Tyberius06 2014.03.04. 21:39:22

@batboy: @Zalaba_Ferenc: Hm... oh, rémlett valami, csak nem emlékeztem rá pontosan. Jah, ez a befejezés feledtette volna a film iránt érzett csalódottságomat az biztos. Egyébként ha már adtak ki hozzá anno director's cutot, nem vágom, hogy miért nem használták fel az alternatív jeleneteket és inkább pakolták az a film végére, addigra már úgy is mindegy volt (DVD-BD megjelenés), tudták, hogy bukott a film, de értelmesebb lett volna a cucc, mint tényleges megoldással. Kár érte.

Más: épp a minap olvastam utána Terrence Malick The Thin Red Line-jának, hogy annak is az első vágása valami 300+ perces volt benne a végső változatból kimaradt összes színésszel. Nah ezt a 300 perces verziót is megnézném szívesen...

Llew 2014.03.04. 22:27:16

És az egész azért fog kialakulni, mert egy gázfelhő megrekedt egy termikus zsebben, amire rávetült a Vénusz fénye? Mert ez így elsőre pont akkora zagyvaság, mint a J ügynök által kiosztott pótemlék.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.05. 10:13:21

elsőre kicsit bonyolult, de filmben lehet majd összeáll.

replugged 2014.03.05. 14:53:33

most először érzem azt h van értelme.

egy időutazós filmbe kell az időutazás. az alternatív valóssággal meg rohadt jó jeleneteket lehet csinálni.
ha okosan lesz összerakva, akkor akár egész jó cucc is kikerekedhet belőle.

ac3^BB 2014.03.05. 15:33:51

szerencsere nem az eredeti befejezes volt az utolso reszben, bar ez a szivatultetos baromsag se kellett volna...

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.03.06. 13:31:02

@Llew: "És az egész azért fog kialakulni, mert egy gázfelhő megrekedt egy termikus zsebben, amire rávetült a Vénusz fénye?"

:D

Nyugodjatok meg gyerekek, ez is el lesz b*szva, én már most érzem :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása