aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bezár a kino Zalaba_Ferenc
2012. november 05. 20:47:31

Kategória: film 2 komment

Napok óta köztudott, hogy végleg bezárja kapuit a Kino mozi. Az Odeon után újabb színfolt tűnik el a budapesti mozis palettáról. Íme az üzemeltető hivatalos közleménye:

„Sajnálattal közöljük, hogy a Kino mozi jelenlegi formájában ez év december 1-től megszűnik. Magyarországon az utóbbi két évben minden minket érintő, eddig rendszeres működési pályázat megszűnt, ezáltal kulturális tevékenységünk erőfeszítéseink ellenére nem fenntartható. Megszűnésünkkel tovább szűkül a már most sem sokszínű artmozi-piac. A Kino mozi vállalását - hogy egy igazi kulturális találkozóhely legyen - 123 ezer néző segítette az elmúlt években, amit ezúton is köszönünk nekik. Reméljük lesz türelmük kivárni, amíg egy jobb időben, más helyen újrakezdhetjük a munkát, amiben még mindig hiszünk. Addig is november végéig várunk mindenkit utolsó filmünk, a Reality (r.: Matteo Garrone) vetítéseire.” 

S mint kiderült, nem csak a Kino, de vele együtt annak legfőbb filmes ellátója, a Szuez Film is felfüggeszti tevékenységét. Szóval itt és most meghirdetjük a "Menjünk a Kinóba" mozgalmat. Menjünk, amíg lehet. Nézzünk ott nem kommersz filmeket, üljünk be kávéval, sörrel a terembe, ahol ugyan szarok a székek, kicsi a vászon, ütközik a kávézó-wc/kijárat-mozi átmenő forgalom, nem hatszázpontegyes a hang, de mégis szerettünk odajárni, a dánokért, a spanyolokért, a románokért: a jó filmekért.

Címkék

sajto magyarvalosag artfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr594892535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-creeper- 2012.11.05. 21:59:04

Igazán sajnálom. Eredeti terveim szerint most a hosszú hétvégén másztam volna fel a fővárosba, s így a Pardon! biztosan sorra került volna, amit már sajnos lecserélnek csütörtöktől, de ha mást nem, egy üdítőre, vagy sörre biztosan beugrunk.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2012.11.07. 16:49:04

nem sokszor jártam a Kinoban (négyszer-ötször), de nagyon hangulatos kis hely volt.
Ráadásul egyes várós filmek (Kevin, Perfect Sense, Jean Eyre) csak náluk voltak. Sajnálom, hogy bezár.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása