aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: ez a beszéd! Takács Máté
2011. február 07. 16:07:57

Kategória: 3 komment

Magyar mozibevételek, 2011. február 3 - 6.

Ugyan a GULLIVER UTAZÁSAI-ra kelt el a legtöbb jegy a hétvégén, az InterCom 3D-s bemutatója csupán országos viszonylatban győzedelmeskedett: Budapesten a csak itt látható A KIRÁLY BESZÉDE vitte a pálmát, nagyon jó eredménnyel.

Magyar mozibevételek, 2011. február 3 - 6.

Ugyan a GULLIVER UTAZÁSAI-ra kelt el a legtöbb jegy a hétvégén, az InterCom 3D-s bemutatója csupán országos viszonylatban győzedelmeskedett: Budapesten a csak itt látható A KIRÁLY BESZÉDE vitte a pálmát, nagyon jó eredménnyel.

> startolt
Gulliver már a magyarokra is utazik: az Észak-Amerikán kívül figyelemreméltó sikernek örvendő fantasztikus vígjáték 30 millió forint feletti összeget köszönhet 3D-s mivoltának, tehát stabilan helytállt a magyar ugaron a filmben robottal is megküzdő Jack Black. A GULLIVER UTAZÁSAI az év második legerősebb nyitányát birtokolja egyelőre a SZERELEM ÉS MÁS DROGOK mögött (bár A DILEMMÁ-t többen látták egy hete), ám az igen sűrűre betáblázott február-március, jól teletűzdelve 3D-s filmekkel, komoly kihívást jelent majd a 100 ezer néző összetoborzásában.

A Budapest Film szokásához híven (egyelőre) csak a fővárosban mutatta be A KIRÁLY BESZÉDE című, többszörösen Oscar-esélyes opust, amelynek híre már javában bejárta a magyar köztudatot is, mire műsorra került. A megfelelően pozicionált és kellően sokat hangoztatott díjszezon-kedvencek nagy tetteket tudnak végrehajtani nálunk is, elég csak a 150 ezer néző és 150 millió forint fölé jutó GETTÓ MILLIOMOS-ra, a 60 ezer néző közelébe férkőzött NEM VÉNNEK VALÓ VIDÉK-re, a pusztán négy kópián 30 ezer embert megszólító A BOMBÁK FÖLDJÉN-re vagy éppenséggel a négy évvel ezelőtt Budapesten ugyancsak elsőséget szerzett BABEL-re gondolni. Colin Firth királyi alakítása 18 millió forint feletti bevételre volt érdemes, csaknem 15 ezer néző érdeklődésének köszönhetően, ami igen dicséretreméltó eredmény, ámbár néhány vidéki mozi bevonása valószínűleg kevés lett volna hozzá, hogy Gullivert legalább nézettségben megszorongassa Tom Hooper filmje. A jövő azonban szép reményekkel teli, pláne, ha február végén nyertes válik a nyolc kópián forgalmazott alkotásból.

A Palace Pictures kerek egy esztendővel az amerikai premier után hozta el a magyaroknak a francia PÁRIZSBÓL SZERETETTEL című akciófilmet, melyben John Travolta szabadul el teljes mellszélességgel. A színész neve azonban nem bizonyult elégségesnek az ötezer néző meglépéséhez sem. A 15 kópián prezentált produkció így csak a hetedik helyről szemlélheti a mezőnyt a maga 6,2 millió forintjával, tehát lényegesen kisebb érdeklődés mutatkozott az Oscar-jelölt színészre, mint ÁL/ARC-beli Oscar-díjas partnerére egy héttel ezelőtt. Pierre Morel rendező előző munkája, az ELRABOLVA sem siette el a hazai vásznakra kerülést, ám az amerikai siker szele akkor elegendő biztosíték volt egy egészen korrekt futásra, ami csak Budapesten közel 40 millió forintot jelentett. Most a Palace számára ennek fele is kéz diadal lenne.

> még játsszák
Harmadik helyre szorult vissza, ám csak 34%-ot ereszkedett A DILEMMA. A UIP vígjátéka tizenegy nap alatt 45 ezer látogatót fogadott, vagyis nem hűbelebalázs módjára jár el Vince Vaughn és kompániája, márpedig az ezen a héten érkező, a premier előtti vetítések alkalmával villantó CSAK SZEXRE KELLESZ visszavetheti a film forgalmát. Szóval nagyon hajtani kell, hogy meglegyen legalább a 75 ezer néző. Negyedik helyen, továbbra is kedvező részeredményekkel szerepel A KÖVETKEZŐ HÁROM NAP. Russell Crowe kálváriájára az egy hét előny ellenére is ugyanannyian voltak kíváncsiak, mint A DILEMMÁ-ra, de nem kérdés, melyikük az erkölcsi győztes ezen a románcok és komédiák uralta piacon. Tizedik hete látható, s még mindig a top 5 vendége az ARANYHAJ ÉS A NAGY GUBANC. A Fórum 3D-s meséje mostanra túl van a negyedmillió nézőn, így kinézheti magának a 2010-es év 5. legsikeresebb filmjének járó pozíciót, hiszen innen az ALICE CSODAORSZÁGBAN és az ALKONYAT: NAPFOGYATKOZÁS nézettségének lefőzése már gyerekjáték. Nicolas Cage a hatodik helyen hajkurássza tovább a boszorkányokat, mérsékelt, 29%-os csökkenés közepette. A BOSZORKÁNYVADÁSZAT ezzel együtt még egy jó nagy ugrásra van a 20 ezer nézőtől. A SZERELEM ÉS MÁS DROGOK egy intenzív hajrával megnyerheti magának a 100 ezredik érdeklődőt a mostanra regisztrált 100 millió forint mellé, míg a 300 milliósok klubjába belépett ÜVEGTIGRIS 3. számára a 300 ezer néző képezi igen erős kérdés tárgyát; szerencsére a magyar filmeknél könnyebben fordul elő a nagy távok leküzdése, köszönhetően a csoportok moziztatásának. A top 10-et AZ UTAZÓ zárja.

> végszó & ami jön
A múlt héthez képest emelkedés tapasztalható a magyar nézettségben és összbevételben, s ez először fordult elő idén. Február mindenképpen izgalmasabbnak ígérkezik nálunk is, tehát érdemes optimista szemléletre váltani. Ennek első oka a CSAK SZEXRE KELLESZ bemutatója, ami minden ízében olyan film, amit zabálnak a magyarok; ezt bizonyítja, hogy tíz premier előtti előadáson máris 1000 főt tudhat magáénak. A Palace Pictures ezúttal egy 3D-s, egyébként világpremier animációs filmmel, a GNÓMEÓ ÉS JÚLIÁ-val próbálkozik, ami ha mást nem, hát a GARFIELD ÉS A ZŰRKOMMANDÓ-t biztos lepipálja. A Fórum Hungary ezalatt a LONDON BOULEVARD című brit gengszterfilmmel kezdi meg az évet.


> a top 10 (forintban; csüt-vas) [eddigi nézőszám]
01. (ú) Gulliver utazásai (30,7m/30,7m) [22 035]
02. (ú) A király beszéde (18,2m/19,7m) [16 167]
03. (1) A dilemma (17,8m/52,2m) [44 986]
04. (2) A következő három nap (9,1m/55,5m) [45 576]
05. (4) Aranyhaj és a nagy gubanc (7,9m/322,1m) [252 498]
06. (3) Boszorkányvadászat (
7,2m/20,8m) [17 082]
07. (ú) Párizsból szeretettel (6,2m/6,2m) [4858]
08. (5) Szerelem és más drogok (5,8m/102,4m) [88 911]
09. (6) Üvegtigris 3. (5,6m/304,9m) [277 485]
10. (8) Az utazó (4,1m/127,3m) [107 880]


> kapcsolódó írások

box office: 2010 azonos hétvégéje (Avatar, Kilenc)
kritika: A KIRÁLY BESZÉDE

A UIP-DUNA FILM TÁMOGATÁSÁVAL

kövess twitteren!

kövess minket facebookon!

Címkék

jack black box office comedy budapest film john travolta drama action intercom colin firth magyarvalosag 3d cinema box office hazai palace pictures

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr924539277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.02.07. 17:05:59

Nincs art-támogatás, így nem kell leküldeni vidékre a kópiák kisebbik felét, hogy aztán kvázi észrevétlenül fussanak a minimális látogatottsággal és promóciós kerettel bíró vidéki művészmozik kínálatában. Úgy érzem, a király nem töri majd magát, hogy vidékre siessen.

Ismeretlen_97684 2011.02.07. 18:09:47

1: Szégyen ez az ország. Ha jól látom, Pesten sem csak művészmozikban játsszák, szóval nincs mentség.

Ismeretlen_1068 2011.02.07. 18:12:04

2: Hát persze, hogy nem csak azok, hisz az art-támogatás egyik feltétele az volt, hogy a támogatott filmeket csak művészmozik vetíthették (illetve nem művészmozik művésztermei... ha még van ilyen). Mondjuk, ez a része a dolognak érthető.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása