aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon: a nemzetközi filmzenekritikusok díjai 2011 Németh Barna
2012. február 24. 08:43:04

Kategória: 11 komment

Amióta világ a világ, megy a harc, hogy a filmzenét külön hallgatva kell értékelni vagy a filmmel együtt. Ehhez kapcsolódott néhány éve a modernebb hangzás vs. klasszikus filmzene ellentét, ami a mai napig szolgáltatja a parttalan viták százait. A filmzenekritikusok idén is letették a voksukat valami mellé, amit persze legalább annyian átkoznak, mint ahányan istenítenek. A tovább mögött be lehet szállni...

Amióta világ a világ, megy a harc, hogy a filmzenét külön hallgatva kell értékelni vagy a filmmel együtt. Ehhez kapcsolódott néhány éve a modernebb hangzás vs. klasszikus filmzene ellentét, ami a mai napig szolgáltatja a parttalan viták százait. A filmzenekritikusok idén is letették a voksukat valami mellé, amit persze legalább annyian átkoznak, mint ahányan istenítenek. És a nyertesek...

Az év filmzenéje: Hadak útján (John Williams)
Az év zeneszerzője: John Williams
Az év legjobb újonca: Ludovic Bource (A némafilmes)
Legjobb track: The Homecoming (Hadak útján - John Williams)

Legjobb filmzene (dráma): Hadak útján (John Williams)
Legjobb filmzene (musical/vígjáték): Rumnapló (Christopher Young)
Legjobb filmzene (akciófilm/kalandfilm/thriller): Drive-Gázt! (Cliff Martinez)
Legjobb filmzene (fantasy/sci-fi/horror): Super 8 (Michael Giacchino)
Legjobb filmzene (animációs film): Tintin kalandjai (John Williams)
Legjobb filmzene (dokumentumfilm): The Wind Gods (Pinar Toprak)

 

Címkék

filmzene soundtrack dij dijszezon dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr714541555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

davdav 2012.02.24. 09:54:38

ajjajjjajj................. lesz itt baj vasárnap este........

Ismeretlen_97684 2012.02.24. 10:03:20

John Williams és Hadak útján meg Tintin... inkább nem mondok semmit.

duwy 2012.02.24. 10:46:09

John Williams és Michael Giacchino, király! Ez egy olyan szervezet, ami évről-évre jó helyre adja a díjat, nem pedig azt honorálja, ami épp menő, vagy a sztárfilmben hallható (pl. How to Train Your Dragon, Lady in the Water). Bár az én voksomat idén Howard Shore kapná, de Williams szorosan követi. Sajnos attól tartok, hogy az Oscaron a The Artist tarolása Ludovic Bource győzelmét fogja eredményezni.

Hahakocka 2012.02.24. 11:49:59

No én is így tippelek Oscarra, hogy a Hadak útjánt ezzel a díjjal vigasztalják. S nekem tetszett erőteljes zene lett. A némafilmesé se rossz, de az tényleg csak film alatt jó igazán hangulatot ad a filmnek és ennyi jelölése megérdemelt szerintem. Desplatot sajnálom hogy most nem is jelölték mint eddig sokszor. Valahol egyébként ő kapott nemrég egy díjat, azt hiszem a filmzeneszerzők díját nem?

Ismeretlen_1068 2012.02.24. 12:35:35

Én nagyon meg lennék lepődve, ha a filmzenei díjat nem a The Artist vinné el - sok mással egyetemben.

Locutus · http://locutus.sfblogs.net 2012.02.24. 12:35:51

Alexandre Desplat második Potter-zenéjéről ismét megfeledkeztek, pedig szerintem az volt a tavalyi év legjobbja. Vagy Patrick Doyle és a Rise of the... . Szerintem még Zimmer Panda 2-je is élvezetesebb lett, mint Williams duettje - abból egyiket se bírtam végighallgatni, olyan semmilyennek éreztem őket.

Hahakocka 2012.02.24. 12:40:01

http://www.hollywoodreporter.com/news/alexandre-desplat-wins-film-composer-252329 Desplat ezt nyerte félrenéztem. Tehát év zeneszerzője díjat nyert 2011-ben, volt is jó pár filmzenéje. Doyle se volt rossz a Majmoknál igen. Ő és Desplat érdemelt volna jelölést még a Tin-tin kérdéses számomra mert az se volt lehengerlő. Hugo-t még nem hallottam. A Suszter, szabó baka, kém helyére beférhetett volna valamelyik.

Ismeretlen_99954 2012.02.24. 15:51:05

nalam az ev legjobb filmzenei: Drive, A Dangerous Method, Submarine (hatalmas mellenyulas, hogy egyik dalt sem jeloltek a betetdal kategoriaban az Oscaron szerintem), The Skin I Live In, The Ides Of March

kekec 2012.02.24. 18:38:49

Jó lista, a díjak a megfelelő helyekre kerültek. Az Oscart viszont szerintem is A némafilmes viszi.

Last 2012.02.24. 18:40:57

Nyilván ízlés kérdése persze, de John Williams minden díjat megérdemel. Viszont nehogy már a Hadak útján legyen az év zenéje, mikor az X-men: First Class, a K. F. Panda 2 és a már említett Rise of... kenterbe ver mindent. Szomorú, hogy a legtöbb filmzenei díjátadón mindig egy középszerű album nyer, holott volt nála sokkal jobb is. De ez ugye ízlés kérdése, viszont az már bosszantó, hogy évek óta ennyire rossz az ízlése a díjazóknak.

kekec 2012.02.25. 08:16:03

10: Persze, az ízlés sokmindent meghatároz, de ha pusztán zeneileg (dallamvezetés, hangszerelés, technika, plusz, hogy miképpen teljesíti ki a filmet, aminek kíséretéül íródott) nézzük az általad említett muzsikákat, akkor az tény, hogy Williams művétől messze lemaradnak. És mondom ezt úgy, hogy Williams nem is a kedvenc zeneszerzőm.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása