aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ilyen lesz az új star trek-játék Goreczky Zsolt
2013. április 25. 07:30:00

Kategória: jatekhaz 8 komment

Amerikában a minap forgalomba került a két film történetét részben kiegészíteni, részben pedig összekötni szándékozó Start Trek-játék. A Digital Extremes (Unreal-sorozat, BioShock és BioShock 2) és a Namco Bandai (inkább sorolni sem kezdem azt a sok szépet és jót, amivel már belophatta magát a játékosok szívébe - igen, ez irónia) jóvoltából a PS3, Xbox360 és PC-tulajdonosok holnapután már itthon is belekóstolhatnak, milyen érzés kooperatív játékmenetben a halhatatlan Kirk-Spock duó bőrébe bújni. No de tényleg, milyen? A tengerentúlról egyre sűrűbben érkező videók és játékélmmény-beszámolók tanúsága szerint néhány infó már rendelkezésünkre áll.

StarTrekGame01.jpg

A grafikától hasra esni nem kell, nem is nagyon lehet. Azt hiszem, ez nagyrészt általános jelenség a filmekből és/vagy sorozatokból adaptált játékok esetén, viszont az idejétmúlt grafika nem mindig jelent pocsék játékmenetet. Pont a Star Warst is megszégyenítő mennyiségű játékadaptációval rendelkező Star Trek-franchise, szokott többnyire élvezhető, de legalábbis versenyképes játékokat produkálni, főleg ami a történetvezetést illeti.

Apropó történetvezetés. Nem feltétlenül követtem nyomon a 2013-as év játékadaptációit, de az biztos, hogy egyelőre nem sikerült még senkinek sem kiemelkedő történettel előrukkolni. Ami a középszerű Aliens: Colonial Marines (PS3, Xbox360, PC) mellett elsőként beugrik, az a Walking Dead: Survival Instinct (PS3, Xbox360, Wii U, PC), és hát mit is mondjak... Annak béna elbeszélésmódjánál és gyenge sztorijánál mélyebbre szerintem nehéz süllyedni. Megkockáztatom, hogy egy százhuszonötödik Snake verzióval is jobban járt volna az Activision, sőt még a játékosok is. Egyszóval a műfajon (adaptált shooter) belül a Star Trek jó eséllyel indulhat.

StarTrekGame02.jpg

A hangulat és a környezetek nagyon is ígéretesnek tűnnek. A szokásos Star Trek-univerzum minden pozitívumával és negatívumával együtt megjelenik, és ez lehetőséget ad az egyszerű barangolásra (jórészt a USS Enterprise fedélzetén) és a pörgős akcióra. Szinte már hagyományosan, nem kevés helyszínre lehet számítani, ezért olyan típusú monotonitásról, mint amit a már emlegetett Survival Instinct, vagy a balul sikerült 2008-as Turok reboot (PS3, Xbox360, PC) szállít, szó sincs.

Ha valami csoda folytán mégis rémesen elrontották a gémet, három év fejlesztői munkája megy kárba, de egyrészt nem az adófizetők pénzéből készült, másrészt már csak két nap, és mindenki megtudja; aki már előrendelte, annak pedig úgy is mindegy.

Címkék

pc star trek ps3 sci fi xbox360 action sequel adventure

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr875244596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.25. 08:40:49

@rAdEEEr: Pedig a belinkelt videó alapján nem tűnik vállalhatatlannak. Nem mondom, hogy minden filmes tie in játékot kipróbálok, de az utolsó, ami a filmtől függetlenül (hál'istennek) is megállta a helyét, az a Wolverine volt. Szívesen látnék egy olyan véres feldolgozást, mint ami az volt. Az egyik jelenetben, Wolverine ráugrik egy levegőben lévő helikopterre: a szélvédőn keresztül kirántja a pilótát, majd azza a mozdulattal feltolja a magasba, hogy a propeller csináljon belőle salátát. :)

TomPowell25 2013.04.25. 09:43:09

Én csak nagy ritkán játszom játékokkal, egyrészt mert ami igazán érdekelne, az kizárólag konzolra érkezik, másrészt amivel játszani szoktam, azok általában vagy filmadaptációk (aktuális Harry Potter), vagy filmek, szereplők alapján készült játékok (007: Bloodstone, The Amazing Spiderman, Batman: AA, AC), vagy olyan játékok, amikből klassz film lehetne (Mass Effect), a menetrendszerű Lego adaptációk pedig külön kategóriát jelentenek nálam. Ez a Star Trek játék engem érdekel, szeretem a monitor előtt viszont látni, irányítani a filmekből ismert karaktereket, és ettől ugyan nem várok sokat, de annyit igen, hogy pár órára kellemesen kikapcsoljon.

MrRaizy 2013.04.25. 11:40:58

@TomPowell25: Mass Effect-ből, szerintem nem lehetne jó filmet csinálni, mert vagy 5 részből kellene állnia és mindnek kb. 3 órásnak lennie. Lehet keveset is mondok.

Az meg más kérdés, hogy mindent megnézném. :)

Bérgyilkos Bohóc 2013.04.25. 13:33:51

Mindenképp érdemes megnézni a játék reklámját, benne William Shatnerrel és a legendás ST jelenettel :DDD

www.youtube.com/watch?v=qRPMT_SMJtY

Ha volt, sorry.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.04.25. 13:59:53

@Bérgyilkos Bohóc: Most azért jobban odakent neki, mint a filmben :D

A játék, hááát, asszem maradok a Bioschock Infinite-ná és a Borderlands 2-nél.

Creativ3Form 2013.04.25. 14:52:24

Belekezdtem, és nem rossz. Az érződik rajta, hogy végre nem egy "szerezzünk egy kis plusz bevételt" szellemben készült. A játékmenet nem bonyolult, és a játékelemek pedig a hasonló stílusú játékokból táplálkozik, de azt legalább jól teszi. Nagy meglepetést ilyen téren nem tartogat, minimális újítás van benne, ami jól működik. Az űrcsaták és a "sikló" minijátékok viszont nagyon idegesítőek és frusztrálóak lettek, jobban kidolgozhatták volna.
Pozitívum, hogy nem adaptáció, hanem egy a filmektől külön álló történetet rittyentettek hozzá, ami a két film közötti időszakban játszódik. Plusz ugye hatalmas hangulati plusz, hogy a színészek arcuk mellett a hangjukat is adták a produkcióhoz. Ráadásul Kirkel és Spokal is kitolhatjuk, akár co-op módban is.
Emellett azonban az MI eléggé suta, a társunk meg totálisan hasznavehetetlen, aki önállóan semmire nem képes. Valamint a világosabb helyeken a grafika néha eléggé visszamaradott és megmosolyogtató, de összességében ettől még nem rossz kis játék ez. Érdemes tenni vele egy próbát.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása