aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ryan közlegény bekékülése Zalaba_Ferenc
2010. február 15. 11:07:21

Kategória: 17 komment

Egyesek szerint a SAVING PRIVATE RYAN volt Spielberg utolsó igazán kiemelkedő filmje (velük erősen vitatkoznék), mindenesetre jóval több rajongóval bír, mint a direktor bármely ezt követő rendezése, így a BD-változat megjelenésének híre valószínűleg sokaknál idézhet elő heveny égbe bokszolási kényszert. Többek között nálam is.

Egyesek szerint a SAVING PRIVATE RYAN volt Spielberg utolsó igazán kiemelkedő filmje (velük erősen vitatkoznék), mindenesetre jóval több rajongóval bír, mint a direktor bármely ezt követő rendezése, így a BD-változat megjelenésének híre valószínűleg sokaknál idézhet elő heveny égbe bokszolási kényszert. Többek között nálam is.

A RYAN kapcsán viszont most már meg kell jegyeznem, hogy BD-fronton meglepően korán jött el az áttörés éve: a hírek szerint idén számos olyan mérföldkővel gazdagodhatunk, melyek anno DVD-n sokkal lassabb tempóban merészkedtek elő a kincsesládából. Ennek több oka is lehet: a rossz nyelvek szerint a stúdiófőnökök már most sejtik, hogy a BD-nek nagyon gyorsan le fog áldozni - szerintem ezek a varjúk még nem hallottak a BD3D-ről. Sokkal inkább csak arról van szó, hogy az információs társadalom kegyetlenül gyorsan pörög és ki van élezve minden újdonságra, minden olyan eledelre, amely a tökéletesebb otthoni vagy éppenséggel mobil szórakozás felé hajtja. A BD nem azért futott fel gyorsabban, mint tíz évvel ezelőtt a DVD, hogy gyorsan ki is égjen; szó sincs róla. Az egy dolog, hogy a gyártók őt is hajtották, mint minden újdonságot, de ha a felvevő piac nem létezett volna, akkor a Sony és társai tótágast is állhattak volna, semmit nem értek volna el vele. Azt hajlamos vagyok tényként elfogadni, hogy ez lesz az utolsó fizikai hordozó, de hogy kifeküdne, mielőtt igazán betörne, ez szerintem nem igaz, hisz az áttörés már megtörtént. Ezért is jönnek a jobbnál jobb címek.

Olyanok, mint pl. a SAVING PRIVATE RYAN, amely vélhetően minden hájjal és jóval megkent kiadvány lesz Kaminiszki fájdalmasan szépen megkomponált képeivel (szemcse-utálók, meneküljetek!), földrengést előidéző dts-HD MA 5.1-es hanggal és a következő extrákkal:

  • An Introduction—Director Steven Spielberg discusses his interest in WWII and how it led him to make the film.
  • Looking Into the Past—Steven Spielberg explains the research done for the film, the evolution of the screenplay and his intentions.
  • Miller and his Platoon—Steven Spielberg, Tom Hanks and other cast members introduce the different characters and how the actors worked together.
  • Boot Camp—Memories from the cast about the intense boot camp they went through with Captain Dale Dye.
  • Making Saving Private Ryan—Steven Spielberg and his collaborators discuss the look of the film, the production design, the costumes and the photography.
  • Re-creating Omaha Beach—A look at how the filmmakers re-created this historical event.
  • Music and Sound—Discussion with the team that edited, scored and brought sound to the film.
  • Parting Thoughts—Steven Spielberg and Tom Hanks share their final thoughts on the experience of making the film.
  • Into the Breach: Saving Private Ryan—A 25-minute documentary with the cast and crew.
  • Shooting War—Tom Hanks hosts and narrates this documentary on WWII combat photographers in Europe and the Pacific theater of war.
  • Theatrical Trailer (HD)
  • Re-Release Trailer (HD)

A film a Paramount nagy mellényű "Sapphire Series"-e részeként jelenik meg (Amerikában május 4-én). A sorozat eddig olyan címeket tartalmazott, mint a GLADIATOR (nálunk Universal), a BRAVEHEART (nálunk Fox), a FORREST GUMP és a THE GODFATHER I-II. Ez utóbbi három nem jelent még meg nálunk, de van remény - a kémek szerint már készülőben vannak a szinkronos Keresztapa BD-k, s ha azok jönnek, akkor Gump és Ryan is hamarosan bekopog. Remélhetőleg.

Címkék

spielberg tom hanks war movie paramount bd bd borito bd hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr584537663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_140444 2010.02.15. 12:10:00

Az első 25 perc után nyugodtan ki lehet venni a lejátszóból... kb. ott érnek véget a film előnyei. A többi erősen felejtős.

Ismeretlen_1068 2010.02.15. 12:16:20

valóban olyan a RYAN, mintha két külön filmből állna, de a második, hosszabb darab is durvajó. aligha van még egy ilyen jó háborús akció/kalandfilm.

Lackó 2010.02.15. 12:29:47

kár a befejezésért...

Ismeretlen_87470 2010.02.15. 12:46:24

"a BD-nek nagyon gyorsan le fog áldozni - szerintem ezek a varjúk még nem hallottak a BD3D-ről." De a BD2D-nek talán nincs sok ideje.

Ismeretlen_1068 2010.02.15. 12:55:06

4: szerintem kéz a kézben jár majd a kettő, lévén nem minden film lesz 3D-s. legalábbis remélem. :)

Ismeretlen_1068 2010.02.15. 12:55:38

3: nos, a keretért tényleg kár, mármint a keret második feléért.

Ismeretlen_87470 2010.02.15. 13:08:52

5. Csak BD2D-n 10-20 éves filmeket a kutya sem fog venni...

homer · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2010/02/15/ryan_kozlegeny_bekekulese/#comments 2010.02.15. 13:12:52

Szerintem meg az egyik leggyengébb filmje,( Schindlerrel karöltve) bár lehet én vagyok az egyetlen a földön aki így gondolja:)

Deadly 2010.02.15. 17:50:35

OFF lesz: "Azt hajlamos vagyok tényként elfogadni, hogy ez lesz az utolsó fizikai hordozó" én ezzel vitatkoznék. szerintem mindig igény lesz (najó, azt hajlandó vagyok elfogadni, hogy nagyon sokáig. :)) a kézzelfoghatóra és a digitális bár előretör, de a fanatikusok úgyis meg fogják venni a papírt, meg a digipackot, meg Gollam-szobrot. lásd képregények, hiába van scan. OFF2: lesz vmi írás BD3Dről? lusta vagyok utánanézni...

Argento 2010.02.15. 18:53:27

"A RYAN kapcsán viszont most már meg kell jegyeznem, hogy BD-fronton meglepően korán jött el az áttörés éve:a hírek szerint idén számos olyan mérföldkővel gazdagodhatunk, melyek anno DVD-n sokkal lassabb tempóban merészkedtek elő a kincsesládából." Relatív hamar. A BD szabvány már 4 éves,sőt nyáron már a következőbe lép. DVD-n sem jött ki kevesebb ütős cím az első 4-ben.Ott is ekkor már polcon volt a Mátrix,Gladiátor,Cápa,Harcosok klubja stb... Ettől függetlenül jöjjön csak az a Ryan BD.Már vártuk nagyon. :)

orion 2010.02.15. 18:58:29

"A BD nem azért futott fel gyorsabban, mint tíz évvel ezelőtt a DVD, hogy gyorsan ki is égjen; szó sincs róla." Ha olyan sok időt szánnának neki, akkor miért futtatták fel ennyire mesterségesen? Mert kereslet ugyan tényleg lett volna rá, de normális körülmények között ez jóval "evolutívabban" alakult volna. Nem tudom, milyen volt a DVD-korszak eleje, de a visszaemlékezések még ma is nozstalgikusan emlegetnek egy, max. két online-boltot, ahol olcsón lehetett DVD-t vennni annak idején. A BD-ről ilyesmi nem fog fennmaradni. Mert pillanatok alatt megszórták a piacot. Az egész világon.

Ismeretlen_1068 2010.02.15. 20:36:56

10: te, a felsorolt címek közül csak a JAWS nem katalóguscím. te is tudod, hogy ezt nem szabad összekeverni a "new release"-zel.

Ismeretlen_1068 2010.02.15. 20:38:45

11: gondolod? a MM-ot, a SATURN-t és az AUCHAN-t leszámítva hol lehet offline BD-t venni? sőt, vidéken még ezek az üzletek se nagyon tartanak kékeket.

orion 2010.02.15. 21:47:38

Az amerikai piacra gondoltam. Ott szabják meg az árakat. De (illetve pont ezért) kicsiben a hazai viszonyok is követ(get)ik. Avagy mikor lehetett először 3000-ért DVD-t venni annak idején? Stúdiófilmet, pláne. Szinkronnal, satöbbivel, még plánébb.

Balee 2010.02.16. 00:25:20

A Ryan közlegény megmentése valóban az egyik legjobb háborús film, de sajnos Spielberg származásából(ne ugorj nekem, mert így van) adódóan tele is rakta agy-mosottaknak való jelentekkel. Ezt a néhány momentumot leszámítva nagyon szeretem mindmáig a filmet, mert korhű és kellően realisztikus. Valóban nem túl sok értékeset tett le azóta az asztalra.

ricardo montelban 2010.02.16. 08:51:14

mizisten az a bd3d.

Monty 2010.02.17. 15:03:12

Nos, én is csak az első 25 percet tartom abszolút klasszikusnak, utána már csak egy realisztikus kinézetű DE sablonos háborús eposzt kapunk. Ettől függetlenül fontos alkotás, pláne Spielberg munkái között. Viszont a BD extrái miatt hadd nyafogjak. A DVD-kiadáshoz képest max 2-3 kisfilm, ami igazán új. Mikor fogják végre a kihagyott jeleneteket is rátenni???? Mert bizony vannak. Részletes kritikám, ha érdekel valakit: http://monty.blog.hu/2009/06/05/film_ryan_kozlegeny_megmentese

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása