aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmek a határon: 2013. március Takács Máté
2013. január 18. 17:26:08

Kategória: film 5 komment

Tavaly márciusban több mint 30 (!) filmet mutattak be itthon, idén emberibb mennyiséggel szembesülhetünk majd, s a felhozatalban kiegyensúlyozottan képviselik magukat a nagy látványosságok és az elismert filmesek. Íme a tavasz első havának kínálata a hazai mozikban.

oz_the_great_and_powerful_small.jpg

Big Bang Media: A forgalmazó az év első két havában az ínyenceknek kedvez (A király látogatása, Szép remények, Az ígéret földje), márciusban azonban maximális szórakoztatásba kapcsol. Dwayne Johnson az Emelt fővel után ismét egy megtörtént esetet feldolgozó filmben akciózik. A Snitch-ben a rendrakás PG-13-as körülmények között zajlik (ami nálunk még simán lehet 16-os) és tagline-ja össze is foglalja a lényeget: te meddig mennél el, hogy megmentsd a fiad? The Rock válasza: akár be is épülnék a drogelhárítás kedvéért. A rendező Az elítéltet (Felon) is jegyző, korábban kaszkadőrként ténykedett Ric Roman Waugh, a további szerepekben pedig Susan Sarandon, Barry Pepper, Harold Perrineau és Benjamin Bratt tűnik fel.

A Másnaposok íróinak új filmje a 21 and Over címet viseli (a magyarról még ötletelnek, itt lehet szavazni is), lévén e jelentőségteljes kort tölti be a főhős és ezt bizony alaposan meg kell ünnepelni. A Project X - A buli elszabadult is eszünkbe juttató vígjáték várhatóan szinkronizáltan és a hosszú hétvégét megelőzően (azaz március 14-én) kerül a mozikba.

Budapest Film: A Budapest Film február után (Az a bizonyos első év) márciusban is gyorsaságáról tesz tanúbizonyságot: még végleges címe sincs, de a jelenlegi tervek szerint már két hónap múlva láthatjuk Lauri Mauritz Harjola, ismertebb nevén Renny Harlin új moziját, ami egy valós ügyet dolgoz fel. A Djatlov-hágó-incidensként elhíresült eset 1959-ben történt, amikor is kilenc sítúrázó lelte halálát az Urál-hegységben. Szemtanú hiányában az okokat spekuláció övezi, ami ideális alap egy horrorfilmhez – a keret pedig Blair Witch-jellegű, azaz öt fiatal filmes indul a rejtély nyomába.

A hónap végén már Almodóvar új filmje is érkezik, mindössze húsz nappal a spanyol premier után. Néhány súlyos dráma után a Szeretők, utazók (Los amantes pasajeros) vígjáték lesz, de persze csak amennyire muszáj, hiszen a történet szerint egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. A rendező úgy nyilatkozott filmjéről, hogy "egy morális, verbális és irreális vígjáték," úgyhogy még az sem kizárt, hogy a gépen mindenki meleg lesz. Yay! A szereplők között ott van Penélope Cruz, Cecilia Roth, Paz Vega, Javier Cámara és Antonio Banderas is.


Cirko Film:
A Cirko Film a februári kiadásban már ecsetelt Felhők felett és Megtalált emlékek című filmeket végül márciusban hozza (7-én ill. 14-én), ezen felül az első csütörtökön jön még az "SZFE Enyedi-osztályának városfilmje", vagyis a Nekem Budapest. A hónap második felében a 4 hónap, 3 hét, 2 nap rendezőjének új filmje, A dombokon túl (Dupa dealuri) lesz soron; a film Cannes-ban elnyerte a színésznői és forgatókönyvírói díjakat, emellett Európa-filmdíjra is jelölték, sőt amerikai szervezetek is figyelemre méltatták a két árvaházi barátnő történetét. 28-án az orosz nyelvű, orosz–német–holland–fehérorosz–lett koprodukcióban készült Ködben (V tumane) jön, ami ugyancsak sikeresen járta meg Cannes-t az előző évben. A második világháborús dráma cselekménye a Szovjetunió német megszállás alá vont nyugati frontvonalán játszódik, ahol egy férfit kollaborációval vádolnak meg.

Forum Hungary: A Forum Hungary két Oscar-esélyes (Napos oldal, Zero Dark Thirty) és egy rajzfilm (Egyesült állatok) után a Disney gépezetét is tovább működteti: egy nappal az amerikai premiert megelőzően mutatják be az Óz, a hatalmas (Oz the Great and Powerful) című fantasyt, amitől a gyártó nem vár kevesebbet, mint három éve az Alice Csodaországbantól. A közismert figura smaragdvárosi megérkezését elmesélő filmben a címszerepet James Franco játssza, a boszorkányokat pedig Michelle Williams, Mila Kunis és Rachel Weisz. A 2D-ben, 3D-ben és nagy valószínűséggel IMAX 3D-ben is prezentálandó produkciót Sam Raimi rendezte.

InterCom: Az InterCom márciusban két családi mozival rukkol elő. A DreamWorks Animation munkáinak forgalmazását átvéve hozzák a Croodék (The Croods) című rajzfilmet, melyben egy ősember-család kalandjait követhetjük nyomon. A film szokás szerint 3D-ben kápráztatja majd el a gyerekeket, természetesen szinkronizáltan. Az óriásölő (Jack the Giant Slayer) című fantasy az égig érő paszuly meséjét dolgozza fel látványos keretek között. A címszerepet Nicholas Hoult alakítja, partnerei Ewan McGregor, Stanley Tucci, Ian McShane és Bill Nighy. A 3D-s, szinkronizált kalandfilm alkotói Bryan Singer és Christopher McQuarrie.

Parlux Entertainment: A Parlux egy francia–argentin drámával folytatja a sort márciusban. A Nyitott szívvel (À coeur ouvert) munkacímen futó film főszereplői a mindig megbízható Juliette Binoche és Édgar Ramirez, és ha hihetünk az IMDb-nek, rendes forgalmazásban eddig csak otthonában futott.

Pro Video:
Március 14-én debütál a Dől a moné (Gambit) című vígjáték, melyben a muzeológus Colin Firth szeretne jól kiszúrni főnökével (Alan Rickman) azzal, hogy ráveszi egy hamis Monet-kép megvételére; terve végrehajtásához egy csinos texasi rodeókirálynőre (Cameron Diaz) is szüksége lesz. Az ígéret szerint a "Coen testvérek forgatókönyve alapján készült Dől a moné tele van vicces fordulattal, amiből a klasszikus vígjátéki elemek és a jól ismert Coen-humor sem hiányzik."

Szűk másfél hónappal a Lenyűgöző teremtmények után a Pro Video már egy újabb fantasztikus regény adaptációját szállítja a magyaroknak, ugyancsak szinkronizáltan és világpremierben. A burok (The Host) az Alkonyat-sorozat szerzőjének könyve alapján készült, s bár a románc vélhetően ezúttal sem hiányzik, hátteret hozzá science fiction körülmények szolgáltatnak, hiszen a klasszikus testrablós-sztori inkarnációjáról van szó: "a Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el, és átveszik az irányítást az emberek elméje fölött. Az Oscar-díjra jelölt Saoirse Ronan alakítja az utolsó emberi ellenállók egyikét, aki kétségbeesett küzdelembe kezd, hogy megmentse magát és szeretteit." Ronan mellett feltűnik Diane Kruger, Frances Fisher, Bokeem Woodbine és William Hurt is, a szerelmi háromszög meglétéről pedig Jake Abel és Max Irons gondoskodik.

Szuez Film: A Szuez Film nem kisebb filmmel támad fel, mint a Holy Motors. Leos Carax számos díjat nyert munkájáról már nálunk is olvasható egy nem éppen lehúzó vélemény. A két órás vízió március 14-én érkezik a tervek szerint.

holymotors2.png
Vertigo Média: A Jameson Cinefesten már vetített, Oscar-jelölt Sötétségben (In Darkness) lesz a forgalmazó első dobása márciusban; Agnieszka Holland két és fél órás munkája a nácimegszállós–zsidómegmentős alműfaj képviselője. A bemutató 7-én lesz. Egy héttel később François Ozon thrillere kerül terítékre; a fesztiválnyertes Dans la maison főbb szerepeiben Fabrice Luchini, Kristin Scott Thomas és Emmanuelle Seigner láthatók.

A felsorolás a forgalmazók készséges hozzájárulásával készült, de természetesen fenntartják a változtatás jogát (címek, dátumok módosulhatnak, újak kerülhetnek a képbe). A lista nem teljes körű, amint új információ kerül birtokunkba, jelezzük.

Címkék

horror disney fantasy cameron diaz comedy animation sci fi budapest film forum hungary drama sam raimi action alan rickman bryan singer intercom cirko colin firth pedro almodovar romance dreamworks renny harlin james franco stephenie meyer nicholas hoult the host saoirse ronan provideo szuez film eurocinema magyarvalosag children movie 3d cinema dwayne the rock johnson big bang media oz the great and powerful filmek a hataron jack the giant slayer

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr85025769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.18. 17:50:04

Fene se gondolta volna, hogy az egész havi termésből az új Stephenie Meyer-adaptáció érdekel a legjobban... de még azt se lélegzetet visszafojtva.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.18. 17:50:38

Ez pedig most érkezett:

Vertigo:

> márc 07. In Darkness
> márc 14. In the House

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.01.18. 23:31:41

Március 30. Dragon Ball Z - Battle of Gods !!! Engem ez érdekel a legjobban, ha már március :D

Amúgy Holy Motors,Óriásölő, Óz, ha még valamit megemlítenék... bár nem lesz olyan erős ez a március.

Kovács Erzsébet 2013.01.18. 23:55:15

Khmm, a Djatlov-hágó története... hideglelős, még egy jobb X-akták epizódot is lehetne írni belőle. Itt található egy nagyon részletes összefoglaló és össznépi ötletelés az esetről:

konteo.freeblog.hu/files/Lost_In_Space/a-djatlov-incidens.html

David S. 2013.01.19. 00:20:42

A The Master című filmről még mindig nincs semmi hír? Vagy most már ne is fűzzek semmi reményt egy esetleges mozibemutatóhoz? Kb. az összes Oscar-on szereplő film kapott már mozibemutatót (még az olyan alacsony költségvetésű független filmek is, mint A kezelés) kivéve ezt. Nagyon elkeserítő, hogy pont ez fog kimaradni, pedig ebben még húzónevek is vannak. :(

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása