aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ú, de durva! Zalaba_Ferenc
2010. május 03. 16:47:56

Kategória: 17 komment

Íme a restaurált METROPOLIS angol BD-változata:

Ez pedig a tartalom:

  • 150-minute feature film (including 25 minutes of footage previously thought lost to the world)
  • Special-edition packaging with lavish wraparound sleeve and embossed printing
  • Pristine film transfers presented on Blu-ray (1080p) and DVD (2-disc)
  • Newly translated optional English subtitles
  • Full-length audio commentary by David Kalat and Jonathan Rosenbaum
  • Die Reise nach Metropolis (2010) documentary about the film
  • 56-page booklet featuring new essays, archival interviews, vintage production stills, and more

Címkék

kult sci fi blu ray eurocinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr334538000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommadawn 2010.05.03. 16:52:07

Ez nagyon durva!!! Nekem mondjuk a Transit film-es Deluxe kiadás van meg, de ez simán lecseréli majd azt... Egyszer láttam 70mm, mozi változatban, nálam jelenleg az a csúcs.

Ismeretlen_9654 2010.05.03. 17:57:50

nosztalgikus borító. gyönyörűséges!

m 2010.05.03. 19:40:02

AE, mikor érkezik?

tristram 2010.05.03. 20:16:34

Pár éve láttam, otthon, még így is hatalmas élmény volt, simán verte pl. az Avatart imaxestől.

anita 2010.05.03. 20:34:11

AE: Már kérdeztem.. de akkor fussunk neki még egyszer.. fogom én ezt moziban látni?

orion 2010.05.03. 21:09:58

Szép. Sajnos, a MoC határozottan nem utazik digipackban (talán a német változat az lesz), de a dombornyomott fekni derék dolog tőlük. Egyébként 2 lemezes DVD is lesz. Mondjuk, muszáj nyomatni a minőséget, mert már az előző kiadás is igen kiváló volt. weboldal: http://www.metropolis1927.com/ trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ZSExdX0tds4&feature=fvst Több országban lesz moziban is. Nálunk nyilván nem. Esetleg meg lehetne próbálni állami támogatást szerezni hozzá (pl. a Budapest Filmnek). Az általam tévében, moziban látott magyarországi kópiák valószínűleg még korabeli beszerzések lehettek, legalábbis az állapotukból úgy tetszett. Úgyhogy, ha még kulturáltnak hiszi magát a magyar filmipar, talán illene ezt alkalmanként bizonyítania is.

dracoo 2010.05.03. 21:40:51

Oh, my dear GOD! Egyik szemem sir (mert nincsen rá pénzem) a másik meg nevet (mert csakazértis beszerzem)! :)

Ismeretlen_1068 2010.05.04. 07:55:26

5: Fogalmam sincs. Vajh mennyi magyar moziba járót lehet megmozgatni egy fekete-fehér némafilmmel..?

Ismeretlen_1068 2010.05.04. 07:57:28

6: A Magyar Mozgókép Alapítványnak van egy olyan rossz szokása, hogy csak bizonyos nézőszám felett ad támogatást - a nézők pedig csúnyán kikoptak a művészmozikból, ezért aztán egyre kevesebben mernek kockáztatni. Át kellene alakítani a támogatási rendszert. (Át is fogják.)

orion 2010.05.04. 16:09:20

És ez benne van a szabályzatban? Mert ha nem, akkor simán át lehet lépni. Ha pedig igen, akkor a kultusztárca a saját egyéb zsebéből is adhat pénzt egyszeri alkalom gyanánt. És az egyéb állami lehetőségekről még nem is beszéltünk. Ezenkívül van még egy másik aspektus is: Ugye, a Metropolis nem elég, hogy a filmművészet egyik alapfilmje, de ráadásul még közvetlen ihletője számos kirívóan sikeres filmnek is. Nélküle ma nem lenne se Avatárka, se Vasemberke (meg egyéb manocsoka), de pláne nem lenne csak egy Lukács György, és természetesen nem az, amelyik folyton átírja a "történelmet". Szóval, sokan sokat kerestek az idők folyamán a Metropolisnak köszönhetően - nálunk is. Itt lenne az alkalom, hogy egy kicsit visszacsorgassanak az ősforrásba. Nem arra gondolok, hogy az IC vegye meg a jogot, bár miért ne lehetne üzletileg is rentábilis akár, csak arra, hogy járuljanak hozzá egy kisebb összeggel - afféle tiszteletük jeléül alapon. A kultúra pénzbe kerül, mondják, és itt mindig a vásárlók pénzéről van szó. De van olyan rendkívüli eset, és ez az szerintem, amikor egy kiadó is kinyithatja a pénztárcáját. Már csak azért is, mert nem hiszem, hogy a restaurálás ellenére akkora jogdíjat kérhetnének a németek, hiszen az a jegyárhoz és a nézettséghez szokott igazodni. De ha drága lenne, akkor még mindig lehetne protekciót kérni valahogy, hiszen, bár nyilván a Transit Film az eladó, de a jogtulajdonos a Murnau-alapítvány, és ahhoz köze van a német államnak is. Persze mindez ott kezdődik, hogy legyen szándék valamelyik potenciális forgalmazóban, és legalább megpróbáljon lépni az ügyben, ahelyett, hogy kapásból rálegyint.

jjtiller · http://nfl.hu 2010.05.04. 20:35:26

Pár héttel ezelőtt néztem a Metropolist, mert filmes minor szakra aspirálok, de egyszerűen nem értem, hogy mai szemmel hogy lehet érte lelkesedni... Az elismerem, hogy a maga nemében csodálatos alkotás, de csak a maga korában

anita 2010.05.04. 22:19:21

Én csak ezt a trailert, meg a Queen klippet láttam.. félelmetes!.. nagyon kíváncsi vagyok mekkorát üt szélesvásznon.. Szóval tessék engem ilyenekkel kulturálni! :)

orion 2010.05.05. 01:13:59

"Pár héttel ezelőtt néztem a Metropolist, mert filmes minor szakra aspirálok, de egyszerűen nem értem, hogy mai szemmel hogy lehet érte lelkesedni..." That's the first thing they teach you. Egyébként pl. innen is le lehet tölteni: http://iloveclassics.blogspot.com/2007/04/metropolis-1927.html De a Youtube-on is megtalálható.

Ismeretlen_1068 2010.05.05. 06:36:30

10: Az arttámogatás kiosztása elképesztően szigorú nomenklatúrán keresztül történik: pályázni kell,m indokolni kell, teszteket kell kitölteni, és az sem mindegy, hogy milyen rendszerben, mekkora kópiaszámmal és milyen mozikban mutatod be a filmed. És a feltételek évről évre szigorodnak, mivel egyre kevesebb pénz jut a támogatásra. Viszont jelenleg a magyar filmnézési szokások úgy néznek ki, hogy csupán minden tizedik eladott jegyet nem hollywoodi stúdiófilmre váltják (és eme jegyen nem csupán művészfilmek, hanem független forgalmazásban bemutatott horrorok, akciók, thrillerek, vígjátékok, stb-k is osztozkodnak): leginkább a művészmozik közönsége kopott el, mivel a kultúrára egyre kisebb igény van, miközben a körítésre egyre nagyobb, és a moziknak nincs pénzük újítani, nincs pénzük infrastruktúrára és a filmekre is egyre kevesebb jut, míg azok többé-kevésbé tartják az európai szintű áraikat, ezért aztán várniuk kell a jogok megvételével, amíg olcsóbbak lesznek, ekkor viszont már sok megjelent valahol DVD-n és BD-n, és nem csak az van, hogy sokan a bemutatóig már letöltötték és megnézték, hanem az, hogy meglátják a műsorújságban vagy valahol a reklámját és nem azt mondják, hogy "hmm, érdekesnek tűnik, most ezt jól megnézzük a moziban", hanem szépen felmennek az internetre, rákeresnek és letöltik a filmet. Nem lehet őket hibáztatni, hisz az ingyenességgel semmi sem versenghet, a kultúrára szomjazó értelmiség, az egyetemi fiatalság pedig nem túl gazdag és mint említettem, a mozik nem tudnak olyan környezetet teremteni nekik, melyek versenyezhetnének egy plazával, az otthon kényelmével pedig pláne nem. Ennek hatására a független filmforgalmazás is beszűkül: a forgalmazók megpróbálnak biztosra menni - ismert, bejáratott neveket hozni, nyitni a kommersz irányába (lásd Budapest Film), vagy exkluzív vetítéssorozatot indítani különleges filmekkel (lásd Helyzetek és gyakorlatok pályázat), de egyelőre egyik sem akar működni. Művészfilmes téren a Cirko és a Szuez tud csak igazán felmutatni egyenletes eredményt, őket érdemes nyomon követni (habár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ők jó időben voltak jó helyen, ezért nehéz lenne lemintázni őket). Mit lehet tenni?

orion 2010.05.06. 16:32:21

Semmit nem lehet tenni. A házimozit azért találták ki, hogy az emberek otthon mozizzanak. Hát, most otthon moziznak. Ha leszámítjuk az újdonságokat, akkor szerintem egy módon lehet alkalmanként visszacsalogatni a nézőket a moziba: Ha odaviszik nekik a házimozi élményt. Kép (pl. mert épp felújították a filmet), hang (már amennyire lehet), extrák (pl. hogy miért is kap bizonyos országokban nagyobb felhajtást egy fekete-fehér némafilm, mint az Avatar) stb. Ezért is kéne elgondolkodni a Metropolison, mert ha az Avatar az "ideális 3D mozi", akkor a Metropolis az ideális "háziasított mozi": Az apropója kapcsán egy halom témában lehetne vetítés utáni vitát, beszélgetést, multimédiás eseményt rendezni

Ismeretlen_1068 2010.05.06. 22:23:34

Én szívesen forgalmaznám ezt a filmet és lenne is egy-két alternatív ötletem vele kapcsolatban, de valószínűleg egy valag pénzt kérnének érte, és továbbra is bennem van a félsz, hogy minek fizessen a magyar egy olyan filmért, ami százezer éves, nem színes, nem hangos, ráadásul egy kattintásra elérhető, meg aztán "kiment már a divatból".

orion 2010.05.07. 16:44:32

Komoly támogatás és reklámkampány nélkül(nem tévére gondolok, hanem olyasmire, ami pl. az egyetemistákat, filmrajongókat, kultúrában utazókat stb. célozza) aligha lehetne megvalósítani. De pl. a mostani felújítás bemutatója a Berlinale alkalmából volt, amikor is a Brandenburgi kapunál vetítették - ingyenesen, szabadtéren. Persze az Berlin. DVD-n már vagy kétszer megjelent külföldön, ez lesz kb. a harmadik kiadás. Nem tudom, mennyibe kerülne, az is lehet, hogy moziba simán el lehetne hozni fillérekért valami filmfesztivál keretében. Ami meg a DVD-t illeti, annyi előnye azért van pl. a Hét szamurájjal szemben, hogy itt a magyar feliraton kívül más meló nincs vele, minden készen van hozzá. "Csak" az érdeklődő közönség miatt kell aggódni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása