aeon flux

ready for the action now, danger boy?

anilogue 2012 Németh Barna
2012. november 17. 19:28:00

Kategória: film 2 komment

Budapesten immár a tizedik, Bécsben pedig az ötödik alkalommal rendezik meg a két főváros közös animációs ünnepét, az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Budapesten november 21-25. között az Uránia és Toldi mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. Tíz egész estés animáció és több mint száz rövidfilm mellett gyermek és felnőtt workshop, Anime Haiku szekció, valamint a neves cseh művész, Jiří Trnka műveit bemutató kiállítás és retrospektív vetítés-sorozat színesíti a programot. A fesztivál nyitófilmje a számos díjat elnyert Ráncok című spanyol alkotás.

ANILOGUE-poster.JPG

Bécsben november 16-18., Budapesten pedig november 21-25. között rendezik meg a világ animációs termésének legjavát felsorakoztató Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. A fesztivál műsorának vezérfonalát minden évben a nemzetközi versenyfilmek adják.

VERSENYPROGRAM

Hosoda Mamoru: Ōkami Kodomo no Ame to Yuki (Farkasgyermekek)

Az Anilogue visszatérő vendége, Miyazaki szellemi örökösének tartott Hosoda Mamoru filmje egy nőről szól, aki egy családi tragédia után kénytelen egyedül nevelni két gyermekét. A csavar a dologban, hogy a kicsik apja egy farkasember volt, ami még több kihívás elé állítja az édesanyát.

Jean-François Laguionie: La tableau (A festmény)

Az Arany Pálma és César-díjas francia rendező legújabb filmjében egy '30-as évekbeli festő befejezetlen képének figurái kelnek életre, hogy megkeressék és megkérjék alkotójukat, fejezze be őket.

Jung és Laurent Boileau: Couleur de peau: miel (Örökbeadható)

Jung Boileau egyike volt annak a 200000 koreai gyereknek, akiket adoptáltak szerte a világban. Rá öt éves korában talált rá egy rendőr, miközben az utcán kóborolt, de az időközben középkorúvá vált animátor most hazatért hazájába, és ezt az utazást egy dokumentarista animációs film keretei között meséli el.

Ignacio Ferreras: Arrugas (Wrinkles - Ráncok)

A filmről írott rövid véleményünk itt olvasható.

A rövidfilmek versenyében 27, az elmúlt két évben készült európai animáció vesz részt az Anilogue-on, melyeket a 500 nevezett kisfilm közül választották ki. A versenyekkel egy időben számos izgalmas vetítés zajlik majd, melyek betekintést nyújtanak az animációs világ aktualitásaiba. Az Anilogue többek között bemutatja Alexia Anastasio dokumentumfilmjét, a Plymptoons Kalandokat (Adventures in Plymptoons!), Amerika legfüggetlenebb animátoráról, Bill Plymptonról.

A Világpanoráma szekcióban pedig olyan filmek kerülnek vetítésre, amelyek több, világszerte ismert fesztivál közönségének és zsűrijének szívét nyerték már el. Az anime-rajongók számára különösen sok csemegét kínál majd az idei Anilogue, hisz az ismert animációs rendező, Yamamura Koji által összeállított Anime Haiku szekció Japán legizgalmasabb, új független rövidfilmjeit mutatja majd be. Az Anilogue-on látható lesz továbbá az összeurópai animációs díj, a Cartoon d’Or öt nevezettje, beleértve Emma De Swaef  és Marc James Roels nyertes filmjét, az Oh Willy-t.

November 25-én a Toldi mozi kávézójában az észt NUKUFILM gyermekstúdiója tart ingyenes animációs workshopot - 10:30-tól 13:00-ig a gyerekeknek, 14:30-tól pedig a felnőtteknek, november 21. - december 2. között pedig az Uránia moziban látható a neves cseh művész, Jiří Trnka műveit bemutató kiállítás.

Külön meglepetésként pedig itt debütál a Coraline alkotóinak új filmje a ParaNorman!, amiben egy zombik által megszállt városon már csak egy kisfiú segíthet.

Jegyek már elővételben kaphatók, további információkért látogassatok el a fesztivál honlapjára.

ANILOGUE-poster2.jpg

Címkék

animation anilogue fesztival 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr454911909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.20. 08:26:12

A ParaNormanra csak el kellene menni. Barna, te még bevállalsz valamit a Ráncok mellé?

Németh Barna 2012.11.20. 10:06:25

@Zalaba_Ferenc: Azt hittem, hogy arra te akarsz menni, így én bejelentkeztem két másikra. És most így hirtelen nem tudom, hogy mikor is lesz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása