aeon flux

ready for the action now, danger boy?

alternatív szigetajánló Zalaba_Ferenc
2009. augusztus 12. 01:04:42

Kategória: 10 komment

Szóval akkor holnaptól (hoppá, az órámra néztem: tehát mától) 5 napon át szigetelünk. Aki tankcsapdákat szedett, rockdiszkóra vágyott és manapság nem túl divatos elveket vallott, már bulizik, de a jónép - a jó nép - holnaptól özönlik a Hajógyárira, immáron nem is tudom, hányadik éve. Részemről a... nem, ezt sem tudom. Szóval sokadik.

Gondolom, a FAITH NO MORE mindenkinek ott díszeleg látnivalós lista élén olyan pé betűsek mellett, mint a PRODIGY, a PLACEBO vagy a PRIMAL SCREAM. Én nem is ezekre buzdítanálak, hisz úgy is összefutunk ott a harmadik sorban, és az egyikünk kifekszik, az biztos, hanem azokra az apróbb, de nagyobb figyelmet érdemlő előadókra, eseményekre irányítanám rá a tekinteted, akiket nem biztos, hogy ismersz vagy megismersz - de az is lehet, hogy csak én feltételezek keveset rólad, meg a médiáról.

Szóval akkor holnaptól (hoppá, az órámra néztem: tehát mától) 5 napon át szigetelünk. Aki tankcsapdákat szedett, rockdiszkóra vágyott és manapság nem túl divatos elveket vallott, már bulizik, de a jónép - a jó nép - holnaptól özönlik a Hajógyárira, immáron nem is tudom, hányadik éve. Részemről a... nem, ezt sem tudom. Szóval sokadik.

Gondolom, a FAITH NO MORE mindenkinek ott díszeleg látnivalós lista élén olyan pé betűsek mellett, mint a PRODIGY, a PLACEBO vagy a PRIMAL SCREAM. Én nem is ezekre buzdítanálak, hisz úgy is összefutunk ott a harmadik sorban, és az egyikünk kifekszik, az biztos, hanem azokra az apróbb, de nagyobb figyelmet érdemlő előadókra, eseményekre irányítanám rá a tekinteted, akiket nem biztos, hogy ismersz vagy megismersz - de az is lehet, hogy csak én feltételezek keveset rólad, meg a médiáról.

Szerdán nem lesz túl sok dolgod: melegíts velem és ty-jal a csónakházban, vagy menj fákjúznni a nagyszínpadhoz, bánom is én, de aztán 11 felé vedd célba az A38/WAN2 színpadot, ahol a WHITE LIES-ban reinkarnálódott Joy Divisiont szemlélheted meg. 

Csütörtökön korán kezdünk, de félő, hogy megbánjuk: a THE TING TINGS gyorsan romló bulipop, németül nem beszélek - a döglött gatyák amúgy is bűzlenek -, izlandiul viszont annál inkább, mármint ha zenéről van szó. Az 808 STATE legalább olyan jelentőséggel bír zenei tudatom formálásában, mint a nem rég itt járt Orbital, ráadásul ők még régebbi motorosok, szóval ha igazi oldschool rave-re vágysz, akkor 8 előtt légy ott az Arénában. Az 808 STATE többek között dolgozott Björkkel (nem meglepő) és a UB40-val (ez viszont annál inkább)... Anno rongyosra pörgettem ezt a számot a klipes VHS-emen:

Szintén a múltból jött, bár némi jelene is akad az egykori masszív támadó és lemezszerződéseivel kérkedő (érted: irónia) TRICKY-nek, akitől aztán mindenre lehet számítani Motorhead-átirattól kezdve kifordulásig és befordulásig. Mindenesetre tök jó lenne, ha Martina Topley-Bird is elkísérné, habár nem tudom, hogy ezek még együtt rúgják-e a lasztit.

Pénteken kincsvadászat helyett PENDULUM és PRODIGY lesz a menü, szombaton pedig mi sem természetesebb, hogy jelenlétünkkel tiszteljük meg az EDITORS-t és a KLAXONS-t, de őket te is el tudod helyezni a zenei palettán. Ellenben ha az egyre csököttebb Placebo helyett valami érdekesebb hangzásra vágysz, akkor gyere át velem az A38/WAN2-ra, ahol a német THE NOTWIST prüntyög gyerekdalokra emlékeztető érdekességeket hol akusztikus, hol elektronikus hangszerek segítségével, hol pedig vegyesen.

Mielőtt hazamennél, hajnali 1 körül ugorj be a Meduzába, ahol ANDREW WEATHERALL DJ-szettjére csodálkozhatsz rá. Azt csak remélni merem, hogy saját projectjeiből is szemezget, mert akkor a szettjében olyan hibrideket is hallhatsz, melyekben a The Cure köt házasságot az elektronikával.

Vasárnap COLDCUT-tal érdemes kezdeni és SQUAREPUSHER-rel kell zárni, nála őrültebb fazonnal úgy sem ütközhetsz aznap (kivéve Mike-ot, de ő alap). Valószínűleg olyan basszgitáros varázslást láthatsz az A38/WAN2-színpadon, amiről csak angyon odafigyelve tudod megállapítani, hogy tulajdonképpen nem is összevissza penget. Az is előfordulhat, hogy emberünk koncert közben legurít egy fél üveg Finlandiát.

A kommentekben újabb ajánlatokat lehet elsütögetni.

Címkék

koncert sziget fesztival sziget 2009 fesztival 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr894536999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_62806 2009.08.12. 01:43:43

köszönjük, köszönjük! részemről a faith no more-squarepusher-tricky hármas van a várólista tetején, de félek, hogy a fnm végét le kell majd vágnom, hogy átérjek 23:00-ra tom elé. én a hétfőt IAMX-el fogom kezdeni, mely bár albumon egészen kiváló Depeche Mode utánzat (és azért épp elég frissességgel rendelkezik, hogy kimásszon az előd árnyékából), a koncerten valószínűleg nem fog átjönni, hiszen ekkor még a szokottnál is kevésbé lesz belőve a nagyszínpad legendás hangosítása - azt az egy órát azért szerintem mindenképp megéri. később oi va voi-al és calexicoval lazítok a világzenei nagyszínpadnál, remélem legalább az egyik meg fog lepni egy nagyszerű hangulatkoncerttel. ha nem, akkor ott lesz a white lies. keddre nincs sok ötletem, kíváncsi vagyok, a ting tings tapasztalatlansága esetlenséget vagy némi családias bájt fog-e kölcsönözni a koncertnek. Tricky előttre Bloc Partyt terveztem, de most elgondolkodtattál a 808 State-el... 19:30kor vajon még elviselhető az aréna? Fatboy Slimet talán félve, nagyon óvatosan lecsekkolom. Pénteken természetesen a három P lesz a menün, de utána, ha épp nem ragad le valahol a társaság, benézek a rock színpadra - a Honeybeast az ország egyetlen igényes poprockcsapata lehetne, ha ügyelnének a marketingre, élőben pedig állítólag iszonyú jók (kérdés, hogy a hajnali kezdés milyen hangulatban találja majd őket - 2:30as kezdéskor mekkora setidőt kapnak a bandák?). Másnap Editors, Klaxons (hű, ezt de várom), majd vagy Manic Street Preachers, vagy Crystal Method lesz a program, ezt még nem tudtam eldönteni. Utána valószínűleg a nagyszínpadnál leszek, egyrészt a társaság nyomásának engedve, másrészt kíváncsiságból - a pár évvel ezelőtti harmatgyenge koncert után érdekel, képes-e javítani a Placebo. Igaz, az új album anyagával ez nagyon nehéz lesz. (persze az is lehet, hogy le fogok ragadni a Notwistnél, hisz az első fél órája ütközés nélkül hallgatható) A vasárnapunk egyezik, Coldcut, Faith No More és Squarepusher, és ha az utóbbi kettő után sikerül összeszednem magam a padlóról, valószínűleg Paul Oakenfolddal zárjuk majd a fesztivált - feltéve, hogy sikerül elviselni a party arénát. Kérdéses.

Ismeretlen_1068 2009.08.12. 07:59:01

IAMX 3-tól? sajna, kizárt. a THE CRYSTAL METHOD-ot kifelejtettem az ajánlóból, de még ennél is nagyobb mulasztás TIGRICS, aki földim és anno totálisan átformálta a zenéről alkotott képem. ő ma este lesz 11-től a cöxpónban - egy időben a white lies-szal. ehhhh. http://www.youtube.com/watch?v=2Mw1ls2sZKI

Ismeretlen_22500 2009.08.12. 08:57:51

@daesu: örülök, hogy más szerint is hétfőn kezdődik a sziget, ezt én is mindig rosszul mondom.

Ismeretlen_62806 2009.08.12. 09:10:28

haha, csak tudnám, mit fogok csinálni kedd és péntek között :)

Ismeretlen_1068 2009.08.12. 09:17:46

nicsak, nekem fel sem tűnt. úgy tűnik, még vérünkben van a hétnapos sziget. :) :(

Ismeretlen_62806 2009.08.12. 09:42:46

de hisz most is annyi! vagy te nem pogóztál a tankcsapda szuperkoncerten? :)

Ismeretlen_22788 2009.08.13. 13:58:10

Az tényleg nagyon szép lenne, ha Tricky hozná Martinát is, de ezt annyira esélytelennek tartom, hogy magamtól fel sem merült bennem a gondolat. Sajnos már jó ideje nem rúgnak együtt semmit... :-) Squarepusher-t megnézném, de sajnos tudom, hogy utolsó nap végén már nem lesz ilyenekre kapacitásom... :-( IAMX szerintem jó volt (főleg délután háromhoz képest...). Arról meg teljesen lemaradtam, hogy lesz (volt...) Tigrics is, de hát most már mindegy.

Ismeretlen_1068 2009.08.13. 14:17:00

rajtunk már a tegnap esti WHITE LIES is kifogott, pedig más érdekes nem is történt tegnap, de a fél órás késés, a wan2-ban izzadó tömeg és a kásás hang még az életkedvemet is elvette. ez van, ha az ember egész napos mókuskerék után megy taposni a sziget porát. :\ vajh ugyanez lesz ma este is TRICKY-n?

n4nom4n 2009.08.16. 13:27:49

sajnos Tricky is eléggé halk volt de ColorStar-ék utánna jól szóltak ! :(

Anja 2009.08.19. 08:30:41

olyan hulye vagyok... ezt miert nem olvastam sziget elott?? mindegyik kb maga a tokely, es ezek kozul csak trickyn voltam, de ott is keveset... pedig andrew weatherallt es squarepushert szeretem is, de az utobbi alatt tudom hogy turbonegron voltam, szombat este pedig.... passz

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása