aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a marvel újabb tévésorozatokat indít Kántor Mihály
2013. november 08. 08:15:00

Kategória: tv 22 komment

A Walt Disney és a Netflix közös összefogásban négy sorozatot indít 2015-ben, melynek szereplői ismert és ismertebbnek mondható figurák lesznek. A tervek szerint a sorozatok egy nagyszabású, közös minisorozatban kulminálnak majd - már ha élhetünk ezzel a kiterjedés jelzővel egy mozivászonról a tévére miniatürizált franchise kapcsán.   

marvel-logo.jpg

A négy sorozat szereplői közül hárman inkább csak a Marvel univerzumban jártasak számára lehetnek ismerősek, így egy-egy fél mondatban gyorsan bemutatom őket.

Jessica Jones - a romantikus lelkületű gyökerekre visszatekintő leányzó egy radioaktív anyagokat szállító katonai konvojjal való szerencsétlen találkozást követően tett szert különleges képességekre, majd később Luke Cage partnere lett.

Luke Cage - az afro úriember (akit úgy is hívnak, hogy a "hero for hire") a szuperhősök Shaftje, aki egy balul sikerült titkos immunológiai kísérlet okán túl keményre edződött. S bár a magándetektívként tevékenykedő Cage nem szokott pénzt elfogadni a szolgálataiért, végül mégis üzleti partnerségre lépett Vasököllel (Iron Fist).

Vasököl - egy gazdag amerikai üzletember fia, aki apja felfedezésének köszönhetően egy, a távol-keleti misztériumok ködébe burkolt városba kerül, ahol a harcművészet legmagasabb formáját tanulja ki, hogy végül megörökölve a Vasököl bajnoki címet, visszatérjen a Földre.

A negyedik szereplő pedig Daredevil, a Fenegyerek lesz, akit a 2001-es mozifilmben Ben Affleck keltett életre - több-kevesebb sikerrel.

ben-affleck-in-daredevil-1.jpg
Eme díszes kvartett tevékenységének visszatérő helyszíne New York Hell's Kitchen nevű környéke, ahol Daredevil gyakorlatilag a helység kalapácsaként funkcionál. A bejelentés szerint a négy sorozatot többé-kevésbé ez a geolokáció fogja majd csokorba, így a Marvel's Defenders címre keresztelt összefogó sorozat alapját akár a Shadowland történetfolyam is képezheti. A sorozatok egyenként 13 epizódosak lesznek és mivel nem vagyunk a Netflix 41 országa között, egy ideig biztosan nem fenyeget bennünket egy esetleges magyarországi televíziós premier.

Ami viszont inkább aggodalomra adhat okot, az az, hogy ezzel a lépéssel egy, de inkább két moziképes karakter kerül a filmtöpörítőbe. A Daredevilt nemrég bebukta a Fox, így visszakerült a Marvelhez, akik ahelyett, hogy a nagyvásznon rehabilitálnák az egyik legérdekesebb figurájukat, száműzik a tévébe. A száműzés nagyon is találó kifejezés, hisz ez az a médium ahol egy-egy szaftos szexcsata előtt vagy után közepes méretű díszletek között hatalmas csatákról és gigantikus eseményekről szoktak...khm...beszélgetni. Sejthető, hogy mi vár itt egy jobb sorsa érdemes vak szuperhősre - hát nem a szaftos szex. Daredevil ügyvédi hatáskörébe nem tartoznak bele kozmikus megszállók, sem félistenek, és mivel a Marvel a jelek szerint nem szándékozik ennél szerényebb tétekkel játszani a vásznon, úgy döntöttek jó lesz neki a kis képernyőn. Az Agents of S.H.I.E.L.D. remek irányadó lehet, arra vonatkozólag milyen léptékű kalandokra számíthatunk majd.

Jaaa...igen, és még adós vagyok azzal, hogy ki is az "inkább két moziképes" karakterből a második. Nos őt is nemrég nyerte vissza a Marvel a Lionsgate-től, és ahogy a képregényben már számtalanszor történt, úgy alkothatott volna a vásznon is álompárost Daredevillel. Sajnos a tagadás ereje rövidlátóvá is tesz, ahogy azt a New York-iak is megtanulták. Az egykor rosszhírű Hell's Kitchent mára átkeresztelték Clintonra, a szegényeket kivásárolták, átküldték őket Queensbe és Jerseybe rohadni. Bejöttek a juppik, elegáns apartmanok épültek, edzőtermek és internetkávézók nyíltak. Próbálták elfedni a bűnnel átitatott sötét múltat, ám ennek a fickónak a tagadás soha sem tartozott a fegyverei közé:

IrishFrank02.jpg

Címkék

comics tv show marvel superhero punisher

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr995620086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.08. 08:24:14

Egyetlen szuperhős-témájú tévésorozatot sem néztem, illetve egyet igen: a Hősöket, melyről az első évad fináléja után akadtam le, amely egy nagy összecsapást ígért a jó és rossz között, de - surprise, surprise - iszonyatosan olcsó lett.

Amúgy biztos, hogy a Punisher újabb esélyeit elkaszálta a Daredevil TV?

bfrenk 2013.11.08. 08:38:01

Daredevil-ért azért kár. Jó kis filmet lehetett volna belőle kihozni.

Németh Barna 2013.11.08. 08:41:16

Bár fogalmam sincs, hogy kik ezek, de az Agents of S.H.I.E.L.D. nem túl szerencsés kiindulási alap, tekintve, hogy az egy kereskedelmi csatornán fut, a NetFlix pedig nem az. Kicsit visszájára fordítva a dolgot, ha véletlenül Hollywood csinál mozifilmet mondjuk a Trónok harcából, akkor az lett volna az a film, amiben a Cercei és Jamie között nem lett volna semmi (ezt még a pornóverzió sem meri meglépni!), a vörös esküvőről csak beszéltek volna és mondjuk Tyrion életmódján is finomítottak volna.
Persze 200 milliós költségvetés nem lesz, de itt ki lehet lépni a PG13-ból és a sablonokból.

Kántor Mihály 2013.11.08. 09:18:01

@Németh Barna: fogalmam sincs kik ezek a szereplők a Trónok harcából, de azt tudom hogy röhögve meséltek nekem egy nagy csatáról amit végül nem mutattak meg. egy szuperhős filmtől amúgy sem vérfertőzést, vérontást és pedofílíát várok, hanem látványt, ahhoz pedig kell a 200 millió. ebbe a Netlixes kalandba pedig olyan szereplőket válogattak össze akiket kevésből is ki lehet hozni. nem lenne muszáj, de pont kapóra jön.

A Marvelnek egyelőre nincsenek R-rated tervei, az erre a célra alapított Marvel Knights leányvállalatuk is tetszhalott állapotban van: rajzfilmeket csinál.

Criswell predicts: kapunk egy low-budget PG-13 tévésorozatot. pedig ha szuperhősökről van szó, a big budget PG-13 jobb mint a low-budget PG-13. Ülni is jobb mint állni, de persze feküdni lenne a legjobb.

Németh Barna 2013.11.08. 09:45:46

@Kántor Mihály: Nyilvánvaló, hogy a Marvel nem ezt várja, különben nem nekik adták volna el. A NetFlix pedig biztos nem fog olyat csinálni, amit a néző megkap máshol is, ráadásul évente ötször.

De abban teljesen igazad van, hogy mindenkinek más fontos. Én inkább beáldoztam a nagy csatát, sem mint ezer mást. És itt nyilván nem a vérfertőzés az alap, de ha összehoznak egy nyersebb, drámaibb, a komfortzónából kilépő valamit (ami mondjuk egy Punishernek nem ártana), már nyert ügyünk van. Persze ha ebből is egy rottenen 6/10-es PG13 "meh" lesz, akkor tök mindegy, de a gyártó okán nem tartok ettől.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.08. 09:56:28

@Zalaba_Ferenc: Zöld Íjász? Hatalmas sorozat, amikor elkezdtem nézni nem hittem volna, hogy ennyire jó lesz.

derceto 2013.11.08. 11:25:40

A S.H.I.E.L.D. egész nézhető lenne, de a karakterek valami rettenet mód irritálnak.

Atkakukac1989 2013.11.08. 13:02:55

Nem meglepő, hogy ez a lépés megtörtént. Kevin Feige a Marvel atyaúristene elmondta, hogy hosszútávú terveik között nem szerepel, hogy durvább, nyersebb, őszintébb, véresebb sztorikat gyártsanak. Mozifilmben semmiképp. Meghalhat egy karakter (de csak finoman), nem fröccsenhet a vér (csak minimálisan). Mivel globális eladásra szánják a filmjeiket, így azt akarják, hogy az a világ bármely pontján megfeleljen a cenzoroknak.

Nem számít itt semmi, csak a pénz. Megtorló pedig nem az a figura, aki finomkodni szokott. Ha meg valamilyen isteni megvilágosodással kísérve mégis egy méltó sorozatot csinálnak, akkor a kábeladók eldugják az éjszakai műsorsávba, ahol a kutya nem nézi és akkor el lehet ezzel az indokkal kaszálni is 2 évad után.

Dean6 2013.11.08. 13:04:07

Ezeknek a sorozatos projekteknek én egyáltalán nem örülök,valahogy a sorozatos költségvetés kevés ahhoz,hogy egy méltó "filmet" kapjanak ezek a karakterek. A zöld íjászban is nagyon kidolgozatlan,gagyi harcok vannak, ahogy a történetek megírására sem fordítanak nagy figyelmet(pénzt). A Marvel:Agents of Shield történetei is gyengék,ahogy a színészek,karakterek is azok.

LasDen 2013.11.08. 13:51:42

Punisher hiánypótlónak készül egy fan film a legutóbbi Punisher-War Zone képregények alapján. Nem lesz hű de nagyon jó, de ígéretesnek tűnik a megvalósítása.

A sorozatok meg nem igazán érdekelnek. DD nem különösebben érdekel. Ahogy Cage, Fist vagy Jessica sem. Egyetlen esetben nézek majd bele. Ha Cage-Fist sztorijába beugrik Deadpool :D

Mellesleg arról susmognak, hogy a Deadpool film nem is annyira halott mostanában...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.08. 14:07:23

@REMY: Én sem hittem volna, hogy jó sorozat lesz belőle, és nem is lett. :D
Úgyhogy Zalabának úgy ajánlgasd, hogy tőle szerintem még 3 csillagot sem kapna. ;)

TommyFCIM 2013.11.08. 14:11:05

Szerintem ez nagyon jó hír. Sajnos kevés esély volt arra, hogy ezek a karakterek külön filmeket kapjanak.

Így viszont, hogy a sorozat lesz belőlük a legjobb csatornához (vagyis stream szolgáltatóhoz) kerültek a projektek. Az Agent of Shield és az Arrow (ami sztem kifejezetten jó lett) országos kereskedelmi csatornákon futnak főműsoridőben, ahol kb annyi megkötés van mint egy Hollywoodi pg13-as filmnél. A Netflix egy online stream szolgáltató, ahol jó pár minőségi, eredeti ötlet kap teret, és a készítők is teljesen szabad kezet kapnak az országos tévékkel ellentétben, a szabadság is sokkal nagyobb. A sorozataik ha a filmes korhatárt vesszük figyelembe valahol az R és az NC-17 között mozognak, nincs finomkodás mint az országoson. A látvány pedig nyilván nem lesz olyan jó mint egy filmben, de már jó pár sorozat bizonyította, hogy azért igenis lehet több mint korrekt látványt csinálni tv-ben is.

A Game Of Thrones említett csatajelenete tényleg nem volt megcsinálva, de volt később egy másik ami igen, és elég jó lett. A könyvet feldolgozó sorozat amúgy nem éppen a látványról és az akcióról szól.

A tv-s világot pedig nem kell lebecsülni. Minőségi drámákat gyakorlatilag már ott kell keresni, és egyre több A kategóriás színész, rendező, író megy át kis képernyőre sorozatozni. A kábeladók és az online stream szolgáltatók belépésével pedig teljesen megváltozott minden.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.08. 15:23:02

@danialves: Mondjuk te is szőrös szívű vagy :D Pedig nagyon jó sorozat. Már csak azért is az, mert én nem vagyok sorozatpárti, és eléggé válogatós vagyok azon a téren. Ez viszont részről-részre egyre jobb lett, és az évadzáró nagyon magasra tette a lécet, amit tovább tetéznek a 2. évadban. Kevés sorozat mondhatja el magáról, hogy egyre jobb lesz, és nem kezd el csökkenni a színvonal. És bizony az Arrowban van még tartalék, pláne, ha összekötik a filmes univerzummal. Ugyebár Flash is megjelenik majd a 2. évadban + van néhány ismerős arc azoknak, akik tudnak 1-2 dolgot a DC univerzumról.

Nekem tényleg kellemes meglepetés ez a sorozat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.08. 18:05:06

továbbra se értem, hogy az arrow-tól miért esik hasra mindenki?! a 12ik rész környékén abbahagytam ,mert UNTAM. :S

Ezek közül viszont legalább 2 jó hí (Luke cage és fenegyerek) mindkettőt meg lehetne csinálni jól is sorozatban is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.08. 18:37:20

@doggfather: Igazából, ha 12 részt megnéztél, akkor igazán végigtolhattad volna az első évadot, "hátha" alapon. Hidd el tetszett volna :) A 2. évad meg egyre jobb.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.08. 18:56:46

@REMY: "Mondjuk te is szőrös szívű vagy"
Majd szólj, ha 6/10-et adtam a Rush-ra. ;)
@doggfather: Neked volt igazad, én részről-részre hittem benne, hogy jobb lesz, de nem lett, valamikor az évad vége előtt kaszáltam-

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.08. 19:25:47

@REMY: azért néztem 12 részt, hogy majd hátha, de nem nem lett hátha.

és ha egy soriban 12 rész alatt nincs akkor később se lesz.

@danialves: ugye?

HavasiG 2013.11.09. 01:00:20

Street-level szuperhősöknek pont elég a kisképernyő, a mozivászon megmarad az AAA-szuperhősöknek.

Pókember kilóg a sorból, mert nagyon népszerű karakter, de ha az erőszintjét nézzük, akkor inkább a Fenegyerekkel van egy súlycsoportban, mint Vasemberrel vagy Thor -al.

Én látok fantáziát egy ilyen sorozatban, a karaktereket is jobban be lehet mutatni és építgetni így, mint egy 90-120 perces mozifilmben.

A Marvel fősodra mindig is PG-13 volt. Van persze egy-két kilengés, illetve magasabb korhatár bizonyos karakterek esetében, de a Batman - Death in the Family - részhez hasonló brutalitás sehol sincs.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.09. 08:11:18

@HavasiG: pont a fenegyerekben van olyan brutális rész (aids-es barátnő, idegösszeomlás stb...)

peterd127 2015.07.08. 15:21:34

pedig megnéznék egy beszólogatós buddy movie-t Luke Cage és Vasököl kettősével (persze a jó casting se ártana)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása