aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2011: bafta-nyertesek Zalaba_Ferenc
2011. február 13. 22:27:24

Kategória: 4 komment

Ugyan az szerintem senkinek sem okozott meglepetést, hogy egy amerikai (fél)sikertörténet helyett egy angolt szórt meg díjakkal a brit filmakadémia, de borítékbontogatás közben a "The King's Speech" szóösszetétel talán valamivel többször hangzott el a kelleténél. Történetesen nem csak a legjobb film díját nyerte el, de a legjobb brit film kategóriájában is neki szólt a gong - csupán Tom Hooper maradt hoppon (bocsánat, jött magától), mármint rendezői tisztségben, producerként ő is zsákolt. Kétszer. A 2011-es BAFTA díjazottjainak listáját itt találjátok (vagy itt).

Címkék

natalie portman helena bonham carter bafta geoffrey rush david fincher colin firth toy story alice in wonderland inception dijszezon brit flick dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr814539296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekec 2011.02.14. 12:17:34

A király beszédét ugyan még nem láttam, így nem tudom, a kelleténél többször hangzott-e el a film címe a díjátadón, de legalább a britek zenei ízlése kifinomult, legalábbis a filmzenei díj ezt mutatja - legnagyobb örömömre.

TylerD 2011.02.14. 19:55:14

Nevetséges,az egész BAFTA most.Persze angol díjátadó ezért hazai film kapja.Ezt tudta mindenki,na de enyhén felröhögtem mikor Helena megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó díjat,és persze Rush is begyűjtötte a maga szobrát.(nyilván jobb volt mint Bale,persze).Az original score pedig...ááá Reznor-t még csak nem is jelölték,szégyen.Számomra még mindig nagy talány,hogy Firth-ön kívül miért olyan jó ez a movie.Legjobb eredeti forgatókönyv is vicc szerintem,kb mint a Hurt Locker tavaly.

Ismeretlen_1068 2011.02.14. 20:04:18

Szerintem nagyon jó a King forgatókönyve (a rendezést pl. rendesen veri), bivalyerős párbeszédekkel és jól megformált karakterekkel. Látszik, hogy az írója rendesen dolgozott vele. És Rush is jó a filmben, igaz, ez a figura tőle rutin, ellenben Bonham-Carter alig több egy szék ötödik lábánál.

Ismeretlen_62806 2011.02.14. 21:30:31

3: én fordítva látom a helyzetet, szerintem a korrekt rendezés menti a rendesen elbaltázott szkriptet.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása