aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon: az írók szakszervezetének jelöltjei 2011 Németh Barna
2012. január 05. 21:18:12

Kategória: 2 komment

A legvaskalaposabbnak nevezett szakszervezet is véleményt nyilvánított, de még mielőtt jönnének a jelöltek, térjünk ki egy kicsit erre a vaskalaposságra. Ennek a szakszervezetnek ugye van keleti és nyugati alszervezete, és ezeken belül is van még egy rakás helyi al-alszervezet. A mozi szempontjából ez nem lényeges (annyira), de ugye amerikai tévécsatornán csak az írhat (illetve az esetek nagyon döntő többségében), aki tagja a Forgatókönyvírók Szakszervezetének. Hegemóniájukat kihasználva ők nem is hajlandók senkit díjazni, aki nem közéjük tartozik. Így, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le, jobb szem előtt tartani, hogy a következő címek diszkvalifikálva lettek erről a díjról: The Artist, A szégyentelen, Martha Macy May Marlene, Albert Nobbs, Drive-Gázt!, Margin Call, Suszter szabó baka kém, A Vaslady, a Nader és Simin, a My Week with Marilyn és még sokan mások.

És akkor a jelöltek...a tovább mögött.

A legvaskalaposabbnak nevezett szakszervezet is véleményt nyilvánított, de még mielőtt jönnének a jelöltek, térjünk ki egy kicsit erre a vaskalaposságra. Ennek a szakszervezetnek ugye van keleti és nyugati alszervezete, és ezeken belül is van még egy rakás. A mozi szempontjából ez nem lényeges (annyira), de ugye amerikai tévécsatornán csak az írhat (illetve az esetek nagyon döntő többségében), aki tagja a Forgatókönyvírók Szakszervezetének. Hegemóniájukat kihasználva ők nem is hajlandók senkit díjazni, aki nem közéjük tartozik. Így, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le, jobb szem előtt tartani, hogy a következő címek diszkvalifikálva lettek erről a díjról: The Artist, A szégyentelen, Martha Macy May Marlene, Albert Nobbs, Drive-Gázt!, Margin Call,Suszter szabó baka kém, A Vaslady, a Nader és Simin, a My Week with Marilyn és még sokan mások.

És akkor a jelöltek...

Legjobb eredeti forgatókönyv

Éjfélkor Párizsban (Woody Allen)
Fifti-fifti (Will Reiser)
Koszorúslányok (Kristen Wiig és Annie Mumolo)
Pszichoszingli (Diablo Cody)
Win Win (Tom McCarthy)

Legjobb adaptált forgatókönyv

A leleményes Hogo (John Logan)
Pénzcsináló (Aaron Sorkin és Steven Zaillian)
A segítség (Tate Taylor)
A tetovált lány (Steven Zaillian)
Utódok (Alexander Payne, Nat Faxon és Jim Rash)

Címkék

woody allen alexander payne aaron sorkin diablo cody kristen wiig dijszezon dijszezon 2011 tom mccarthy

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr964541274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_180758 2012.01.05. 21:44:37

Most már merek kijelentéseket tenni: - A tetovált lány sokkal erősebb, mint hittem. A kritikusokat nem győzte meg annyira, de úgy tűnik a szakmát igen. - A Hadak útján viszont sokkal gyengébb mint amire számítottam. Illetve nem biztos, hogy gyenge, csak a saját kategóriájában (csöpögős Oscar-mozi) van egy népszerűbb: A segítség - A Koszorúslányok a nagy meglepetés. A kritikusok szerették, a szakma még jobban szereti. Kicsit nehéz kimondani, mert nem túl ortodox, de nagyon könnyen lehet belőle legjobb film jelölés.

Ismeretlen_1068 2012.01.05. 23:37:02

Nagyon akartam szeretni a Bridesmaidset, mert minden közreműködőjét szeretem, ill. tisztelem, de egyszerűen túúúl hosszúúú, és nem azért, amiért az Apatow-filmek általában: a szekvenciák vannak elnyújta - túl sok a részeg ökörködés a repülőn, túl hosszú a meltdown a leánybúcsún, stb., stb. Persze, az összes általam látott nyári komédiára köröket ver.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása