aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kuroszava- és sindó-filmek dvd-n Zalaba_Ferenc
2013. augusztus 16. 09:15:00

Kategória: dvd 5 komment

Miután tavaly az Etalon Film a trenddel szembemenve 11-lemezes Tarkovszkij-gyűjteménnyel és néhány olyan klasszikussal jelentkezett (pl. a Biciklitolvajok, a Róma, nyílt város), melyet nem volt rest "Művész Filmklub" nevű sorozatba szedni, az ilyen darabokra éhező közönség azóta is kocsányon lógó szemekkel figyeli a kiadó tevékenységét. Úgy tűnik, eme vásárlóközönség még hazánkban sem elhanyagolható tényező, ugyanis az Etalon idén folytatja a Művész Filmklubot, méghozzá A japán filmművészet remekei névre hallgató gyűjteménnyel, melyben három Kuroszava- és két Sindó-film kapott helyet.

dvd_japanfilmek.jpg

Kuroszava kedvenc színésze, Mifune Tosiró két alkalommal is eljátszotta Szandzsurót, a szamurájt, előbb az Oscar-díjra jelölt Yojimbóban (1961), majd a rá egy évre elkészült Sanjuróban is. Az előbbi érdekessége, hogy a két rivális bandát egymás ellen kijátszó szamurájról szóló sztori köszön vissza az Egy maréknyi dollárért, A halál keresztútján és Az utolsó emberig című filmekből is. Szintén Kuroszavától jön az Ikiru - Élni című film, melyben egy férfi megtudja, hogy halálos beteg, és ezzel együtt rádöbben, hogy az elmúlt évtizedeket fél-élettel töltötte, és próbál értelmet keresni annak, ami még hátravan. Az Onibaba két nőről szól, akik szamurájokat gyilkolnak a pénzükért valamikor a 14. században: mikor a fiatalabb összeáll egy dezertőrrel, azt az idősebb nem tudja elviselni, és mikor fejére húz egy maszkot, amely többé nem akar lejönni róla, úgy érzi, megszállta egy démon. Kaneto Sindó egyedi látványvilága köszön vissza A kopár sziget című, gyakorlatilag dialógusmentes filmjéből is, amely a címszereplő kietlen vidéken güriző embereken keresztül keresi az élet értelmét.

Eme filmek külön-külön (2.490 Ft/db) és egy limitált díszdoboz (9.990 Ft) részeként lesznek megvásárolhatók, valamikor októbertől (bizonyos helyeken már előbb is). A filmeket japán nyelven, magyar felirattal abszolválhatjuk, és a korongokon lesz egy kétrészes doksi Kuroszaváról, valamint egy alapos werkfilm az Onibaba forgatásáról. A magyar borítók ismerősek lehetnek a Criterion-kiadásokról.

dvd_japanfilmek01.jpg

dvd_japanfilmek01.jpg

dvd_japanfilmek01.jpg

dvd_japanfilmek01.jpg

dvd_japanfilmek01.jpg

dvd_japanfilmek01.jpg

Címkék

etalon film asian cinema dvd borito akira kurosawa asian movies

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr25463248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2013.08.16. 09:31:46

Juhé! Bár mondjuk a megvásárolandó DVD-k listája már így kezelhetetlen méretűre duzzadt, hozzácsapjuk ezt is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.16. 10:18:20

a díszdoboz különösen tetszik, sztem megkérem karira. :)

nikodémus 2013.08.16. 11:12:03

Csak hajrá. az Etalon Film emlékeim szerint anno keresztény giccskiadónak indult, azóta viszont dicséretesen szelídülnek és emelkednek (minőségben), ez a vállalkozás pedig a Tarkovszkij-sorozattal karöltve igencsak biztató.

Ted E. Bear 2013.08.16. 18:25:33

Kezdem is a spórolást. Jöhetnének ki nem adott Zeffirelli-filmek, és a már joglejárt filmjeinek újrái is (Esetleg egy Zeffirelli-díszdoboz:)).

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.16. 18:46:50

Az Onibabát és A kopár szigetet láttam, mindkettő kísértő film. És amúgy mindkettőt játszották a magyar mozik annak idején. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása