aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hellboy, te drága! Zalaba_Ferenc
2013. január 11. 07:08:43

Kategória: film 7 komment

Guillermo "nem érek rá Star Warst forgatni, mert rengeteg dolgom van" del Torót sok dolog mellett azért is szeretjük, mert nem mond le olyan könnyen az álmairól. A minap a néhány évvel ezelőtt leállított Az őrület hegyei kapcsán tett egy olyan megjegyzést, hogy ugyan a Prometheus sztorija valóban hasonló, de "kapják be, Lovecraft volt itt előbb", szóval csak azért is megcsinálja - méghozzá Tom Cruise-zal. De mint sok mindenhez, így a stúdiónak eme szándékához is lesz egy-két szava.

Ugyanezen a filmes senkiföldjén raboskodik a Hellboy-trilógia harmadik felvonása, amelyért simán odaadnám a fél karomat (feltéve ha kapnék cserébe egy olyan tűzálló kerámiamancsot, mint Pirosé), és amelyről del Toro szintén nem mondott le végleg. Néhány évvel ezelőtt az isteni Ron Perlman egy hátulgombolós rajongó kedvéért újra felöltötte Hellboy maszkját, mire az egész internet felrobbant azt sikoltva, hogy "Hellboy 3-at akartunk!". Na jó, lehet, hogy csak öten voltunk, de mi elég hangosan sipákoltunk ahhoz, hogy del Toro fenekében megmozduljon a zabszem. A direktor azóta is hajtja a projektet, ám annak továbbra sem áll jól a szénája, és ennek hangot is adott a Latino Review-nak adott interjújában:

Pár hete körbetelefonáltam, hogy leteszteljem, van-e még lehetőség megvalósítani a filmet, ugyanis ez egy nagy film lenne. De egy ekkora mozit senki sem akar finanszírozni. Az első kettő visszatermelte az árát meg még egy kicsit. Mindkettő gazdaságos volt, de az első rész 50, a második 80-85 millió dollárba került. Ez belekerülne 140-be. Szóval senki sem akar belefogni egy ekkora vállalkozásba.

140 millió? Nem semmi. Persze, a második rész apokalipszist sejtető befejezése alapján nem is gondoltam volna, hogy a harmadik részben Piros egy szobában ücsörögve egyeztetne mindenféle csápos entitásokkal és a pincében lakókkal arról, hogy mi lesz a Föld sorsa, miközben a gyerekszobában Liz dédelgeti Hellbaby-t. A lényeg, hogy del Toro helyében megpróbálnék faragni a költségvetésből, méghozzá gyorsan, ugyanis sem Ron Perlman (62), sem Sema Blair (40) nem lesz már fiatalabb. Csak a bennem élő gyerek nem akar felnőni.

Címkék

guillermo del toro hollywood hellboy sequel superhero ron perlman

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr475011395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McCl@ne 2013.01.11. 07:57:02

...és akkor végre megszületne a hibátlan képregény-trilógia is :P mert ugye egy Hellboy 3-at nem lehet elrontani? ugye? (szerintem NEM)
amint bejelentenék, azonnal páros lábbal rúgná fel a várólistámat!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.11. 08:51:58

örülnék neki, de az első két film messze nem volt hibátlan, sőt...

batboy 2013.01.11. 09:17:09

csak 140 millió?! a 2006-os Miami Vice került 135 millióba, pedig ott aztán nem voltak csápos szörnyek sem. talán azokat a producereket kellene megkeresnie... :D

csgergo 2013.01.11. 10:49:40

Ron Pearlman szerintem baromira elvan foglalva a Sons of Anarchy-val. Bár amilyen tempóban halad a Hellboy, simán lezárják a teljes sorozatot, mire egyáltalán össze szedhetnék a pénzt a trilógia záróra.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.11. 11:24:50

@csgergo: á, nem hiszem, hogy a Samcro egy egész évig forogna.

Meg van az 3-4 hónap alatt.

Ahogy egy film is meg lehet annyi alatt.

clive. 2013.01.11. 12:00:23

Hellboy 3-nál még ott az a probléma is, hogy Mike Mignola még nem szívesen fejezné be. Egy interjúban nyilatkozta, hogy nagyon hasonló (sőt talán ugyanaz) az elképzelésük Del Toroval arról, hova is fut majd ki a történet. Ezért, ha a film előbb valósulna meg, mint hogy ő eljutna odáig, akkor előbb fogja befejezni a Hellboy képregényt, mert szerinte akkor már nem lenne értelme folytatni.

nemecsek ernő áruló 2013.01.13. 09:10:12

A Hellboy első része nagyon fasza volt, de a második valami botrányosan szar. Egész más stílusa volt az egésznek; az első egy sötét, néhol horrorisztikus beütésű kiváló képregényfilm, a második pedig egy erőltetett poénkodással telezsúfolt trágyadomb, aminek egész végig az az érzésem volt, hogy nincs is forgatókönyve, csak úgy összeraktak pár jelenetet, amiben a kimaszkolt Perlman kemény, bedobtak pár kínos poénkodást, ráhúztak egy kis CGI-t, és kész. Megdöbbentett, hogy azt is Del Toro csinálta, de ezek után abszolút nem csodálom, hogy nem kap lehetőséget a harmadikra.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása