aeon flux

ready for the action now, danger boy?

star wars 3d! Zalaba_Ferenc
2010. október 01. 00:39:54

Kategória: 5 komment

Megbízható források szerint az Erő 2012-ben visszatér a mozikba, méghozzá a kor szellemére hallgatva 3D-ben. Mondhatnátok, hogy ez tegnapi hír, de igazából már több éves, hisz jó két évvel ezelőtt Lucas, Cameron, Spielberg, Zemeckis és Peter Jackson már tartott egy sajtóbemutatót, melynek az volt a lényege, hogy a 3D nem egyszerűen csak a jövő, de a múltat is képes újraformálni - Cameron 3D-s Terminátorokról, PJ 3D-s Középföldéről, Lucas pedig 3D-s galaxisokról szövegezett. A közönség részben szkeptikus, részben lelkes volt.

Azóta láttuk, mit lehet elérni egy utómunkával sebtiben "kikonvertált" 3D-vel (kartonlap-szerű figurákat, homorú fejeket és más nyalánkságokat), így a szkepticizmus kissé erőteljesebb lett, ugyanakkor James Cameron nem győzi azt hangsúlyozni, hogy a normális konverzió nem elképzelhetetlen (maga is dolgozik a TITANIC 3D-s változatán), csupán az kell, hogy a rendező maga felügyelje a munkát és nem szabad kapkodni. Mert hát ez is művészet.

2012 februárjában kiderül, hogy Lucas mekkora művész, ekkor tér vissza ugyanis a mozikba a THE PHANTOM MENACE, méghozzá 3D-s változatban, s innentől kezdve minden év februárjában befut egy-egy újabb epizód (igen, jól számoltok: 2017-ben jön az utolsó). Ha másnak nem is, az első résznek mindenképp adunk egy esélyt, nem igaz?

Én magam úgy gondolom, a 3D egy lufi, ami egyelőre a dagadozás szakaszában jár - sem a mozikban, sem otthon nem tudok túl nagy jövőt jósolni neki, főleg nem a jelenlegi elszigetelős, antiszociális keretek között. Hisz néhány elvetemült Mátrix-rajongót leszámítva ki akar otthon "napszemüvegben" ücsörögni?

Címkék

star wars james cameron george lucas 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr494538751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clive 2010.10.01. 14:41:22

Én mikor utánaolvastam a 3D-s dolognak azt szűrtem le, hogy a 3D kb 20-25 évente elindít egy divathullámot, ami kifúj. Már Hitchock film is volt 3D-ben anno! Szal nagyon nem új találmány. Sőt még, olyat is olvastam (ami lehet hogy csak egy nagy kacsa), hogy még Lumierék is gondolkoztak a 3D képnek elvén.

Ismeretlen_1068 2010.10.01. 15:17:48

A korábbi trendektől ez az új 3D mánia annyiban különbözik, hogy egyrészt a 3D soha nem volt olyan sikeres, mint most, másrészt soha nem is költöttek rá ennyit a befektetők, mint most. Ennek ellenére remélem, hogy nem marad itt örökké. Egyszerűen a filmélmény nem ugyanaz, nem az IGAZI, mint 2D-ben. Az emberi elme van olyan ügyes, hogy térben is el tudja képzelni a történéseket. Ha meg nem, az nem feltétlenül a néző hibája. :)

clive 2010.10.01. 18:54:20

Én se vagyok oda érte. Parasztvakítás. Hogy miért? Mert sok középszerű filmet 3D-sítenek és a 3D miatt bemennek rá az emberek és páran a látvány miatt el is hiszik, hogy jó filmet láttak. Egy jó film 2Dben is ugyanolyan jó film. Meg nekem ez az eleve 3D-ben rendezés se tetszik. Vásznon csak 3D-ben mutat jól viszont valahogy esetlenebbnek tűnik az egész. Pár jelenet az Avatarban is sokkal jobban nézett volna, ki ha a 2D-s képelrendezés szerint rendezik, mert így néha azt éreztem, hogy maguk a beállítások helyenként nem voltak igazán jók. Én szívesebben néznék természefilmeket 3D-ben az az igazság.

ottóka 2010.10.02. 08:47:30

Ez a dagadozó lufi nagyon jó hasonlat a 3D-re ! Remélem mihamarabb megéljük ezt.: http://www.youtube.com/watch?v=lqXDXMFaYS8

Ismeretlen_6782 2010.10.04. 10:04:02

Én szeretem a jólmegcsinált 3D-t. Egy eszköz, amivel lehet élni (meg visszaélni vele), mindenesetre az, hogy visszaesés jön, mikor elmúlik az újdonság varázsa, az majdnem biztos. De én azt azért sajnálni fogom...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása