aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: hercules - the legend begins (2014) Zalaba_Ferenc
2013. október 13. 14:30:00

Kategória: film 17 komment

Ha eme posztot Erzsébet írná, minden bizonnyal elidőzne azon, hogy Renny Harlin filmjének mennyi köze lehet a valósághoz, illetve Herkules karaktere hol helyezkedik el a történelem és a legendák közötti senkiföldjén, továbbá minden bizonnyal kihangsúlyozná, hogy milyen szépen kidolgozta magát Kellan Lutz, aki már az Alkonyat-filmekben sem volt éppenséggel apróság, de mivel az én bevezetőm kíséretében kell abszolválnotok a Hercules: the Legend Begins laza háromperces előzetesét, én csak annyit írok, hogy tömegjelenetek (értsd: ácsorgó CGI-pacákok) ide vagy oda, ez bizony úgy néz ki, mint egy kábeltévé pilotja: a minőség belövésében segédkezhet az is, hogy "főszerepben ez és ez és ez, valamint Scott Adkins", mert ő aztán igazi szupersztár.

A film amúgy Herkules felemelkedéséről szól majd: hogy lesz a fiatal szerelmes suhancból csalárdság áldozata, majd rabszolga, aztán gladiátor, végül hadvezér és isteni fegyver. 

Címkék

trailer fantasy action historical adventure renny harlin

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr225566556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2013.10.13. 14:51:23

Mintha a Spartacus sorozatot akarnák remakelni. Inkább újranézem azt.

orion128 2013.10.13. 15:04:16

Most ez egy kicsit nagyképűen jött le, bocs.
Mi bajod végül is Scott Adkins-el?
Az, hogy nem szupersztár? Vagy, hogy nem színészisten?
Szerintem csak más ligában játszik még, de képességeit tekintve nem biztos, hogy rosszabb bármelyik felmagasztalt fiatal fricskánál. Vagyis nem ismerjük eléggé...
Teszem azt mondjuk egy Aaron Taylor-Johnson mitől nagyobb valaki? Jobb színész, vagy azért mert népszerűbb filmekben tűnt fel?
Vagy te mi alapján teszel különbséget?

Csak hogy egy hasonlattal éljek, én is számba veszlek téged, annak ellenére, hogy pl. nem a Total Filmnek, vagy nem az Empire-nek írsz, mert nem az a lényeg.

A harmadik világban egyébként Adkins népszerűbb, mint egyik-másik A-kategóriás szupersztár...

Kovács Erzsébet 2013.10.13. 15:15:36

Khm, akkor most tisztelettel pótolnám, hogy mi lett volna, ha mégis én írom ezt a szösszenetet. :-)
Ez nem Herkules, ez valami fantasykutyulék a Héraklész-mondakörből meg az Iliászból (Hébé mint görög hercegnő? Kheirón? Agamemnón?). Meg a 300-ból. Meg a Gladiátorból. Meg a Xena, a harcos hercegnőből. Meg mittudomén.
Szegény Harlin, a Gyatlov-hágó egészen élvezetes film volt pedig.

Kovács Erzsébet 2013.10.13. 15:17:10

És még egyszer. Herkules, mint gladiátor? Na, menjenek már...

Németh Barna 2013.10.13. 15:25:26

@Kovács Erzsébet: Borzasztó messzire kerüld el az Atlantis című új brit sorozatot :) Van benne Herkules, Pitagorasz, Ariadne, Medúza és egy dimenziókapun át érkezett szőke gyerek győzi le a Minotauruszt, ami Atlantisz népét fogyasztja :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.13. 15:27:21

@orion128: Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, mert igazából bírtam Adkinst a legutóbbi Tökéletes katonában. Játszani mondjuk nem tud, de fizikuma, kiállása kitűnő, de azért az, hogy az ő nevével keretezik egy film szereplőgárdáját, segít abban, hová pozicionáljuk az adott produkciót, és gondolom, abban egyetértesz, hogy nem a tentpole, még csak nem is 50-60 milliós bevételre pályázó középprodukciók közé, hanem azon filmek közé, melyek sok országban jó eséllyel csak DVD-n és BD-n mutatkozhatnak be.

Wintermoots (törölt) 2013.10.13. 15:32:58

ebben nem sok fantázia van, ahogy látom.

szkristof92 2013.10.13. 15:36:12

Azt a tarkón vágott mindenségit, régóta pipáltam ennyire szarul vágott trailer-t, annyira alápakol a tévéfilmes érzésnek, hogy hihetetlen. Ja és az alsóközép CGI próbálja elhitetni velünk, hogy ez tényleg 70 millába került.

Kovács Erzsébet 2013.10.13. 16:02:23

@Németh Barna: Huhh, pedig Atlantisz az ultimate fantasy, tisztán csak Platón után. Mármint az már a megírásakor is fantasy volt.
Amúgy elviselem én ezeket a Xena-féle kotyvalékokat, tévébe el is mennek, ez a Harliné is oda illik. Csak annyira unalmas már, hogy mindig ezen a fantáziátlan, sablon, bele-minden-vacakot módon dolgozzák fel a mítoszokat. Pedig ha csak fele annyi kreativitással és tisztelettel kezdene hozzá valaki, mint Moffatték a Doyle-novellákhoz, csodákat lehetne tenni a szó minden értelmében.
A britektől is elképesztően egyenetlen dolgokba futottam már bele. Jól működik náluk a római hagyományőrzés, mégis kevesebb az olyan film, mint mondjuk A sas (amiről egyszer még lehet, hogy fogok írni).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.13. 16:20:25

@Kovács Erzsébet: Én a Nagy Sándorról olvasnék már szívesen egy kimerítőt. :) Mondjuk, a 4 órás ultimate cutról. :)

Kovács Erzsébet 2013.10.13. 17:07:52

@Zalaba_Ferenc: De azt ám írni is, nemcsak olvasni lenne kimerítő. :-) Viszont cserébe tényleg a négyórásról fogok írni (_ha_ végre lesz annyi időm...)

Németh Barna 2013.10.13. 22:11:08

@Kovács Erzsébet: Mint mindenhol, itt is márkaneveket keresnek. Herkules egy márkanév, a többit pedig össze lehet rakni sablonokból (és tök mindegy, hogy melyik mondakörből vagy kultúrából van vegyítve). Lásd ezt a trailert. Tóga, mérgesen, a homokban rohanó katonák, meztelen fürdés a tóban - kész is az átlagember ókorról kialakított képe :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.14. 08:34:40

egész jól hazudtad Erzsébetet az elején. :D

Veder1 2013.10.14. 09:19:40

Van ebben mindenhonnan minden, Sámson, Spartacus, Leónidasz, csak Herkules nincs. Mi értelme ennek?!

Kovács Erzsébet 2013.10.14. 10:19:21

@Németh Barna: Most újfent az új, BBC-s Sherlockkal tudnék csak példálózni. Az ám a márkanév, és Gatiss meg Moffat éltek is vele, de hogy!
Nemcsak az a baj ezekkel a sablonokkal, hogy lusták, de az is, hogy fantáziátlanok. Héraklész tizenkét munkája, de maga az ókor is ezerszer érdekesebb, izgalmasabb ennél. Hogy mást ne mondjak, sok mítoszból, például Héraklész alvilági látogatásából kiváló körömrágós, vérfröcsögtetős, ijesztgetős mozikat lehetne kihozni. És akkor még csak közönségfilmeken ötleteltem.
Bár ne lenne igazad, mert így az átlagember sosem fogja megérteni, mi lehet érdekes ebben az egészben, ha csak a klisékkel találkozik. Persze, tudom, ez olcsó és gazdaságos... csak hát kár.
@doggfather: Nana, én utánozhatatlan vagyok! :-D
@Vödör: Szerintem is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.14. 11:03:15

@Kovács Erzsébet: igaz. :D

de próbának egész jó volt, nem?!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása