aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sajtóközlemény: filmlovagok a filmkalózkodás ellen Zalaba_Ferenc
2011. november 11. 11:45:37

Kategória: 8 komment

November 17-ével kezdődően négy héten keresztül kalózkodás elleni akció indul a budapesti mozikban, amelynek célja: megakadályozni, hogy a filmekről jogosulatlan kép-, illetve hangfelvétel készüljön.

November 17-ével kezdődően négy héten keresztül kalózkodás elleni akció indul a budapesti mozikban, amelynek célja: megakadályozni, hogy a filmekről jogosulatlan kép-, illetve hangfelvétel készüljön.

Az illegális másolatok elleni harc talán egyetlen módja a mozitermek folyamatos felügyelete az előadások ideje alatt, hiszen ma már akár egy mobiltelefonnal is készíthető kiváló minőségű felvétel.

Erre az ellenőrző feladatra vállalkozik jó néhány járőr – a moziüzemeltetők és a filmforgalmazók megbízásából. Ők a Filmlovagok: járják a mozikat, beülnek az előadásokra, és kiszűrik az illegális felvételek készítőit.

Az akciót a Filmforgalmazók Egyesülete és a Mozisok Országos Szövetsége együtt szervezi, a lovagok a ProArt – Szövetség a Szerző Jogokért egyesület segítségével készülnek a feladatra.

Mielőtt még kitörne a jó magyar virtus, hadd nyugtassam meg a kedélyeket: egy ilyen akció közel sem olyan zavaró, mint azt a fenti sorok sugallják. Megannyi sajtóvetítésen volt már hasonló ellenőrzés, minden egyes alkalommal diszkrét és udvarias módon zajlott; jóformán észre sem lehetett venni, ahogy a sorok közötti lépcsőkön haladtak fel vagy le - mintha csak valamelyik néző menne ki pisilni vagy popcorn-utánpótlásért.


Címkék

kalozkodas sajto magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr254540702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelemen 2011.11.11. 12:02:31

"minden egyes alkalommal diszkrét és udvarias módon zajlott; " minden egyes alkalommal diszkrét és udvarias módon kérték meg a felvételt készítő újságírókat, hogy fáradjanak ki, hogy ott verhessék bilincsbe őket, s minden egyes alkalommal a lebukott diszkrét és udvarias módon viselkedett, elnézést kért mindenkitől, amikor kifáradt a teremből? ugyan már, mi ez a bullshit? ez a legmélyebb pont. a kalózkodásnak semmi köze a mozitermekben, főleg nem előadás közben felvett képhez és hanghoz. ez tipikusan figyelemfelkeltés és kommunikáció, de a haszna 0.

Ismeretlen_97684 2011.11.11. 12:45:57

Azt az eget! Be is zár az összes magyar torrendoldal, ha ezt meghallják :) Amúgy meg miért jobb megoldás ez, mint az éjjellátó kamera?

Ismeretlen_1068 2011.11.11. 12:57:18

Ennek igazából PR-értéke van, a nagy átlag ugyanis még mindig nem fogta fel, hogy "filmet lopni bűn".

Ismeretlen_97684 2011.11.11. 13:17:02

3: És akkor az a megoldás, hogy baszogassuk azokat, akik fizettek a filmért. Csudálatos.

Pizsama 2011.11.11. 13:51:46

Filmek késését és jegyárakat csökkenteni, törvényt módosítani, internetszolgáltatókat torrentoldalak blokkolására kötelezni, végfelhasználókat (nem túl szigorúan) szankcionálni! A PR bullshit ugyanúgy nem fog a magyar agyon, mint ahogy a probléma valódi forrásának, illetve a megfelelő megoldásnak megtalálása nem megy az illetékeseknek!

Ismeretlen_169693 2011.11.11. 14:14:58

Az senkinek nem jut eszébe, hogy ezzel az egésszel esetleg a borzalmasan elbaszott renoménkon akarunk javítani Hollywood felé? Egy ilyen lépés, ha híre megy, talán megenyhíti a stúdiók szívét, és nem kell heteket, hónapokat várnunk, míg ideér egy film.

Ismeretlen_9654 2011.11.11. 17:46:55

szerintem ez a kedvezményezés hatalmas wtf. senki nem gondolhatja komolyan, hogy a kalózfelvételek az előadáson születnek. ezzel megint csak adnak a szarnak egy pofont, mint home megjelenések mellé pakolt "jim dvd-je" és a "ne lopjál, köcsög!" végkicsengésű spotokkal. :) de ez idea nemes, csak kár, hogy gyakorlatban néz ki idiótán.

tomi 2011.11.12. 13:46:19

a Magyar Kalóz Pártról hallottatok már? http://www.kalozpart.com/

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása