aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: a nagy füzet (2013) Németh Barna
2013. augusztus 16. 14:30:00

Kategória: film 3 komment

Szeptember 19-én debütál a magyar mozikban Szász János Karlovy Vary-ban nagydíjat nyert filmje, ami egyben Magyarország nevezése is a következő Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, és a Torontói Filmfesztivál programjába is bekerült. Agota Kristof világhírű regényének adaptációja* a második világháború idején játszódik egy határ menti kis településen. A vészterhes idők elől ide menekíti egy anya két fiát, hogy a nagyanyjuk oltalma alatt vészeljék át a világégést. 

A regény kiváló, a téma hálás, Szász pedig már bizonyította a Witman fiúkkal, hogy nagyon ért a gyerekszínészek nyelvén; és a nyersebb témák sem állnak távol tőle. A film kapcsán megszólaló kritikusokat mégis megosztotta A nagy Füzet, ami természetesen nagyobb figyelmet kap a sajtó részéről: ez az első állomása annak a nagy tervnek, ami szeretné visszavezetni a magyar nézőket a magyar filmhez. Szerintetek?

*A regényben sem konkrét helyszín, sem konkrét háború nincs megemlítve.

Címkék

trailer magyarfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr765463720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drazsika 2013.08.16. 14:56:26

Az már trailerből is kiderül hogy baromi jól néz ki a film, aminek nagyon örülök. A többi meg majd kiderül ha megnézem, remélem nem kell csalódnom. Amúgy elég profin vágott trailer, a borzasztó elcsépelt zenétől eltekintve.

K. Kálmán 2013.08.16. 15:31:46

Engem nem győzött meg. Attól eltekintve, hogy unom már a nácis témákat - még ha ez csak érintőlegesen is az -, a szokásos magyar filmes betegség már az előzetesben is felüti a fejét: a gyerekszereplők úgy beszélnek, mintha olvasnák a szövegüket. Hiteltelen, semmi átélés nincs benne, kifejezetten zavaró.

Wintermoots (törölt) 2013.08.16. 16:34:40

annak a nagy tervnek, ami szeretné visszavezetni a magyar nézőket a magyar filmhez."

ez fura. sem a téma, sem a megvalósítás alapján nem igazán közönségfilm, ami nem baj, csak hát így nagyon sok nézőt nem fog vonzani, pláne, ha a kritikák sem lesznek túl pozitívak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása