aeon flux

ready for the action now, danger boy?

magyarvalóság: puzsér vs. batman, 2. menet Zalaba_Ferenc
2011. február 24. 08:04:49

Kategória: 25 komment

Puzsér Róbert, a filmszakértő filmrajongó reagál a vádakra, melyek a Mokkás beszélgetés kapcsán érték személyét.

Címkék

batman heath ledger christian bale christopher nolan magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr594539346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_9654 2011.02.24. 08:08:51

seggfej és mindent megtesz, hogy az legyen! :)

ricardo montelban 2011.02.24. 08:16:57

egyszer sem kérte ki magának a "filmszakértő" titulust, inkább jól megfürdött benne. Köbö visszamenőleg minden okosságot, amit a Hét mesterlövészében előadott, felülír az a perc, amikor egy játéktrailert filmbemutatónak nézett. Kibaszott hangosan meg én is tok okosat mondani.

Ismeretlen_9654 2011.02.24. 08:20:49

szerintem a csávó most csinál magának egy masszív, de 15 perces hírnevet. eddig is feltűnt itt-ott, de most tényleg hívni fogják, hogy bohóckodjon.

Ismeretlen_66823 2011.02.24. 08:55:00

Puzsér véleményével nem értek egyet, egyszerűen megint csak szubjektív szempontból, mivel nekem tetszett a Begins és a DK, és izgalmas is találtam. nem mondanám, hogy félelmetesnek tartom Batmant, de elvarázsolt a világa. Ennyi. Sokan kifejtették itt is, máshol is, hogy az a baj vele, hogy a szubjektív véleményéből kiindulva mond objektív ítéletet a film ellen, de én úgy vélem ez nem feltétlenül valamilyen retardált ízlésből adódik, hanem egyszerűen jó érzés valami olyasmit fikázni, amit az emberek 90% szeret. És valamiért kicsit megértem is (szigorúan csak a lázadás természetét, nem a véleményét) ki is fejtem miért: Tényleg idegesítő tud lenni - bár magamat nem tartom se filmszakértőnek, se filmkritikusnak - amikor már láttál az életedben szerinted (!!) milliószor mélyrehatóbb/jobb "valóságosabb" filmeket mint pl. a Batman széria, és azzal kell szembesülnöd, hogy nagyon sok magát filmrajongónak tartó ember "Nolan a király" mondatokkal operál. Kétségtelen, zseniális rendező, zseniálisan képes kibontakozni abban a szuperprodukciókon alapuló rendszerben, ahol dolgozik, és ráadásul értelmes dolgokat pakol bele a filmjeibe. De valahol olyan ez nekem, mint amikor én szoktam kikelni magamban Zack Snyder ellen, amikor szintén sok "filmrajongó" őt is istenként tiszteli, holott véleményem szerint csak a vizuális hangulatteremtéshez ért, de azért - szintén szubjektív - egy filmben más elemeknek is fontos szerepet kell kapniuk. És persze, hogy zavaró amikor azt láttad, sok embernek ez nem egy "nagyon jó akciófilm", hanem a filmek filme. (a maga nemében -megint hangsúlyozom - szerintem az) Félreértés ne essék, nem szidni akarok senkit, aki számára Nolan/Snyder filmjei a legjobbak, mert a film, akár a zene, a festészet az irodalom, és tkp. az összes befogadáson alapuló művészet szubjektív műfaj. És nem is valamiféle sznobságból mondom ezeket, mert konkrétan nagyon sok magát művészfilmnek tartó egyszerű alkotói önkielégítéstől is kiráz a hideg, csupán annyit szerettem volna kifejteni, egy bizonyos fokig ez a lázadó attítűd érthető. De sajnos ezt se Puzsér Róbertnek, se a tv2-nek nem így kellett volna, egyrészt a tv2 mint országos csatorna tényleg olyan mintha 500 majom működtetné, és azért egy témából még az 500 kismama által nézett bulvár reggeli talkshowban is illene felkészülni; másrészt Puzsér Róbertnek se feltétlenül kellett volna így asszisztálni e mellé.

Ismeretlen_66823 2011.02.24. 08:56:48

és ilyen módon "megsérteni" több embert, akik számára a Dark Knight egy fontos film. (mint nekem is)

Gonzo 2011.02.24. 09:02:01

a rádióműsorát nem hallgatom, mert nem szeretem az ilyen médiumokban a filmes nagyokoskodást, de ez a videoüzenet tetszik, és egyet is értek vele. respektálom P-t.

Ismeretlen_62806 2011.02.24. 09:49:14

"a szubjektív véleményéből kiindulva mond objektív ítéletet a film ellen" eszem ágában sincs ezt a majmot védeni, de azt azért megjegyezném, hogy minden filmkritikus* ezt teszi. a művészet befogadása alapvetően mindig szubjektív, csak egyes vélemények az előképzettség/tapasztalat/intelligencia/szakértelem miatt több súlyt szoktak képviselni. *na nem mintha Puzsér az lenne :)

Ismeretlen_66823 2011.02.24. 10:44:19

8: itt inkább arra gondoltam, hogy még a válaszvideójában sem azt mondta: "szerintem szar" hanem: szar, és aki ezt szereti biztos denevérfétises idióta lehet. A mértékekkel van baj, és azzal, hogy még ezután sem vesz vissza magából.

Gellért 2011.02.24. 10:45:24

Azt gondolom, ez a sztori egyetlen dologról szól: hogy Puzsér Róbertet nem érdekelte, hogy egy olyan műsorban beszélgetnek vele, ahol fingjuk sincs semmiről. Nem szólt, mert hidegen hagyta. Pedig annyit kellett volna mondani csak, hogy gyerekek, én tényleg utálom ezt a nolanes baromságot, de legyetek már szívesek felkészültek lenni, és ne égessétek magatokat egy játék promóvideójával. Szóval neki mindegy volt, hogy hol, csak lazáskodhasson egyet. Beolvadt. Így hát ne csodálkozzon, ha sokakat kiborít, és nem tisztelik benne a szuverén filmnézőt. Mert ott és akkor ugyanolyan ostoba volt, mint a Mokka stábja. És minél többet magyarázkodik, annál jobban ciki lesz minden kísérlet, amivel le akarja mosni magáról a kakit.

Ronin 2011.02.24. 10:51:52

Tovább folytatja a nagymellényű, arrogáns köpködését azzal, hogy a saját szubjektív véleményét próbálja objektívnek beállítani, és mindenki mást, aki nem ért vele egyet, hülyének tekint. Fel kellene fognia, hogy az ő véleménye senkiétől nem volna különb, ha azt higgadtan és racionális érvekkel aládúcolva tálalná. Már nem is az a baj, hogy nem kedveli Nolan denevéremberes filmjeit, hanem az, hogy csak fokozza a Mokkában tanúsított bunkóságát. Nekem amúgy pont úgy tűnt, hogy annak ellenére, hogy bevallja, nem filmszakértő, de mégis van egy rádióműsora és most durcásan fröcsög, kétségbeesetten próbálja visszanyerni a talán sosem volt (filmszakértői) becsületét. Mellélövész Puzsér ezzel újfent bizonyítja, hogy egy idióta, tenyérbemászó troll, a magyar Armond White, akit legfeljebb a legutolsó szennylap szerkesztője vehet innentől komolyan. No, nem is fosom tovább a szót vele kapcsolatban. Az ilyen Óber Pisták csak tovább élvezkednek, ha reagálunk a hülyeségükre. Levegőnek kell nézni és továbbsétálni.

Dilibogyo 2011.02.24. 11:13:20

Azt nem értem, hogy egy általatok nem nézett csatorna általatok nem nézett műsorában egy általatok nem hallgatott pasas szájából elhangzó mondatok miért sértenek titeket ennyire? Néhány éve tanúja voltam egy hasonló fellángolásnak az "oviban olvastam utoljára képregényt" típusú vélemények ellen (Bölcs István véleménye a Sin city film kapcsán kiváltotta néhány képregényrajongó heves ellenérzését). Ott is hasonló hangnemben lehetett kommenteket olvasni. Van egy találó mondás: A vélemény olyan, mint a s*gg. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a máséra! (no jó, azért 1-2 személy "véleménye" lényeges :P). Mindenkinek szíve joga azt gondolni, amit akar.

pounderstibbons 2011.02.24. 11:40:50

@Dilibogyó Azért ha seggem is többet tud Batman-ről, mint Puzsér, akkor hiba pont az utóbbit meghívni a stúdióba, és főleg hiba utóbbinak el is menni rá. Legalább megkérdezte volna előtte a seggemet. :)

Ismeretlen_63220 2011.02.24. 11:43:35

P. úr tud zengzetes elveket hangoztatni, ha arra van szükség, csak épp saját maga nem felel meg nekik. Minden filmet önálló univerzumként kell nézni. Csak úgy van értelme egyáltalában megszólalni, hogy először elfogadom a film felvetését. Vannak beszélő malacok, meg időutazás, és a nők dekoltált páncélt hordanak, igen. Ezeket vagy elfogadja az ember startból, és akkor értelmes egyáltalán megnézni egy filmet, vagy nem, és akkor se ne nézze, se ne fikázza, ha szabad kérni. Ha valakinek a véleményét tévéműsorban kérdezik, akkor meg depláne ne fikázzon, ha nem képes meglépni ezt a picinyke együttműködést. Szerintem nem volt sértő, amit mondott, nem is volt felháborító. Ahhoz az kellett volna, hogy _valaki_ mondja. Így csak szánalmas volt. Mint a kertévék által futtatott celebek 99%-a. A sorból még csak ki se lógott.

Fred Fredburger 2011.02.24. 12:20:52

Egyébként meg ha a rajongó úr valóban szubjektív műfajnak tartja a kritikát, akkor nyugodtan lenyelheti szó nélkül, hogy ezt az egész, Puzsér Vs. Batman sztorit ismerő emberek 90%-a seggarcnak tarja (á lá kritika, mint olyan).

chris92 2011.02.24. 13:50:13

A károkozás már megvolt az előző megnyilvánulássál (azaz Mokka interjú) és próbál némi magyarázatot adni rá... ugyanazzal a az arrogáns, fennhéjazó, rosszindulatú cinizmussal vegyített stílussal, amitől már eleve hányingert kaptam. Egyszer se próbálta meg a TV2 hülyeségeit lemosni, hanem azért a 15 percért meg is fürdött bennük. És ezzel nem azt mondom, hogy ellenvéleményt nem lehet kifejteni, hanem azt okosan, átgondoltan, észérvekkel és igenis ízléses attitűddel kell tálalni.

Gameface 2011.02.24. 14:16:02

még mindig ott tart, hogy lefitymál egy olyan karaktert (oké, fiktív, de vonatkoztassunk el), aki kőkeménnyé edzette magát, a kínok kínját állta ki, és elsajátított nemtom hányféle harcművészetet. és ez neki smafu. nem szuper, nem hős, hanem ropi. mondja ezt egy puhos fattyú, aki életében nem emelt meg még egy féltéglát sem.

hinher 2011.02.24. 14:42:28

Kedves Mokka! Szerintem hatalmas hülyeség, hogy az IMDB szerint minden idők legjobb filmje A remény rabjai. Mégis, ezt ki hogy képzeli? Hát hol van ez a Ponyvaregényhez képest? Meg egyáltalán, az mekkora hülyeség, hogy a fickó ás egy alagutat a cvellájából, és ezt senki nem veszi észre. Hát ez mekkora hülyeség már! Szóval szeretnék a holnap reggeli műsorban olyan 10-12 percben erről beszélni, mondjuk az új Frank Darabont-film kapcsán (nem baj, ha most nincs ilyen, majd elővesszük a Carpenter-féle Ködöt, és bejátszunk belőle valamit). Ja, és elsütnék Rita Hayworth-szel kapcsolatban valami oylan poént, hogy "Rita Hayworth? Hát csodálom a gusztusát, aki kiásná és meg akarná dugni!", ezt elég szellemesnek és ízlésesnek tartom. Köszönöm szépen: egy filmszakértő (vagy filmrajongó, vagy amit akartok, azt mondtok be, igazából leszarom, csak hívjatok be, egyébként meg az egész műsorotok sajnálatos, de azért ott leszek fél hétre)

Ismeretlen_1068 2011.02.24. 14:48:11

18. :D Szerintem ezzel a bejátszással indíthatnád az interjút: http://www.youtube.com/watch?v=eel74dZY3Ug

Ismeretlen_151352 2011.02.24. 15:16:57

18: Megvan a hónap kommentje. :DD

Ismeretlen_62806 2011.02.24. 16:35:42

20: +1. :)

ninher 2011.02.24. 22:21:38

ja, a Köd 4 előzetese, hát elég szarnak néz ki, én igazából csak a harmadikat szerettem, ami jelentős fejlődés a Selma Blair-es második részhez képest. mondjuk az fura, hogy ebbe már nincs benne az a csávó a Megtorlóból, pedig a Darabont is egy csomószor mondta, hogy min-den-képp szerepelni fog ebben a negyedikben, emlékszem, legutóbb épp itt, ebben a stúdióban, és épp neked, Zsuzsikám.

batboy 2011.02.25. 08:39:55

22. bocsánat, ettől fetrengtem! :))

Ismeretlen_1068 2011.02.25. 08:56:01

Én úgy tudom, A köd 5-ben Gary Busey játssza majd a címszereplőt, és hollywoodi díjátadókon szedi majd áldozatait - észrevétlenül lopakodva, didergően, totális leblokkolást okozva. A jófiút a legújabb Tarantino-filmben karrier-lökést kapott Steve Guttenberg alakítja majd.

Ody 2011.02.27. 10:51:46

Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni ezt: http://bombahir.hu/bombagyar/puzser-robert-es-a-batman-rajongok

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása