aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: gravitáció [gravity] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. július 24. 18:02:00

Kategória: film 19 komment

A reggeli trailer után íme egy újabb. És most megyek, feltörlöm magam alól a pisit.

Címkék

trailer thriller sci fi george clooney sandra bullock gravity alfonso cuaron

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr685423472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.24. 18:17:02

Az előző az akcióról szólt, ez pedig a klausztrofóbiáról. Nem is tudom, melyik a hatásosabb.

szkristof92 2013.07.24. 18:21:21

Nekem ez volt az ütősebb. Az első "ez jó lesz" reakciót váltott ki belőlem, ettől viszont kirázott a hideg.

TomPowell25 2013.07.24. 18:22:01

Rossz nézni, és mégis látni akarom. Most azonnal!

krat 2013.07.24. 18:42:38

gondolom ez a két trailer a film első 15 perce. van bárkinek bármi ötlete, hogy mi fog történni a maradék játékidőben? nekem nincs.

vargatom 2013.07.24. 18:58:08

@krat: Érdekes kérdés, elvégre ez valójában nem is igazán scifi - azaz várhatóan a mai technológiai és tudományos keretek között fog maradni (többé-kevésbé). Attól, hogy az űrben játszódik, még nem lesz az :)

Figyelembe véve azt a 2-3 évet, amíg az effekteket reszelték, szerintem a történetet is igyekeztek hitelesre venni.

Szóval, ha tönkremegy a shuttle meg az ISS, akkor keresni kell valami mást, ahol levegőhöz jutnak, és/vagy amivel le tudnak jönni az orbitális körpályáról anélkül, hogy elégnének a légkörben. Már ha azt feltételezzük hogy túlélik a filmet, ugye.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.07.24. 19:04:24

@vargatom: vagy a lebegés közben, az oxigén kitartásáig Sandra hosszasan elmélkedik egy sort az életről, és végül megtalálja saját Istenét.

Remélem nem ez lesz, bár ezt is meg lehet ám jól csinálni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.24. 19:05:17

@vargatom: Ha nem hangsúlyozták volna ki többször is, hogy ez a film tulajdonképpen egy(vagy két)szereplős lesz, akkor azt mondanám, az egyetlen racionális lehetőség a túlélésre egy másik űrállomás felkeresése. Hm, lehet, hogy az az űrállomás elhagyatott lesz? Tessék, megfejtettem!

vargatom 2013.07.24. 19:16:02

@Adam Van Helsing: Én is bízom benne, hogy nem megy át katyvaszba az egész.

@Zalaba_Ferenc: Ezzel az a gond, hogy csak úgy nem szoktak elhagyatott űrállomások fenn maradni Föld körüli pályán. Az ISS úgy egyébként is kifejezetten alacsonyan van és rendszeres pályakorrekciókra van szükség ahhoz hogy ne essen le.

Viszont mindenféle műholdakból van egy csomó (a kezdeti balesetet is ilyesmi okozza) és a főhős mégiscsak egy tudós, szóval talán össze tud azért hozni valami menekülési tervet. Talán abszurdnak hangzik, de sztem pl. egy műholdról-műholdra békaugrásos módszer szóba jöhetne, és azért az ISS elég nagy ahhoz, hogy maradjon benne legalább egy működőképes modul amiben kivárhat(nak) egy Szojuzt. Éppen csak meg kell valahogy találni :)

Fatal Error! System Halted! 2013.07.24. 19:19:47

Nem vagyok klausztrofóbiás, de léggé bele tudom képzelni magam, én mit csinálnék (várnám a halált:D) egy ilyen helyzetben. Pörögsz bele a szó szerinti semmibe. Persze lehet, hogy a clip folytatásában Superman megmenti Sandrát, s érzelmes zongoraszó közepette a lenyugvó nappal a háttérben megcsókolják egymást.
Szóval hatásos, az biztos, mint ahogy pl. A barlang néhány járatban ragadós jelenetei is, még ha a film nem is egy megváltó alkotás.

Hatásos volt az előző clip is, tetszett és nem azon keseregtem, milyen gagyi a CGI...

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2013.07.24. 19:35:17

Több mint elégedett vagyok!
Meghatott a jó szó :)
Na de... az előző trailerben volt egy alak aki, nekünk nézőknek fejjel lefelé próbált elérni valami objektumot, de éppen nem sikerült, elsuhant fölötte. Lehet az egy másik műhold vagy ilyesmi, jóval a baleset után. A cím is azt sugallja, hogy pályán marad Bullock.
A rendező három filmjét láttam, az utóbbi kettő esemény és akciódús volt. Ha továbbra is úgy mesél történetet, mint azokban, akkor szerintem nem futunk bele egy órás elmélkedésbe, személyes életút fordulópontjainak felidézésébe. Azt is simán elviselném egyébként :) 'Belül emlékek sokasága, kint a semmi' vagy 'nézni a 7 milliárd fajtársamat, miközben egyre csak távolodok tőlük'
Mondjuk életben maradást nem várok. És nem azért mert lehetetlen volna visszatérni, hanem mert úgy erősebb volna :)

Dzsedáj 2013.07.24. 19:37:22

@Zalaba_Ferenc: Ki lehet ez sakkozni, ha sokszor megnézted anno az első teaser trailert.
Ott már Sandra egy orosz zászlóval felvart űrruhában van.
Tehát eljut az űrállomásra, és átöltözik, mert már gondolom totál kifogyott az oxigénje.
Egy hivatalos képen éppen egy szál pólóban lebeg benne.

Mihelyst átöltözik, gyorsan elhagyja az állomást, mert a kis meteorit darabok ezt is kilyuggatják rendesen.
A teaser trailer második fele pont ezt a jelenetet ábrázolja.
Akkor aztán Sandra jó nagy bajban lesz.

vargatom 2013.07.24. 19:44:57

@Dzsedáj: Orosz űrállomás nincs a Mir óta (12 éve) de az ISS-en van orosz modul. És asszem Szojuz is volt vmelyik trailerben.

A bajt meg nem meteorok okozzák...

@Nostro: Van fizikai magyarázat arra hogy miért nem száll el Sandra, bár én le nem tudnám most írni. De a lényeg az hogy az űrhajós parabola pályát ír le és aztán szépen visszatér a korábbi magasságára... idővel.

Dzsedáj 2013.07.24. 19:57:54

@vargatom: Igen tudom, nem is írtam, hogy orosz űrállomásra érkezik meg.. :)
Csak az orosz jelzésű űrruhát ott találja meg.. spekuláció.

Nem meteorok? Érdekes lesz.

Atkakukac1989 2013.07.24. 20:19:16

Fuhhh, ez megviselt. Ez a jó értelemben vett "nehéz" film(részlet).

waces · http://blog.waces.hu 2013.07.24. 21:47:08

a reggeli trailer utan nem gondoltam volna,hogy ismet varos kategoriaba fog kerulni,de megis. talan pont azert,mert ez ubersemmitmondo volt (ok, egyedul.elsodrodva,igencsak limitalt oxigennel. ez kimeriti s szar ugy definiciojat). viszont mi lesz tovabb? ketszemelyes kamaradarab,h megprobaljak elerni egymast? az nem mukodik 90+ percen at. (bar lattunk mar 1-2-3 szemelyes es megis mukodo filmet
csak ritkan) "elhagyatott" urallomas feat ufok? omfg,csak nem. szoval lehet faszanyos vagy nevetseges. az mindenkeppen mellette szol,hogy eleg realisztikus lett. (a reggeli trailer ellenere is)

vargatom 2013.07.24. 22:12:46

@waces: Az egész filmnek semmi értelme nem lenne akkor, ha nekiállna visszanyúlni a lejáratott toposzokhoz: találtkamerás kivitelezés, eltitkolt alienek, korábban sosem látott NASA szupertechnika (Armageddon űrrepülőgépek pl).

Bármiféle fantasztikus elem hiteltelenítené a kivitelezésnél választott valósághű megközelítést. Játszódhatna a film 10-20-30 évvel később is, elképzelt űrtechnikával (én az első trailerekig erre is számítottam) - de akkor nem lenne meg az a kontextus, hogy ez TÉNYLEG megtörténhet. Márpedig szerintem pont ettől ilyen hatásos az egész, és ezért minimalizálja a vágásokat is Cuarón, hogy még jobban segítse az átélhetőséget.

Az úriember 2013.07.24. 23:04:04

@Zalaba_Ferenc: ...és ott lesznek a tojások ! :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása