aeon flux

ready for the action now, danger boy?

yippie-kay-yay, mothers, brothers Zalaba_Ferenc
2013. január 12. 06:48:41

Kategória: film bd 19 komment

No, John McClane biztosan nem így fog káromkodni a Valentin napon érkező Drágább, mint az életedben, de még csak nem is lövik ki az emblematikus be- és kiszólás utolsó néhány szótagját: a Fox egyik meg nem nevezett bennfentese elpletykálta a hírt, hogy a film R-besorolásra hajt, amely két dolgot jelenthet: a rajongók körében haloványan muzsikáló negyedik rész John McClane-je ismét teljes gőzzel nyomja majd az F-bombákat, illetve a rosszfiúk újra némi testnedv kíséretében fognak távozni a másvilágra (és csak remélni merem, hogy ez nem olyan ócska CGI-permetet/fröccsenéseket takar, mint amivel a negyedik epizód vágatlan változatát dúsították fel). Az MPAA részéről még várat magára a hivatalos besorolás. 

A Die Hard-franchise amúgy idén tölti be 25. életévét, melynek örömére a Fox megjelentet január végén egy új BD-gyűjteményt benne az első négy résszel, valamint egy vadonatúj, Decoding Die Hard címre hallgató bónuszkoronggal. Nem mintha ezek a filmek ne lennének már ott minden, magára valamit is adó filmrajongó polcán.

bd_diehard_25th.jpg

Címkék

bruce willis die hard action sequel fox bd

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr675013452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.01.12. 08:43:58

A bátyámmal (aki egyébként messze földön a legőrültebb Die Hard fanatikus) hónapok óta ezen imádkozunk. Valószínűleg több órán át támasztottuk alá érvekkel az R besorolást (alacsony költségvetés, februári premier, stb.), mint amennyi ideig forgatták a filmet, úgyhogy nagyon őszintén remélem, hogy tényleg mocskos darab lesz.

Főleg, hogy tegnap este néztem meg a Live Free or Die Hard névre hallgató negyedik részt, Dörner "unott, fáradt szar" György, Molly és az idő előtt lelepleződő Gabriel típusú magyar szinkronnal és PC baromsággal, amin úgy felbasztam magam, hogy rá két órára megnéztem az Unrated változatot felirattal is. Így lesz a 7/10-ből 9/10, és a széria második legjobb darabja.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.12. 08:49:00

nagyon jó hír, ilyennek is kell lennie!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.12. 08:50:30

@Cseh Dániel: Ne már. Az unrated változat egy laboratóriumban született szörnyszülött, melybe utólag vagdosták be az anyázásokat (Willis soha nem onscreen káromkodik) és a CGI-vérpermetet. Hidd el, ha a mozis változatot nézted volna meg eredeti nyelven, akkor közel se lett volna ekkora a különbség.

Egyébként én is a napokban láttam, és talán a szinkron is, meg az is bejátszhatott, hogy baromi halk volt az egész, ami egy akciófilm halála (az ember mit be nem vállal a barátaiért), de egy csomó dolog sokkal jobban zavart, mint korábban - élen a teljesen jellegtelen Olifánttal és az idő- és térbeli korlátok kézzelfogható hiányával.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.01.12. 08:58:52

@Zalaba_Ferenc: Bár a vért valóban utólag permetezték a levegőbe, ez engem más filmeknél (The Expendables I, II) sem zavart, ez van, ha a pénz beszél, de a káromkodásokra mozog mindenki szája, szóval szerintem a "kutyafáját" szintű mozis virágnyelvet vették fel utólag, meg így is olvastam a legtöbb helyen.

Gabriel figuráját jó is, hogy említed, mert az is csak eredeti nyelven kap súlyt. Fingom nincs, ki volt a szinkronszínész (én saram, de ezeket ritkán jegyzem meg), de ez a sértett, "elvették a tízóraim" hanghordozás nem tesz jót a karakternek, angolul tényleg keményebb.

Legalábbis jobb, mint személyes kedvenceid, Stewart ezredes és Esperanza tábornok... :)

És ha már... Az előbb kicsit pontatlanul fogalmaztam, ugyanis a Live Free or Die Hard kézen fogva ezüstérmes nálam a második résszel.

TomPowell25 2013.01.12. 09:11:24

@Cseh Dániel: Zámbori Soma volt a szinkronhangja és szerintem passzolt ez az ovis sértődöttség a figurához.

Egyébként sokan szidják Olyphant karakterét, de nekem különösebb bajom nem volt vele. Nekem pont, hogy Stuart ezredessel voltak problémáim a második részben, aki annyira próbált kemény lenni a sok b+-el, hogy teljesen komolyan vehetetlenné vált a szememben (pedig Sadler nagy kedvenc). Meg egyébként is, ha Die Hard, akkor a Gruber-fivérek nálam felülmúlhatatlanok.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.12. 09:17:54

@Cseh Dániel: "Stewart ezredes és Esperanza tábornok", hát igen, ezeket a neveket a mai napig nehéz megjegyeznem, pedig nem is olyan rég újra találkoztam velük. Olyphantot pedig nekem sem magyarul, sem angolul nem találtam soha túl meggyőzőnek, talán csak azért, mert csak egy kommunikációs adminisztrátornak tűnt. Tudom, manapság egy komputerrel nagyobb kárt lehet okozni, mint bármilyen egyéb fegyverrel; szomorú is vagyok. :)

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.01.12. 09:20:25

Jó, de a Gruber vérvonalat McClane valószínűleg teljesen elvágta, legalábbis nagyon szomorú lennék, ha kiderülne, hogy vannak még páran.

Ezért is örültem, amikor még anno 2007-ben azt rebesgették, hogy Morgan Freeman lesz a gonosz az ötödik részben. Valószínűleg nem ő lett volna a legidősebb Gruber.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.01.12. 09:23:17

@Zalaba_Ferenc: Az ötödik részben legalább a régi iskola gonoszai robbantgatnak majd, már ez is félsiker. :)

Azt viszont a mai napig nem értem, hogy miért nem fordítanak picit nagyobb szerepet a negatív karakterekre, mert bár Olyphant nálam nem bőgött le, a Gruber fivéreken kívül nem volt igazán emblematikus gonosz a sorozatban, és igazán jó színészeket is csak ebben a két esetben kerestek.

Kovács Erzsébet 2013.01.12. 10:16:22

"igazán jó színészeket"? No és Jeremy Irons? Bár szentigaz, hogy kínos volt nézni is azt a pólószaggató, álszenvedélyes valamit a film vége felé.

todie2d 2013.01.12. 10:17:35

@Cseh Dániel: es "jo fogonosz" nelkul nem olyan jo a film se. (kivetel pl: az utolso cserkesz)

Kovács Erzsébet 2013.01.12. 10:55:41

Óóó, tényleg... Na jó, lebuktam. Bevallom, megláttam azt a szép szálkás, jó ötvenes felsőtestet a foszlányokban csüngő póló maradványaival, és elfelejtettem még a családfáját is :-)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.01.12. 13:05:48

Ehhez a BD dobozhoz csak gratulálni tudok. Nehogy megvárják az ötödiket, és azzal együtt adják ki.
(bár tuti lesz olyan is, és akkor meg pláne baromság)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.12. 15:27:25

@Adam Van Helsing: Hidd el, mindegyik kiadványból elmegy majd néhány ezer darab, szóval akkor miért ne jöhetne ki ilyesmi?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.12. 17:43:24

@Adam Van Helsing: Ahogy Ferenc is írja, ezek a válogatások csak rajongói lenyúlások, minden rész után kell új doboz. :S

McCl@ne 2013.01.12. 19:17:59

Igen, pontosan ez lesz most is: anno DVD-n megvolt a sorozat minden létező formában, de a BD-re váltás (3-4 hónapja) óta még nem vettem meg őket, mert erre vártam :)
Úgyhogy FirstDayBuy, ahogy a következő is az lesz, kb. nyár derekán... Mert leszarom, nyúljanak csak le, dalolva fizetek. Nem akármiért, de Die Hardért bármikor, főleg így, hogy Rated R.

Dean6 2013.01.13. 01:22:08

Nálunk esélytelen,hogy megjelenjenek a filmek ilyen formában? A Die Hard 4 bd-n kb beszerezhetetlen már,a 3. meg meg sem jelent...:/

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása