aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: lone star (1996) Zalaba_Ferenc
2010. április 08. 22:31:06

Kategória: Szólj hozzá!

Mikor épp nem szögegyenes állathorrorokat szövegez, az amerikai független film egyik legfontosabb sarokköveként John Sayles olyan kitűnő szociodrámákat alkot, mint a PASSION FISH, a LIMBO, vagy a LONE STAR, amely ide-oda csúszkál 40 évet az 1996-os jelen és az ötvenes évek határvidéke között, mégis színtiszta westernnek tűnik ünnepelt hősökkel, sokat megtapasztalt csapossal  és egy nyughatatlan seriffel, aki a város szellemét kívánja megóvni a felejtéstől.

Igen ám, de Sayles filmjében ez a szellem feltámad, egészen új és baljós oldalát mutatja, mintha csak egy King-iromány kísértetvárosának mélyen örzött titka tárulna fel. Rémségek helyett azonban olyan indítékok és érzelmek bugyognak elő a Texas és Mexikó határán fekvő városka szikkadt földjéből, melyek alapjaiban kezdik ki a westernek fekete-fehér hősmítoszát. És mindezt olyan színészek (Chris Cooper, Kris Kristofferson et al, vagy a sokkal szebb napokat látott Matthew McConaughey) tolmácsolják, akik lóra születtek. No, ez aztán az ajándék.

Címkék

kritika western thriller independent drama kritika szokatrany 9csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164537888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása