aeon flux

ready for the action now, danger boy?

folytathatják a watchment Zalaba_Ferenc
2010. február 04. 08:35:35

Kategória: 11 komment

Legutóbb csak viccelődtem a folytatás lehetőségével, ám a DC Comics főhadiszállásáról kiszivárgott információk szerint a folytatás/prequel/spinoff ötlete nagyon is napirenden van.

Legutóbb csak viccelődtem a folytatás lehetőségével, ám a DC Comics főhadiszállásáról kiszivárgott információk szerint a folytatás/prequel/spinoff ötlete nagyon is napirenden van.

Természetesen ez a hír egy rakat ingerült kérdőjelet vet fel. Kezdés gyanánt azt, hogy mi értelme van folytatni egy olyan történetet, melyet még a filmváltozatban is sikerült normálisan felütni, kibontani és lezárni? Prequel-megközelítésben sem tartom túl izgalmasnak az univerzumtágítást, ugyanis a képregény és a film egyaránt megalapozta valamennyi fontosabb karakterét, mindegyik megkapta a maga bőséges háttérsztoriját, és nem hinném, hogy a Watchment megelőző csapat, a Minutemen kalandjainak követése bárkiben is heves szívdobogást idézne elő (habár egy "Hóhérman" filmet talán megnéznék :). A spinoff gondolata sem olyan csábító, hisz lehetett bármennyire érdekes Rorschach vagy dr. Manhattan vagy a Komédiás figurája, szerintem egyikről sem érdemes többet mondani, mint amennyit a film vagy a kockás mesélt.

Persze, az ultimate kérdés az, hogy miért kellene belebarmolni ebbe az önálló univerzumba, melynek kultusza pontosan abban rejlik, hogy nem hajlandó a kompromisszumra, s ebbe a szuperhősöket, képregényfigurákat felvizesítő franchise-jelleg is beletartozik...

De menjünk tovább! A kérdés nem csupán narratív, esztétikai vagy erkölcsi szempontból érdekes, hanem gazdasági megközelítésben is. A WATCHMEN nem igazán aratott sikert a mozipénztáraknál: a Warner jelenleg is különböző DVD- és BD-változatok formájában fut a pénze után, s egyáltalán nem biztos, hogy szorgalmasan rábólintana még egy watchfilmre, legyen az elképesztően akciódús, kommersz vagy teszem azt, olcsó.

A DC Comics viszont másképp vélekedik: a film körüli felhajtásnak köszönhetően az amúgy is elég jól teljesítő Watchmen lett minden idők legsikeresebb képregénye, s ugyan a DC-nagyfőnök, Paul Levitz szerint egy rajzolt folytatás nem csupán Alan Moore és Dave Gibbons akaratával menne szembe, hanem kreatív öngyilkosság is lenne a cég részéről. Ám úgy tűnik, az új eladási számokat látva meggondolta magát, hisz megbízható források szerint a cég alelnöke, Dan DiDio jelenleg épp a Watchmen univerzum kibővítésén serénykedik melybe prequel-sorozatok és spinoff projektek egyaránt beletartoznak. A tágítás egyelőre rajzolt formában történik, s ugyan első körben ezt fel kell ajánlani az értelmi szerzőknek, de ha Alan Moore és Dave Gibbons nemet mond - ami az előző arc esetében azért elég valószínű -, akkor bárki másnak ki lehet adni a munkát. A DC-től jött infó szerint a tervek között szerepel a filmes opció is, szóval ha bizniszről van szó, akkor sem Hollywoodban, sem Comicswoodban nincs új a nap alatt. Ez viszont talán már nem újság...

Címkék

comics hollywood spinoff watchmen sequel prequel dc comics

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164537614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_139112 2010.02.04. 16:26:49

http://www.rozzwell.com/crap/Noooooo!.jpg

Ismeretlen_62927 2010.02.04. 17:55:38

Egy újabb ok Hollywood feltétlen és ellentmondás nélküli gyűlölésére. (Habár a szövegbeli érvek és ellenérvek kapcsán simán lehet, hogy bulvárkreálmány az egész.)

Dilibogyo 2010.02.04. 18:30:44

Szerintem egyelőre marhára nincs szó Hollywoodról, ez a DC saját hülyesége képregény fronton. A bevételen kívül valóban nincs sok értelme. :)

Ismeretlen_77710 2010.02.04. 18:39:51

Eszméletlen... Az hogy Moore-on, és Gibson-on kívül más készítse el az esetleges bővítéseket önmagában istenkáromlás, de a két alkotónak van annyi morális érzéke, hogy egy komplett, hatalmas kultusszal rendelkező képregényt nem bolygatnak meg a pénz miatt. Filmről nem is beszélve...

Lackó 2010.02.04. 19:10:46

inkább Csárli angyalai 3-mat forgassanak!!! (nem viccelek) (ki kell békítenünk Bill Murray-t és Lucy Liut)

Ismeretlen_1068 2010.02.04. 22:50:44

alan moore helyében igent mondanék a felkérésre és csinálnék egy durván szétcsavart pre/sequel monstrumot, amiből aztán az életben nem születne film.

Ismeretlen_14454 2010.02.05. 00:49:37

Hát ez... nagyon gázul hangzik. De amit aeon mond a 6-os kommentben, jól hangzik:-D Úgy hallottam egyébként, hogy Alan Moore kifejezetten gyűlöli a képregényeit megkörnyékező filmeseket, szóval kíváncsi leszek az egészre.

Lackó 2010.02.05. 01:15:02

amilyen világképe van a fazonnak, kösz, de inkább megvagyunk a sztorijaiból készült filmek nélkül.

Ismeretlen_1068 2010.02.05. 08:25:49

8: nem is tudom, a V is, a FROM HELL is és a WATCHMEN is olyan film, melyet nem néznék újra naponta, nem is tartom őket a filmkészítés csúcsának, mégis fontos és egyéni darabok. egyiket sem bánom, hogy elkészültek.

Lackó 2010.02.05. 08:39:16

nekem valaki mesélte, hogy azért zseni moore, mert... és jött a példa, hogy az LXG képregényben jekyll úgy áll bosszút a láthatatlan emberen, h átváltozik hyde-dá és seggberakja az ürgét. na ott elgondolkodtam a rajongáson és inkább elballagtam. én kevés vagyok ehhez.

Ismeretlen_1068 2010.02.05. 09:17:43

wow, és ez a filmben miért nem volt benne? :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása