aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szorult helyzetben a titanic Zalaba_Ferenc
2011. március 23. 15:21:50

Kategória: 4 komment

Az alábbiakban az MTI jelentését olvashatjátok, melyet a Titanic Press bocsájtott rendelkezésünkre.

Szorult helyzetbe került a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mivel elesett attól a remélt pályázati támogatástól, amely költségvetésének harminc százalékát biztosította volna. A szervezők azt remélik, sikerül a megnyitóig hátralévő alig több mint két hétben szponzorokat találni vagy más forrásból állami támogatáshoz jutni.

Szorult helyzetbe került a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mivel elesett attól a remélt pályázati támogatástól, amely költségvetésének harminc százalékát biztosította volna. A szervezők azt remélik, sikerül a megnyitóig hátralévő alig több mint két hétben szponzorokat találni vagy más forrásból állami támogatáshoz jutni.

Mint azt Horváth György fesztiváligazgató a kedden összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években a kulturális minisztérium és a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) 25 millió forintot biztosított a hat éve versenyfesztiválként működő Titanic megrendezéséhez. Erre az összegre nyújtott be idén januárban egyedi pályázatot a Titanic a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz, ám a korábbi biztatások ellenére múlt pénteken úgy értesültek, hogy a remélt támogatást nem kapják meg. Arról, hogy miért nem, egyelőre semmilyen információt nem kaptak.
hangulat_2

"A kezdeti pozitív visszajelzések ellenére mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a fesztivál az idei évben sem a főváros részéről, sem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól nem számíthat sem erkölcsi, sem anyagi támogatásra" - írják a sajtótájékoztatón kiadott közleményben. Az április 7. és 17. között immár 18. alkalommal meghirdetett fesztivál szervezői az előkészítő munka során számos szponzori megállapodást kötöttek ugyan, és a Nemzeti Kulturális Alaptól is ígéretet kaptak hatmillió forintos támogatásra, de az elmaradt támogatás okozta költségvetési hiány "számottevő".

A program szervezése jelenleg 95 százalékos. Megvannak a vetítendő kópiák, a katalógus is nyomdakész állapotban van, a fesztivál vendégeinek utazását, szállását megszervezték, összeállt a nemzetközi zsűri is. "Mi a munkánkat elvégeztük" - mondta Horváth György, hozzátéve, hogy most 48 órájuk van arra, hogy meglássák, ebből a helyzetből hogyan léphetnek tovább.

A nemzetközi filmtermés javából válogató Titanic, amely az elmúlt évek alatt szoros kapcsolatot alakított ki más nemzetközi filmes seregszemlékkel, és amelyre a filmvilág olyan nagyságai látogattak el, mint Peter Greenaway vagy Jafar Panahi, a helyszínéül szolgáló négy budapesti artmozi számára is kiemelkedő látogatottságot jelent. Horváth György nem határozta meg, mi az a szakmai standard, ami a szervezők számára még vállalható a jelen helyzetben, de leszögezte: nem szeretné, ha elmaradna a filmfesztivál. Mint mondta: elképzelhetetlennek tartja a rendezvény elhalasztását vagy szüneteltetését.

Címkék

independent sajto titanic filmfesztival filmhir magyarvalosag artfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr734539483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_59128 2011.03.23. 16:28:11

a NEM (nemzeti erőforrás min.) menjen a **/=%!+!%/%/!//!+*******!!""+"!!% ***+"!"''=(*** -ba!

magix 2011.03.23. 16:41:51

Uj alkotmanyra es mindennek az atnevezesere bezzeg van eroforras, es plusz koltopenz, de minden, aminek egy csopp koze is van a kulturahoz, azt kinyirjak. Tetves egy g.ci orszag ez... :-(

kekec 2011.03.23. 20:10:01

Azért ennek az ügynek is két oldala van: a Titanic "kapitányával", Horváth Györggyel már eddig is voltak elszámoltatási problémák, és az eddigi egyik fő szponzor, a Szerencsejáték Zrt. is kihátrált a támogatók közül. Én sem örülök, ha nem lesz megtartva a fesztivál, de szerintem nem mindenért az állam a hibás.

Ismeretlen_180758 2011.03.23. 20:42:57

Akkor az előző elszámolni nem tudó embereket cseréljék le a saját elszámolni nem tudó embereikre és ne a nézőkön csattanjon az ostor. Már baromira nem érdekel, hogy éppen milyen színűek lopnak és nyerészkednek, de abból elegem van, hogy mindig rajtunk csattan az ostor.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása