aeon flux

ready for the action now, danger boy?

játék: nyerd meg a jogász forgatókönyvét! Zalaba_Ferenc
2013. november 15. 20:30:00

Kategória: film 7 komment

Bizony. Pár napja már áradoztunk egy sort Ridley Scott és Cormac McCarthy első közös munkájáról, ami egészen sajátos filmtrip, és tuti megosztja majd a közönséget, de a pokolba is, mi pont az olyan filmeket szeretjük, melyeken napokig lehet agyalni, és egyes képei - egy speckó spárga vagy egy még speckóbb nyaklánc - még sokszor visszaköszönnek majd. No, de lássuk, miből lett a cserebogár: a blogunk és MozICom jóvoltából most megnyerheted a film forgatókönyvét, melyet ugyebár Comac McCarthy szövegezett.

Ehhez nem kell mást tenned, mint válaszolni a következő kérdésre!

Cormac MacCarthy melyik könyvéért nyerte el a rangos Pulitzer-díjat?

A) Véres délkörök
B) Nem vénnek való vidék
C) Az út

A válasz betűjelét teljes neved és címed feltüntetésével e-mailben (aeon_fluxKUKACfreemailPONThu) várjuk. A tárgy legyen "A jogász" (idézőjel nélkül)! A helyes megfejtést beküldők két példányt sorsolunk ki A jogász forgatókönyvéből. A játék november 24-e, vasárnap éjfélig tart. A nyerteseket a rá következő héten értesítjük. Figyelem: csak teljes névvel, címmel és pontos tárggyal ellátott megfejtéseket tudunk elfogadni. Egy játékos csak egy e-mail címmel játszhat. A játékhoz sok szerencsét, és ne feledjétek, néha muszáj nemet mondani.

thecounselor_book.jpg

Nem lehet csak kicsit bűnösnek lenni. Nincs félig becsületes ember: aki kipróbálja a rosszat, az már nem szabadul többé, akárhogy kapálózik is. Egy ügyvéd (Michael Fassbender) megkéri a barátnője (Penélope Cruz) kezét, és úgy érzi, az új életbe csak több pénzzel vághat bele. Elhatározza, hogy két társával (Javier Bardem, Brad Pitt) – egyetlen, kivételes alkalommal – 20 millió dollár értékű kokaint visz be az USA-ba, amit azután saját maga terít szét. Úgy tervezi, a mocskos munka befejeztével nyugodtan visszatérhet a törvénytisztelő polgár hétköznapjaihoz.

De nagyon súlyosan téved.

Címkék

jatek thriller cameron diaz brad pitt penelope cruz drama ridley scott javier bardem intercom cormac mccarthy michael fassbender edgar ramirez

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr25636024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh Barna 2013.11.15. 20:58:18

És ez az eredeti szöveg!

isvaen 2013.11.16. 14:28:09

tegnap leküldtem: 10/6
jó film, de
a bajom az volt, hogy sztem gyors volt. az elmúlt scott filmekhez képest nem volt agyonvágva, de túl holywoodi volt. amiből következik, hogy nemtudtam eldönteni, hogy cormac túl sablonos vagy a rendezés nem tudott a matériához illeszkedni. gomb-kabát dilemma.
még fel se fogtam néhány mccarty-s esszenciát, máris robogtunk egy másik helyre.
kb olyan volt, mint egy plázában, ahol minden csiri-vili boltban egy eladó a bejárat előtt felolvas sor kantot, és neked rohannod kell, hogy elérd a zárás előtt az utolsó mondatot, különben belehalsz a lét tétlenségébe, és bután halsz meg...
kb ilyen a jogász.
amúgy oké. nézni kell. és a forgatókönyv is jól jönne..
sztem coenknek vagy tarr bélának kellett volna rendeznie...

isvaen 2013.11.16. 14:29:28

(pontosítva: nem az utolsó mondatot, hanem az fejezet végét kel elérni)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.16. 15:57:25

@isvaen: A 30 milliós nemzetközi bevételt hozó Komornyikot meg úgy reklámozzák, hogy "világsiker"...
Manapság már csak így működik a filmes marketing.

default-design 2013.11.20. 14:29:34

Cormac MacCarthy = Cormac M(!)cCarthy ... ;)
A többi nem érdekel, megnézem és kész :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása