aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az 1700 éves háború Angyalosi Ádám
2012. június 13. 18:57:17

Kategória: jatekhaz 1 komment

Egy elkötelezett játékos immár 10 éve játssza ugyanazt a Civilization II hadjáratot, és a szimuláció jelenlegi állása kísértetiesen emlékeztet Orwell 1984-ére: a poszt-apokaliptikus, erőforráshiánytól és éhségtől szenvedő világban 1700 éve tartó nukleáris háború dúl, ahol a három szuperhatalom egyike sem tud felülkerekedni ellenségein. A globális felmelegedés következtében megolvadt sarkvidéki jégtáblák mocsaras, terméketlen vidékké változtatták a bolygót, melynek lakossága a korábbi egytizedére csökkent. A játékos saját bevallása szerint demokráciaként próbálta sikerre vinni nemzetét, de a belső politikák annyira megnehezítették a katonai válaszlépéseket, hogy a túlélés érdekében kénytelen volt kommunizmusra, és elnyomásra váltani.
A hátborzongató jövőképet festő poszt egy jelenleg 12000 főből álló közösséget szült, ahol az eredeti mentést felhasználva együttes erővel próbálnak megoldásokat találni és feloldani a patthelyzetet - eddig egy felhasználó járt sikerrel.

Címkék

game jatek anniversary orwell sid meier post apocalyptic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr914769583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_712744 2012.06.14. 08:17:37

Ez egy igen meglepő, de annál izgalmasabb poszt. :) A Civilization csodálatos játék, talán a legjobb, amit valaha készítettek. A jövőkép pedig valóban hátborzongató.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása