aeon flux

ready for the action now, danger boy?

king & stone Zalaba_Ferenc
2013. október 11. 07:10:00

Kategória: film 4 komment

Nem mostanában történt, hogy egy új Oliver Stone-film bejelentése bárkit is felvillanyozott volna: egészen pontosan "villanyoztunk" ugyan, de csak hellyel-közzel, és a kész munkákat látva azt kívántuk, Amerika egykoron szépen harsogó lelkiismerete bárcsak többet szívna. Stone utolsó, kritikailag elismert rendezése (a játékfilmes porondon maradva) az 1999-es Minden héten háború volt, és talán az abban is főszerepet játszó Jamie Foxx hozhatja el Stone-nak a nagy visszatérés lehetőségét, ugyanis ha hihetünk a TheWrapnak, akkor Foxx és Stone közösen szeretné elkészíteni azt a régóta esedékes Martin Luther King-adaptációt, melyre King családja is rábólintana.

Ez utóbbi kritikus kérdés, hisz az ő ellenállásuk akadályozta meg azt, hogy Kingről érdemi életrajzi filmek készülhessenek, melyek a fekete vezető intellektuális örökségének (beszédek, írások) felhasználása nélkül működésképtelenek lettek volna. Kario Salem (A szajré) forgatókönyve az első, melyet a King-család is jóváhagyott, és ezt a szkriptet venné alapul a DreamWorks és Warner Bros. közös produkciója, melyben természetesen Foxx játszaná Kinget. A kérdés már csak az, hogy Stone képes lesz-e átfogó, ugyanakkor őszinte képet festeni róla, egy olyat, melyet már régóta várunk tőle.

martinlutherking.jpg

Címkék

jamie foxx oliver stone casting biopic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr635562753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikodémus 2013.10.11. 07:44:58

"A kérdés már csak az, hogy Stone képes lesz-e átfogó, ugyanakkor őszinte képet festeni róla, egy olyat, melyet már régóta várunk tőle."

Nem lesz. S nem az a fő gond, hogy az utóbbi időkben Stone teljesen elment balos naiv-demagóg anarchistába, hanem az, hogy rendezni is elfelejtett.

Németh Barna 2013.10.11. 08:24:33

Izgatottam tudnék lenni a filmterv kapcsán, ha Milos Forman készítené, és nem Jamie Foxx-szal.

todie2d 2013.10.11. 08:53:24

nagyon off, de a cimrol egybol ez ugrott be: kane&lynch filmmel mi a helyzet? bruce willis es jamie foxx meg mindig a fedelzeten?

Kovács Erzsébet 2013.10.11. 10:17:24

Hát ha a család áldása kellett hozzá, akkor ide a rozsdás bökőt, hogy egy szó nem sok, annyi sem lesz például King nőügyeiről és egyéb, idealista vezetőhöz mérten nem túl tetszetős dolgokról.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása