aeon flux

ready for the action now, danger boy?

short movie: george and aj (2009) Zalaba_Ferenc
2009. november 22. 10:34:30

Kategória: 3 komment

A Pixarnál szinte már bevett szokás, hogy az adott animációs filmjének univerzumát egy melléksztori rövidfilmes kifejtésével tágítja. A BURN-E és a JACK JACK ATTACK után újabb szellemes szösszenet, ezúttal az UP két beteggondozójával. 

Címkék

up disney animation pixar short movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr984537305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.11.23. 12:58:12

Nem a kisfilmet, hanem az egész estés cuccot szúrták el csúnyán. Tegye fel a kezét, aki szívesebben nézett volna a film elején feltűnő kiscsaj + kiscsávó barátságáról egy filmet, mint erről a két irritáló, antipatikus karakterről? Paradise Falls-hoz vezető utat, ami a film lényege lett volna, miért intézik el 5 percben? Egy rakás ilyen kérdést feltennék még az alkotóknak, egyszerűen túl nagy potenciál volt ebben a filmben és csúnyán elszúrták (beszélő kutyák? blahh, ez nem Pixar minőség)...

Ismeretlen_1068 2009.11.23. 13:01:16

ellenkezem. nagyon is a pixarra vall az, hogy az ezerszer lerágott klisék helyett valami újjal próbálkoznak. road movie-ból van vagy hatmillió tonna, ugyanakkor egy olyan love story-ból, melynek az egyik fele SPOILER!!! ---------- halott és a szelleme egy házban manifesztálódik, még mozgóképes formában se nagyon létezik. madarak, beszélő kutyák, kitüntetés a végén... nem értem, ezekkel mi a baj. azért mégis csak egy családi filmről van szó.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.11.23. 13:21:35

Egy road movie-nak nem pont a Paradise Falls-hoz vezető viszontagságos útról kellett volna szólnia? Az állítólagos "love story"-t meg átpörgetik másfél perc alatt. Én nem éreztem, hogy bármi újat látnék, a film pont hogy tele volt klisékkel (a főszereplő a kiscsávóban gyerekkori önmagát látja; a magányos öregember feleslegesnek érzi magát, ezért lelécel; beszélő kutyák meg ugye egyetlen filmben sem voltak még:). Nincs elég mélysége, pedig az eleje azt sugallta. Miért törődnél egy idióta madárral? Miért olyan antipatikus a két főszereplő? Egyszerűen kidolgozatlan ez a film, kevés a motiváció, nincs mélysége, nincsenek szerethető karakterek, lapos villain, irritáló mellékszereplők stb. A film első 10 perce egy sokkal mélyebb történetet sugallt, aztán az alkotók feladtak mindent és elindultak a jól bejáratott ösvényen (hülye beszélő állatok, klisék, akció, kiszámítható villain, happy end). Az imdb magas értékelése ellenére (ezt bizonyára a Pixar dolgozók kattintgatták be) sok a zúgolódó topik a filmmel kapcsolatban, ahol kábé ugyanezekről diskurálnak a nézők. Kisgyerekeknek nem elég vicces, felnőtteknek túl gyerekes és úgy általában az eddigi legunalmasabb Pixar film. Mondom, volt benne potenciál, de minden ziccert kihagytak vagy elszúrtak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása