aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hallgatnivaló: wild nothing - paradise + az utóbbi idők legjobb zenés videói filmsztárokkal Fata Richárd
2012. november 01. 15:31:26

Kategória: fun zene Szólj hozzá!

A nyáron Shia LaBeouf kavart kisebb botrányt azzal, hogy egy szürreális, korhatáros Sigur Rós-videóban edzett Lars von Trier készülő szexfilmjére. Nem sokkal később Antony az év egyik legszebb klipjét hozta össze Willem Dafoe és Carice van Houten segítségével. A múlt héten pedig a Wild Nothing nevű egyszemélyes dream pop projekt adott ki egy ábrándos, az utazás témakörében fogant videót, Michelle Williams főszereplésével. Ennek apropóján összeszedtünk nektek az elmúlt néhány évből húsz emlékezetes, filmsztárokat szerepeltető videoklipet. Persze ezúttal is adott az örök kérdés: mi az, ami kimaradt, pedig szerinted mindenképp itt lenne a helye?

Az idei CineFesten is sok új rajongót szerző Aubrey Plaza nehezen birkózik meg a gyásszal a Fleet Foxes-dobos Joshua Tillman új szólóprojektjének videójában. Aki szereti a fiatal színésznő antiszociális karakterét a Városfejlesztési osztályban (ki nem?), az nehezen fogja elfelejteni ezt az őrült és gyönyörű öt percet...

Amikor a cím tökéletesen helytálló: Rosario Dawson szuperkúl ebben az imádnivaló szösszenetben.

Kivitelezés és történet szempontjából egyaránt gyönyörű sci-fi videó Danger Mouse (Gnarls Barkley) és James Mercer (The Shins) duójától, a csodás Christina Hendricks-szel a főszerepben. Hát kell ennél több?

A Gorillaz videójában Bruce Willis azt csinálja, amihez a legjobban ért.

Donnie Darko meets Patrick Bateman, avagy Jake Gyllenhaal pszichopata sorozatgyilkosnak sem rossz...

... de iszákos teniszcsillagnak egyenesen zseniális.

Az elején még nem gondolná az ember, hogy ebből az utóbbi idők egyik legszívszorítóbb videója lesz, nem kis mértékben Kristen Bell remek alakításának köszönhetően.

A tavalyi év talán legjobb videójában Lykke Li magát Stellan Skarsgardot játssza le a színről.

Ha mindeddig nem sikerült legalább egy kicsit szerelembe esned Aaron Johnsonnal, az alábbi videó garantáltan orvosolja ezt a problémát. (Rendezte: Sam Taylor-Wood, Johnson felesége.)

Furcsa belegondolni, hogy Natalie Portman és a freak-folk hippi Devendra Banhart egykor egy párt alkottak, és ennek örök audiovizuális emléket is állítottak ezzel a bollywoodi őrülettel, amelyből kiderül, hogy Terrence Malick új múzsája nem csak fekete hattyúvá tud átlényegülni...

Fiona Apple-ről senkinek sem a móka és a kacagás jut először eszébe, de Zach Galifianakis közelében viszonylag nehéz komolynak maradni.

Mark Ronson dalában az idősödő Boy George énekel gyönyörűen a magányról, a dalhoz készült videóban pedig stílusosan a fiatal, kicsit sem magányos Boy George-ról láthatunk archív ... na várjunk csak, a fiatal Boy George miért hasonlít ennyire Diane Krugerre?

Bob Dylan tett egy szívességet mindenkinek, aki álmodozott már arról, milyen lehet Scarlett Johanssonnal élni...

... de ha inkább Rebecca Hall jött be a Vicky Cristina Barcelonából, akkor sincs baj.

És azt elképzelted-e már, hogy milyen lenne, ha maga Charlize Theron sietne a megmentésedre életed minden szorult helyzetében? A The Killers frontembere igen.

A remek Daniels duó által rendezett, őrült tempót diktáló klipben a Precious Oscar-jelölt sztárja, Gabourey Sidibe vezetni talán nem tanul meg, de a sarkára állni igen.

Egy igazi csajos klip: Bethany Cosentino surf pop duójának Drew Barrymore rendezte ezt a West Side Story-light videót, Chloe Moretz (és egyéb tinisztárok, köztük Shailene Woodley) főszereplésével.

Goran Visnjic már a Vészhelyzet előtt Madonnával évődött, évekkel később pedig még látványosabb és sötétebb hangulatú kirándulást tett a popvideók világába.

Aimee Mann egyedi megoldást talál az idősödő zenészek egyik égető problémájára, Laura Linney személyében. Vagy mégsem?

A Beastie Boys füttyent, és fél Hollywood ott terem (mindezt félórás rövidfilmverzióban is megnézheted!).

Végezetül egy személyes kedvencem bónuszként, a fentieknél néhány évvel korábbról, Adrien Brody-val (még mielőtt ledöntötte a lábáról Halle Berry-t és a fél világot).

Címkék

zene jack black scarlett johansson videoklip hallgatnivalo bruce willis charlize theron rosario dawson drew barrymore natalie portman jake gyllenhaal kirsten dunst orlando bloom will ferrell seth rogen zach galifianakis elijah wood michelle williams adrien brody diane kruger rebecca hall rainn wilson john c reilly chloe moretz danny mcbride rashida jones shailene woodley

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr284883578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása