aeon flux

ready for the action now, danger boy?

többféle gonosz halott-folytatás várható Zalaba_Ferenc
2013. március 10. 09:25:00

Kategória: film 8 komment

Az erdő szelleme végképp kiszabadult a palackból, pontosabban a Necronomiconból... vagy talán az erdőből? Na jó, kezdjük újra: lezajlott a Gonosz halott-remake első nyilvános vetítése az SXSW filmfesztiválon, és a visszhang enyhén szólva is pozitív: a vélemények szerint a film egy "old school gorefest", amely felhasználta a világ összes művérét, stb-stb. Erre általában legyinteni szokás, de nem egy Evil Dead-film esetében, melyben a szélsőséges megközelítés kulcsfontosságú - legyen szó vérről, akcióról vagy akár humorról.

A vetítést követő közönségtalálkozón a remake-et rendező Fede Alvarez, valamint Bruce Campbell az eredeti trilógia sztárja és az új változat producere a folytatás(ok)ról mesélt. Ezen kívül Rob Tapert, az eredeti trilógia producere is elárult néhány dolgot. Lássuk a lehetőségeket - pontokba szedve!

  • Fede Alvarez és írótársa, Rodo Sayagues Mendez már dolgozik az Evil Dead 2 forgatókönyvén, amely feltehetően nem Sam Raimi 1987-es folytatásán alapszik majd (lévén az igazából az első rész remake-je).
  • A rendező tulajdonképpen trilógiában dolgozik, ám a harmadik résztől ne várjunk A sötétség serege-méretű/jellegű sztorit: a filmek valószínűleg megmaradnak a mi dimenziónkban.
  • Apropó A sötétség serege: Rob Tapert, a korábban már bejelentett Gonosz halott IV (azaz az eredeti trilógia folytatása) producere elárulta, hogy az Ash további kalandjait követő film valójában nem Gonosz halott-sztori lesz, hanem A sötétség serege történéseit folytatja, szóval egy középkori dark fantasy-re számíthatunk sok-sok humorral feltehetően A sötétség serege 2. címmel.
  • Természetesen Campbell benne van a buliban.
  • Végül, de nem utolsósorban egy gigaspoiler a remake-kel kapcsolatban... ne olvass tovább... csak saját felelősségre... stb-stb... tehát... Jane Levy már aláírt az Evil Dead 2-re, ami érdekes fejlemény, lévén ő játssza azt a lányt, akit egy "fajok közötti erotikus jelenetet" követően elsőként megszállnak a démonok.

Címkék

horror fantasy sam raimi sequel evil dead bruce campbell

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr375125623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsedáj 2013.03.10. 09:36:59

Lehet itthon be se mutatják a mozik, azt nyilatkozta a Vox.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.10. 09:38:56

@Dzsedáj: Erről már mi is értekeztünk. A korhatárbizottság döntésétől függ, ők viszont meg nem látták, ugyanis még nem érkezett meg a film vegső verziója.

Dzsedáj 2013.03.10. 09:41:39

@Zalaba_Ferenc: Reméljük megkapja a 18-as karikát :)

Nagy ötlet volt CGI nélkül megcsinálni a filmet, a kritikusok is ki voltak éhezve már egy ilyen filmre, az látszik.

Repce Manó 2013.03.10. 11:02:42

Szerintem előbb meg kéne várni, hogy siker legyen az Evil Dead 2013, mert ha deficites lesz, akkor félek, hogy ezen tervekből semmi sem lesz. A horror műfajánál pedig sajnos esélyes a bukás, vagy ti hogy látjátok?

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.03.10. 12:34:43

A horrorfilmeknél nem inkább az van, hogy kevés, vagy viszonylag kevés pénzből készülnek, viszont sokat hoznak? Vagy ez csak a szarokra vonatkozik, mint a Fűrész 243, meg a Paranormális aktivitás 42? Szomorú lennék, ha ez bukta lenne, és nem lenne semmi ezekből a tervekből. (Amikről álmodni sem mertem volna.) Evil Dead forever!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.10. 13:07:09

@Repce Manó: Nem hinném, hogy a film túl sokba került volna. Gyakorlatilag két helyszínen játszódik (egy házban és annak környékén), nincsenek benne nagy nevek, nem kellenek CGI-szörnyek, csak sok-sok vér. Persze nem olyan trendi, mint a Brandon által említett Paranormális 42, szóval 20-30 milliónál többet nem várnék tőle, de nem hinném, hogy 12-15 milliónál többe került volna.

McCl@ne 2013.03.10. 19:53:49

Én nem láttam az eredetit sajnos (egyszerűen kimaradt, nem vagyok egy nagy horror rajongó, de azért az alapköveket többnyire megnéztem), de most elhatároztam, hogy bepótolom. A folytatást is érdemes?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.10. 20:23:45

@McCl@ne: Sőt, az egész trilógiát, amelyből szerintem a második a legjobb. Az első is zseniális, hisz minimális költségvetését (és elég rossz színészeit) kreativitással és az összes lehetséges szabály átlépésével kompenzálja: a második mindezt látványos, és igen csak vicces humorral fejeli meg, a harmadik pedig olyan műfaji ugrás, mint az Aliens az Alienhez képest.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása