aeon flux

ready for the action now, danger boy?

új apple kütyük Zalaba_Ferenc
2010. szeptember 02. 07:55:26

Kategória: 8 komment

Tegnap az évről évre egyre soványabb és mindig meglepő szerelésben parolázó Steve Jobs egy rakat újdonsággal jelentkezett az Apple Music Event keretében. Az Apple TV és az iTunes 10 minket talán annyira nem érint és a négyzetes formát kapott iPod Shuffle sem okozhat túl nagy felzördülést, ellenben a teljesen revampolt iPod Nano már megér egy-két szemöldök-felvonást.

Tegnap az évről évre egyre soványabb és mindig meglepő szerelésben parolázó Steve Jobs egy rakat újdonsággal jelentkezett az Apple Music Event keretében. Az Apple TV és az iTunes 10 minket talán annyira nem érint és a négyzetes formát kapott iPod Shuffle sem okozhat túl nagy felzördülést, ellenben a teljesen revampolt iPod Nano már megér egy-két szemöldök-felvonást.

Kezdés gyanánt ott van a megjelenés: a hosszúkás formát egy "egész estés" kijelzővel bíró apró négyzet váltotta fel, ami a fizikális gombok mellőzése miatt érintőképernyős (képernyőcskés) lett. Na most, Jobs vajh azért csinált egy ilyen bélyegméretű tapicskolható izét, mert nem tetszett neki, hogy az iPad méretei miatt abuzálták? Mindenesetre már most megmosolyogtató, ahogy magam elé képzelem az embereket, amint egy alig 4x4 centis izét böködnek az ujjukkal. Még szerencse, hogy a fülhallgatóban lesz irányító port. (Klikk a képre a részletekért.)

Az új Nanoból kiesett a videórögzítési lehetőség, ellenben már 24 órányi folyamatos zenelejátszásra képes, ami hasznos lehet egy világ körüli út esetében.

Az új iPod Touch külsőre nem sokat változott (valamivel vékonyabb lett), ugyanakkor hardware szinten jó erős lökést kapott: új kijelzőt (a világ jelenlegi legjobbját), az iPhone 4-et működtető chipet (fog ez fagyni?), új operációs rendszert és Facetime-ot, amivel tulajdonképpen a Touchból is lehet telefon. És az akkumulátor is tovább bírja. A kérdés már csak az - az előző változat sikere ellenére -, hogy az iPad és az iPhone árnyékában miért vegyünk ilyet? (Klikk a képre a részletekért.)

Címkék

apple ipod kutyu

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr844538622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_9654 2010.09.02. 08:30:48

az új nano biztos jó móka ezzel a multi toch megoldással (valójában szerintem már túúúúlságosan apró), de csak azért is széjjel használom a kifogástalanul működő harmadik generációs lejátszómat. ellenben mindig is vágytam a touchra, és ha itthon nem lenne olyan horror ára még be is ruháznék egyre.

Dilibogyo 2010.09.02. 09:59:01

"A kérdés már csak az - az előző változat sikere ellenére -, hogy az iPad és az iPhone árnyékában miért vegyünk ilyet?" Erre egy abszolút szubjektív választ tudok adni: az iPad nem fér el az ember zsebében, az iPhone pedig egy fülzsírgyűjtő PDA. Jómagam preferálom az okostelefon helyett külön az okost és külön a telefont (akarja a halál tapizni a fejemről - vagy más fejéről, ha épp kölcsönadtam - lemászott cuccost). :) Ha néhány nullával több lenne a bankszámlámon, tuti beruháznék egy touchra (mellé telefonnak pedig valami tök átlagost). Bár ha mobilneteznék, lehet, hogy átgondolnám a véleményem. :D

Ismeretlen_62806 2010.09.02. 14:37:37

a touch biztosan piacvezető lesz, brutálisan erős gép lett, még akkor is, ha az apple szemét módon lekorlátozta a fényképezést - ok, hogy a kamera képes 720p videókat venni, de az vicces, hogy állóképet legfeljebb 960*720-ban tud készíteni. a poszt kérdéseire válaszolva: nekem másfél hónap alatt még nem sikerült lefagyasztanom az iphone4 hardverét, nagyon jó vas van alatta, a nano pedig tökéletesen kezelhető lesz, venni is fogják, mint a cukrot.

sidek · http://sidek.blogspot.com 2010.09.02. 17:01:40

Nekem 4 genes Nano-m van, de már az is vékonyabb a kelleténél. Az iPod-okban nekem mindig is a hosszúkás forma teccett, ez a béna kis kocka elvesztette az iPod-ok jellegzetességét, nagyon bénán néz ki. És a csak érintő képernyő se tecc. Szeretem a click wheel-t. Amúgy se értem a világban tomboló érintőképernyő mániát, szerintem gusztustalan. Ronda, és tiszta kosz egy pillanat alatt.

Fred Fredburger 2010.09.02. 19:33:47

Csatlakozni tudok Dilibogyóhoz: az iPad nem fér el a zsebben, és ezzel nálam ki is kapott az Touch-csal szemben, az iPhone pedig veszettül drága. Plusz nekem is teljesen megfelel, hogy van egy külön alap Motorolám (ami simán bírja egy hétig, mert nem merítem le zenehallgatással meg netezéssel, csak telefonálással) és van mellé egy 1. generációs Touch-om amin viszont filmezek, zenét hallgatok és netezek (szóval nem kéne még telefonálással is meríten a'la iPhone). Szóval az összes említett kütyü közül csakis egy 4. generációs Touch-ra neveznék be... majd ha a mostani megnyekken - ami remélem nem mostanában lesz!:)

porter 2010.09.02. 20:10:29

nekem is nagyon bevált a touch. igaz, venni nem vennék :)

Ismeretlen_1068 2010.09.03. 00:13:26

Ha iPod mellett bármit is veszek az apple-től, az egy iPad lesz - feltéve, ha kap megfelelő magyarországi támogatást (applikáció, szerviz, gari, ár), meg a kedvenc magazinjaimnak is elkészül az iPad-kompatibilis változata. Csak mert elegem van, hogy minden költözésnél sérvet kapok, miközben a tonnányi újságomat logisztikázom ide-oda.

zsé 2010.09.03. 12:32:45

mégis mit csinál egy szumo birkózó egy nanoval? meddig fajulhat még a "mindent lekicsinyítünk meg érintő képernyőt teszünk rá" folyamat?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása