aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon: az év legrosszabbjai Németh Barna
2011. december 30. 22:54:46

Kategória: 12 komment

Így év végén mindenhonnan özönlenek ránk a toplisták, úgyhogy a hecc kedvéért álljunk meg egy pillanatra és időzzünk el a fonal másik végén, és nézzük meg mik a filmgyártás szemetét citromdíjazó Arany Málna legnagyobb favoritjai. Tudom, sokan nem elégedettek a díjazottakkal, pedig ez sem más mint az Oscar. Ott nem a legjobb nyer, itt meg nem a legrosszabb - de azért azt lássuk be, a szándék nemes. Ahogy a legjobbak között nehezen rúgnak labdába a picik, úgy itt sem rugdossák őket. Ehelyett az éves pöcegödörből előkerülnek azok, amiket a lehető legtöbb ember torkán próbáltak lenyomni.

Így év végén mindenhonnan özönlenek ránk a toplisták, úgyhogy a hecc kedvéért álljunk meg egy pillanatra és időzzünk el a fonal másik végén, és nézzük meg mik a filmgyártás szemetét citromdíjazó Arany Málna legnagyobb favoritjai. Tudom, sokan nem elégedettek a díjazottakkal, pedig ez sem más mint az Oscar. Ott nem a legjobb nyer, itt meg nem a legrosszabb - de azért azt lássuk be, a szándék nemes. Ahogy a legjobbak között nehezen rúgnak labdába a picik, úgy itt sem rugdossák őket. Ehelyett az éves pöcegödörből előkerülnek azok, amiket a lehető legtöbb ember torkán próbáltak lenyomni.

Kezdjük is mindjárt a filmekkel, és vegyük sorba a legesélyesebb tíz jelöltet. Nem volt könnyű döntés, hiszen Hollywood idén is alaposan kitett magáért.

10. Conan, a barbár

Az AE által egyszerűen csak masszának nevezett film odakint sokkal csúnyább jelzőket kapott, és most még a közönség sem sietett a film megsegítésére. Így vált Conan visszatéréséből közröhej tárgya.

9. Alvin és a mókusok 3.

Miközben a mazochisták kórusban rohannak megnézni ezt a denevérek számára is káros nyivákolást, aközben a kritikusok azon imádkoznak, hogy legyen már vége ennek az eszetlenségnek.

8. Kellékfeleség

A rosszak közül a Kellékfeleség lehet a legnagyobb mázlista, mert hát Jennifer Aniston gyorsan rehabilitálta magát a Förtelmes főnökökkel, Adam Sandler pedig még nagyobb mélységekbe taszította magát. Ettől függetlenül a listán a helye, hiszen ez a Razzie, ahol gyűlölethullám elérhet idáig.

7. Másnaposok 2

Bizony, bizony, vannak még olyan idióták, akik nehezen viselik, ha kétszer ugyanazt akarják lenyomni a torkukon. És ezek még nehezebben viselik, ha az ugyanaz már egyáltalán nem hatásos, ellenben rossz.

6. Elhurcolva

Amíg Twilight a Twilight, addig Taylor Lautner lesz a Razzie Meryl Streepje.

5. Transformers 3. / A Föld inváziója-Csata: Los Angeles

Michael Bay és holdudvara a második rész óta könyörögve fogadkozott, hogy ez most jó lesz. Nem lett. Ikertestvére esetében viszont senki nem ígért semmit, az csak úgy a derült égből lett égbekiáltó baromság.

4. Hupikék törpikék 3D

A kritikusok egymást váltva verték a fejüket a falba, a folytatások hírére pedig gyásznapot rendeltek el.

3. Álomháború / Zöld Lámpás

Az egyik újságíró úgy nyilatkozott, hogy még a zöld színt is sikerült megutáltatni vele, de valószínűleg a lila sem tartozik a kedvencei közé. Az undor mellé habnak a tortán sok kérdőjel került, mert arra senki nem bírt magyarázatot találni, hogy ez a két film pontosan mi is akart lenni.

2. Alkonyat - Hajnalhasadás 1.

A vámpírokkal és vérfarkasokkal üzekedő tinilányok eddig is hatalmas Razzie-kedvenceknek számítottak, de ezen az epizódon még a kritikusok is elverték a port, úgyhogy sokkal nagyobb favorittá lépett elő mint a korábbi részek. Mellé vehettük volna még A lány és a farkas című ostobaságot is, de a Twilight úgyis túlragyogja majd.

1. Jack és Jill / Bucky Larson: Born to be a Star

Elérkeztünk a mélyponthoz, amely címért két film van versenyben. Adam Sandler nem tanult két afro kollégája hibájából, pedig nehezen képzelni el nagyobb mélypontot egy komikus életében, mint amikor ronda nőnek öltözik. Hacsak nem idétlen parókában ripacskodva akar pornósztár lenni, mint Bucky Larson.

Szóba jöhet még: A Karib-tenger kalózai 4, A pap, Az emberi százlábú 2, Szilveszter éjjel, Atlas Shrugged: Part 1, A három testőr, Király!

Folytassuk a sort a színészekkel, akik közül Adam Sandler (Jack és Jill) küzd majd meg Nick Swardsonnal (Bucky Larson) a legrosszabbnak járó trófeáért. A versenybe persze még beleszólhat Taylor Lautner (vagy Pattinson, de ez kevésbé valószínű) felsőteste vagy a mindig málnakész Nicolas Cage (Túszjátszma, Boszorkányvadászat), de nagyon rezeg a léc Shia LeBeouf (Transformers 3) és Ryan Reynolds (Zöld Lámpás) alatt is. A Málnások szeretnek legendákat sárba döngölni, úgyhogy ha ebben a kategóriában is ezt akarják, akkor az a többség szerint Anthony Hopkins lesz A rítusban nyújtott alakításáért. Szerintem ettől nem kell tartani, be fogják érni egy sokkal nagyobb falattal egy másik kategóriában.

A színésznők versenye is kiélezett, főleg hogy itt is Adam Sandler a legfőbb esélyes, aki mellé beszállhat Martin Lawrence az újabb Gagyi mami epizódért. Ők ketten szép triót fognak alkotni Sarah Palinnel, aki a hülyeség terjesztése mellett idén egy mozgóképben is szerepet vállalt. További szép reményű színésznők: Sarah Jessica Parker (Csak tudnám, hogy csinálja), Natalie Portman (Csak szexre kellesz), Natalie Portman (Király!) és természetesen Kristen Stewart (Hajnalhasadás).

A férfi mellékszereplők között a Razzie Akadémia megkapta a maga legendáját Al Pacino személyében, aki a Jack és Jillben blamálja magát Sandler és Sandler oldalán. Jelölése biztos, díja nagyon valószínű. Legnagyobb ellenfele a már évtizedek óta cikinek minősülő Don Johnson, aki volt olyan kedves és beszerződött a Bucky Larson filmbe - és vele együtt a Málnáért folyó küzdelembe. Mellettük igazi kismiskának látszik Orlando Bloom (A három testőr) vagy James Franco (Király!), de azért egy jelölésre számíthatnak. De ha nem ők, akkor Ken Jeong (Másnaposok 2) vagy ugyancsak Nick Swardson (Kellékfeleség).

A női mellékszereplők versenye jóval nyitottabb, itt csak vaktában tudok tippelni. Szerintem bőven jut majd hely Rosie Huntington-Whiteley (Transformers 3.) pofikájának és Katie Holmes-nak (Jack és Jill), de valószínűleg Christina Ricci is megkapja a maga figyelmeztető lövését, amiért bekavarta magát a Bucky Larsonba. A friss Oscar-díjas Natalie Portman itt is könnyen jelölt lehet a Thorért, de Nicole Kidman sem érezheti magát biztonságban a Kellékfeleségben tett jelenése után, nem is beszélve Milla Jovovich-ról, aki viszont A három testőrben blamálta magát.

Címkék

nicolas cage nicole kidman natalie portman shia labeouf milla jovovich sarah jessica parker orlando bloom al pacino anthony hopkins adam sandler ryan reynolds martin lawrence james franco kristen stewart taylor lautner rosie huntington whiteley dijszezon dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164541247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_140561 2011.12.30. 23:40:27

Pedig a Conan, a barbár volt számomra idén az egyik, ha nem a legkellemesebb csalódásom. A Másnaposok 2 számomra is minősíthetetlen, de ha lehet ilyet mondanom, életem legkínosabb moziélménye volt, az Álomháborúval én sem tudtam mit kezdeni, az Alkonyat 4A-t pedig jobban élveztem a Harry Potter 7A-nál is.

Ismeretlen_182672 2011.12.30. 23:55:50

Remélem Sandler tarolni fog.

Süti 2011.12.31. 01:17:39

a Szilveszter éjjellel mi a baj? Nekem moziban tetszett :)

Ismeretlen_1068 2011.12.31. 08:34:30

Nehogy azt higgyétek, hogy a másik első helyezettől megmenekülhetünk: hozzánk csak a jó filmek nem érnek ide - a Bucky Larson: Született filmcsillag januárban Magyarországra is befut, "szerencsére" csak DVD-n, de azért remélem, sokan megnyugodtatok. :)

Ismeretlen_180758 2011.12.31. 08:49:13

4: ...és így lett 100%, míg a top 15-nek még a fele sem ért el ide:(

Ismeretlen_82723 2011.12.31. 10:12:23

Én A gondozoót még nagyon szívesen hozzádobnám ehhez a listához. Ugyanolyan (el)hihetetlen szenvedés, mint a Sandler főszereplésével készült filmek.

Ismeretlen_140561 2011.12.31. 10:46:57

6: tudtad, hogy ő szinkronizálta a kis majmot? (amúgy azon is jól szórakoztam)

Ismeretlen_82723 2011.12.31. 11:34:47

7: Jaja, szóval remélem a Razzie-n még egy mellékszereplői jelölést is begyűjt azért.

Ismeretlen_140561 2011.12.31. 11:55:10

8: Te figyeljél már, olvastam egy Lopott időről szóló origós cikkben, ahol hivatkoztak az oldalra, hogy téged ugyanúgy hívnak, mint engem :)

Ismeretlen_82723 2011.12.31. 12:23:17

9: Ja, igen, most hogy mondod, pár éve ez nekem már feltűnt valahogy, de meg is feledkeztem róla. :)

Ismeretlen_165736 2012.01.03. 07:34:12

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a Conanról alkotott véleményemmel. OK, nem váltotta meg a világot, de könyörgöm, egy fantasy akciófilmről beszélünk! A 20-30%-os értékelések egyszerűen nevetségesek. Semmivel sem volt gyengébb az új rész, mint a mérhetetlenül túlhype-olt első. Sőt, Momoa fazonja sokkal közelebb állt Howard Conanjához, mint a szőke parókás, bőrbugyis osztráké.

Ric 2012.01.17. 22:43:44

8. Kellékfeleség ezzel mi a baj? szerintem sikeres film lett, 3x láttam, és még igy sem unalmas! A Karib-tenger kalózai 4, ez valami vicc, ez is marha nagy film lett. a Király! meg eloszlanak a vélemények, sziv szerint nekem tetszett.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása