aeon flux

ready for the action now, danger boy?

david lynch visszatér twin peaksbe? Zalaba_Ferenc
2014. január 07. 18:35:00

Kategória: tv bd 26 komment

Álmaink válhatnak valóra, mi több, Laura Palmer is beteljesíthetné ígéretét, melyet az 1989-ben véget ért sorozat végén tett Cooper ügynöknek. Viszlát 25 év múlva. Ami... egy, kettő, három, négy... most van! A jeles alkalomból nem csupán BD-n jelenik meg a széria (lásd képünket) (már ha megjelenik, ugyanis elkezdték tologatni/törölni a dolgot), de a hírek szerint David Lynch új anyagot is forgat, amely bármi lehet, mondjuk egy reklám, vagy akár egy epilógus, amely végleg lezárja az amúgy idejekorán elhagyott városka történetét.

Mindenesetre meghirdettek egy szereplőválogatást, melyben egy Lynch által rendezendő "Twin Peaks promó"-hoz keresnek egy fiatal, 18-27 közötti bombázót (kizárólag barna vagy vörös hajjal) egy pincérnő szerepére, aki - ki tudja - talán a BD-t szolgálná fel a kávé mellé a némileg megkorosodott Cooper ügynöknek, miközben odakint baglyok huhognak és törpék táncolnak. Visszafelé. Cool. De személy szerint jobban örülnék valami magvasnak.

bd_twinpeaks.jpg

Címkék

twin peaks casting david lynch pletykarovat

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr515744833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2014.01.07. 18:50:49

És persze itthon ne is reménykedjen a mezei vásárló, hogy hozzájut a bd-hez, mert a dvd-t is vért izzadva jó későn sikerült kiadni.

Viszlát (törölt) 2014.01.07. 19:00:18

Überbrutál jól néz ki az a borító ezzel a stílussal.

Kovács Erzsébet 2014.01.07. 19:00:25

Az biztos, hogy sokan szeretnék tudni, mi lett abból az igen durva cliffhangerből, ami után történelmi módon sikerült elkaszálni a sorozatot.
Mostanában Laura Dern rebesgette, hogy lesz valami Lynch-projekt, úgyhogy szerintem inkább Inland Empire-féleségre számíthatunk. Eltelt húsz év, "nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba", satöbbi. De azért egy dögös pincérnő is több, mint a semmi.

szkristof92 2014.01.07. 19:03:58

Lynch-et ismerve inkább több kérdést tenne fel, mint amennyit megválaszolna. :)

Németh Barna 2014.01.07. 19:21:57

@szkristof92: Nem is baj. Amikor elkezdett magyarázkodni (Tűzz, jöjj velem!), az egy katasztrófa volt. Neki csak úgy szabadna filmet forgatni, hogy senki nem ugat bele. Igaz, csak kétszer tért le erről az útról (másik ugye a rossz emlékű Dűne), de bőven elég is volt.

Kovács Erzsébet 2014.01.07. 19:42:38

@Németh Barna: Én a Dűnét nagyon szeretem, az egy csodálatosan monumentális filmes katasztrófa (még egy ilyet ismerek, a Tinto Brass-féle Caligulát, de az máshogy káprázatosan rossz film).
A Tűz, jöjj velem!-ben szerintem azt nagyon nehéz szeretni, hogy olyan a Twin Peakshez képest, mint valami szociofilm a, nem is tudom, tündérmeséhez képest. Rettenetesen sötét és nyomasztó benne minden, ami a sorozatban izgalmas és szép volt. És nem igazán van benne humor (megint csak a sorozathoz képest).
Nem szeretnék vészmadár lenni, de szerintem ma már Lynch se találná azt a húsz évvel ezelőtti hangnemet.

clive. 2014.01.07. 20:02:11

Én örülnék nagyon, ha akárcsak egy minisorozatban, de lezárná.
A Tűz jöjj velem! a maga módján a legsötétebb Lynch film, ami létezik. Főleg ha valaki látta a sorozatot, és értelmezni tudja. Ugye itt a démoni/szellem karakterek is nagyobb hangsúlyt kapnak.
Én szeretem a Dűnéjét nagyon. Lehet, hogy nem övé volt a végső vágás joga, de a grandiózus víziói még így is átjönnek.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.01.07. 20:21:36

@Kovács Erzsébet: attól függ mihez. Ha dugni akarok akkor igen, sokkal. Ha Twin Peaks folytatást, akkor viszont de, semmi.

Egy másikra is reagálnék: "Nem szeretnék vészmadár lenni, de szerintem ma már Lynch se találná azt a húsz évvel ezelőtti hangnemet."

Ez meg sztem attól is függ hogy Frost is csatlakozna-e újra a projecthez (ha nem, akkor sztem sem találná, ezesetben inkább egy újabb Inland Empire féle baromságot vizionálnék amire mellesleg semmi szükség.)

Kovács Erzsébet 2014.01.07. 21:02:02

@convar: "attól függ mihez. Ha dugni akarok akkor igen, sokkal. Ha Twin Peaks folytatást, akkor viszont de, semmi." Tessék?

Kovács Erzsébet 2014.01.07. 22:33:06

@Deepblue Noir: Az mindjárt más. :-) (Megnyugodtam, Lynch és a pornó körülbelül olyan, mint a cápák és a pornó a Friendsben, meg az In the Loopban, hoppá!) Üzenem @convar: kollégának, hogy az eredeti kiírásban mintha a nagy mell is kitétel lett volna!

Kovács Erzsébet 2014.01.07. 22:45:44

@convar: Szerintem "csak" egy egyéni reklámfilm lesz. Csinált már ilyet, és nem is lettek rosszak (bár kommerszek, az tény). Csak ne olyan legyen, mint a TP-es japán kávéreklámok! :-D

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.07. 22:49:30

@Kovács Erzsébet:

hát azt tudom hogy te szereted lynchet, mondjuk én azért jobban örülnék neki, ha a horrorhoz is ugyanúgy viszonyult volna mint a pornóhoz, akkor esetleg kibékülnék vele:)
de a twin peaksnek már régen vége, még jóval a sorozat utolsó epizódja előtt véget ért, azt "folytatni", újra megközelíteni sezrintem nem lehet, nem is kell.

Kovács Erzsébet 2014.01.07. 23:01:13

@Deepblue Noir: Hát nem csinálok belőle titkot, hogy a dolgai nagyon közel állnak hozzám, az biztos. :-)
A Twin Peakshez nekem sem hiányzik a befejezés, bár szerintem még pont időben ért véget. Amikor már kezdett leülni a második évad végén, még akkor is megőrizte önmagát. És hogy folytatni nem lehet, arra a Tűz, jöjj velem! a bizonyíték.
Mit értesz azon, hogy a horrorhoz más a viszonya, mint a pornóhoz?

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.07. 23:10:08

@Kovács Erzsébet:

egyszerűen a horrorisztikus és a "pornográf" elemek mennyiségére gondolok, előbbiből túl sok van.

www.youtube.com/watch?v=OCQP0mcTGro

ilyeneket én már nem szívesen
ahogy a wall street farkasát sem látom majd, 100 fuck-kal semmi bajom, 506 már nem. kiöregedtem:)

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.07. 23:29:10

@Kovács Erzsébet:

hát ez már mindjárt más:)
talán ez a legfogyaszthatóbb filmje számomra.
meg hát a 2000-es évekből azért is emelkedik ki valamennyire, mert az filmeket illetően gyengébb volt mint a 90-es és valszeg az idei évtized is jobb lesz.
(szerintem)

clive. 2014.01.08. 08:37:42

A Twin Peaks akkor vérzett el, amikor Lynch elment mozifilmet forgatni, és akik ott maradtak irtó mód elbarmolták az egészet. Nagyon idétlenek lettek a katonákkal játszó öreg Horn jelenetei, és a "szupererővel" rendelkező, kómából felébredt, magát tinilánynak képzelő félszemű csaj is. Aztán ott volt a motoros csávónak az összkép szempontjából teljesen felesleges és érdektelen mellékszála ami szintén csak húzta és húzta az egészet. Ráadásul nagyon érződik Lynch hiánya ezekben a részekben, sehol egy ijesztő vagy szürreális elem, ami a sorozat fő vonzereje volt. Ezeket a részeket mai napig rossz nézni. Lynch is azt nyilatkozta, hogy szerinte majdnem menthetetlenné vált a sorozat, de csak majdnem, ezért tért vissza a végére, hogy helyrehozza, amit a távollétében összegányoltak. Így sikerült egy olyan szürreális és ijesztő részt összehoznia lezárásnak, ami a legjobb mozifilmjeihez is méltó. Csak azt ő sem gondolta volna, hogy elkaszálják pont ott.
Szerintem a Tűzz jöjj velem!-mel nincs semmi baj, olyan mint egy Lynch film. Nem olyan, mint a legjobbak (Radírfej, Kék bársony, Útvesztőben), de bőven jobb, mint a legtöbb Twin Peaks epizód. Maradt a sötétség, humor és idétlenkedések nélkül, de hát a történet ezt is kívánja meg.
Még egy ilyen lezáró film kellett volna és akkor talán nem maradt volna torzó a sorozat. Engem mai napi bosszant, hogy a sorozatnak úgy van vége, ahogy. Nem szeretem a befejezetlen dolgokat.

Kovács Erzsébet 2014.01.08. 09:35:17

@clive.: Nem azt mondtam én, hogy a Tűz, jöjj velem! rossz film lenne (sőt, hogy rossz Lynch-film lenne), csak azt, hogy a jellegzetes lynchi humor, amelyben a banális, a szürreális, és az ijesztő találkozik, az már nincs meg benne. Csak szürreális és ijesztő. Amolyan Lynch-horror.
Azt viszont nem is mondanám, hogy a Twin Peaks elvérzett, inkább azt, hogy leült, elszappanoperásodott, szükségszerűen, amikor a csatorna követelésére kénytelenek voltak felfedni a gyilkos kilétét. Szerintem Horn, illetve Ed feleségének megőrülése még egyszerre banális, vicces és ijesztő (nem idétlenkedés, nem), de James mellékszála csakugyan hiba volt.
A sorozatnak úgy van vége, ahogy, de nézd onnan, hogy Laura történetével már kaptunk egy tökéletes párhuzamot Annie történetéhez.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.01.08. 10:31:07

@Kovács Erzsébet: Mé', azok milyenek?

Erre meg: "A sorozatnak úgy van vége, ahogy, de nézd onnan, hogy Laura történetével már kaptunk egy tökéletes párhuzamot Annie történetéhez."

Ezt kifejthetnéd egy picit, így ennyiből nem fogom kristálytisztán hogy mire célzol.

Kovács Erzsébet 2014.01.08. 11:11:10

@convar: Huh, azokat látni kell...
SPOILER! (annak, aki nem látta volna még a Twin Peakst, bár kétlem, hogy sokan lennének) Lehet úgy érteni Laura és az apja történetét, hogy az egyfajta magyarázat a családon belüli erőszakra, a rokoni viszonnyal való visszaélésre, a manipulációra meg a többire, amivel az jár. És mivel az utolsó részből tudjuk, hogy Annie meg fog halni, a férje öli meg és hogy Coopert is megszállta Bob, szerintem világos, hogy megismétlődik az ördögi kör.

yafet 2014.01.08. 12:57:50

Ehhez csak ennyit tudok hozzáfűzni:

"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist,
hát miért lennél épp te szomorú?
Lehet, hogy vicces tán,
de mégis oly csodás,
az élet néha banális.
Hisz kicsi és nagy,
szárnyas és vad,
mind várják a majálist.
AAA nyuszik és az őzgidák is várják a majálist,
hát miért lennél épp te szomorú?
Miért lennél épp te szomorú?
Miért lennél épp te szomorúúúú?"

Kovács Erzsébet 2014.01.09. 14:00:54

@convar: Szívesen, nincs mit. :-) (Vigasztalódjunk Joey rúzsreklámjával...)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása