aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a legjobb idegennyelvű film idei oscar-jelöltjei Zalaba_Ferenc
2010. január 20. 22:14:12

Kategória: 7 komment

65 ország filmje pályázott (mi a KAMÉLEON-nal) a legjobb idegennyelvű film Oscarjára, ebből első körben kilenc címet választottak ki (hatot az Akadémia tagjai, hármat pedig egy erre alakult osztály). A végső ötöt New Yorkból és Los Angelesből érkezett küldöttségek szavazatai alapján jelölik ki. Ennyire komolyan veszik a dolgukat. Íme a kilencfős shorlist:

Argentina, “El Secreto de Sus Ojos,” Juan Jose Campanella, director;
Australia, “Samson & Delilah,” Warwick Thornton, director;
Bulgaria, “The World Is Big and Salvation Lurks around the Corner,” Stephan Komandarev, director;
France, “Un Prophete,” Jacques Audiard, director;
Germany, “The White Ribbon,” Michael Haneke, director;
Israel, “Ajami,” Scandar Copti and Yaron Shani, directors;
Kazakhstan, “Kelin,” Ermek Tursunov, director;
The Netherlands, “Winter in Wartime,” Martin Koolhoven, director;
Peru, “The Milk of Sorrow,” Claudia Llosa, director.

Valószínűleg a végső küzdelem a Franciaország és Németország között fog zajlani.

Címkék

oscar dijszezon eurocinema dijszezon 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr734537556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gonzo 2010.01.20. 22:40:53

Kaméleon ezek között :o) mókásan néezett volna ki. mondjuk én azt a szaki bagázst néztem volna meg, amelyik egyáltalán postára adta LA felé azt a filmet. már látom is a jövő évi jelöltek: Halálkeringő. amúgy a statisztikád mejdnem tökéletes: előttem 9, velem 10 ember volt ma a filmen. szóval a 8-as átlagod helyt álló :o) amúgy csöndben jegyzem meg, ez egy jó film is lehetett volna - ha más a forgatókönyvíró és a színésznő.

Ismeretlen_1068 2010.01.20. 22:44:47

nem az enyém, hanem a magyaré. de azért köszi a nevében is. a goda libling, míg az arra érdemes filmek (pl.A NYOMOZÓ) a szomszédba se (nagyon) jutnak.

Ismeretlen_9654 2010.01.21. 00:57:58

mit akartunk mi a kameleonnal? jo magyar szokas szerint a feletol azt is jol elbasztak. mondjuk egy tucat thrillertol legjobb esetben sem lett volna tobb.

Ismeretlen_1068 2010.01.21. 07:08:19

jövőre mit jelölünk, a POLYGAMY-t? azt is ki fogják nevetni.

Ismeretlen_9654 2010.01.21. 09:03:44

majd dvd-n talán megnézem. talán. az a baj, hogy itthon annyira arra hajtanak, hogy kitörjenek a különféle rossz emlékű skatulyákból, hogy újabbakat generálnak. pár éve elhatározták, hogy oké, meg kell különböztetni a művészfilmet és a közönségfilmet. azt most ne firtassuk, hogy ez egy hülyeség... lényeg a lényeg, azért mert ma időről időre ráaggatják a különféle vígjátékokra és divatos zsánerekre, hogy ez "közönségfilm" vagy "műfaji film", attól még nem lesznek jók. a régiek közül ma már csak tarr béla képes valamilyen színvonalat hozni, bár őt nem engedik érvényesülni. az elmúlt évekből meg egyszerűen pálfi és gigor attila tudott jó filmet összehozni. fel lehetne hozni még goda krisztinát, mint ígéretet, de a kaméleonnal már ő is a harmadik filmjét rontotta el. hol vagyunk mi olyan filmes nemzetektől, mint németország? minden évben kidobnak 2-3 három kurvajó filmet...

thorvald 2010.01.21. 15:13:58

Jaj, az El secreto szerintem iszonyúan vontatott, végignézni sem bírtam. A fehér szalag viszont zseniális, a többit nem láttam.

Ismeretlen_1068 2010.01.21. 15:19:17

viszont sajnálatos, hogy a MOTHER kihullott. igaz, hogy még nem láttam, de az akadémia most sem szerette dél-koreát. :\

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása