aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: payneful weekend Takács Máté
2008. október 20. 12:43:58

Kategória: 4 komment

Az amerikai mozik bevételei, 2008. október 17 - 19.


A csúcson
Utcahosszal nyerte a hétvégét a MAX PAYNE - EGYSZEMÉLYES HÁBORÚ (Max Payne) 17,6 millió dollárral, s ezzel az összeggel az elemzők és a Fox is elégedett lehet. Az, hogy a pénteki nap volt a legerősebbje a filmnek, már előrevetíti az eljövendőt: nem lesznek belassítások, 40-45 millió közötti megállapodást várhatunk, vagyis számaiban ugyan felülmúlja, de arányaiban a tavaly őszi HITMAN - A BÉRGYILKOSt másolja Mark Wahlberg második idei háborúja, amit ezúttal megfoghatóbb ellenféllel vív; ezzel teljesítette is a 35 milliós költségvetés megtérüléséért indított küldetést, a többi pedig a tengerentúlra hárul. Ami a kritikákat illeti, meglepetést nem okoz a Rotten Tomatoes 20% alatti mutatója, de azért mégis elszomorító, s csak az abbéli reményt hagyja meg a várakozó nézőknek, hogy legalább a játékot jól idézi meg (ez nem egy nehéz feladat). Egyébiránt a firkászok úgy élcelődnek a "Max Payne" szavakkal, mintha a karakter megalkotóinak eszébe sem jutott volna, hogy a főhős neve áthallásos. Ez is elmond valamit.

További új országos bemutatók
A négy premier közül legjobban azonban mindenképpen a THE SECRET LIFE OF BEES című dráma járt a Fox Searchlight forgalmazásában. A '60-as években játszódó történet főszereplője Dakota Fanning, mellette pedig a Queen Latifah-Jennifer Hudson-Alicia Keys-Sophie Okonedo afro-hölgykoszorú látható. A premissza megnyerte a közönséget, és három nap alatt meg is térült a filmbe fektetett 11 millió dollár, ráadásul dobogós helyen. Mindez pedig a nem kimondottan jó vélemények ellenére, pedig az efféle szerényebb profilú filmeknél ez még mérvadó szokott lenni. A THE SECRET LIFE OF BEES 30 millió felett fog végezni.

Bemutatkozott Oliver Stone új filmje is. A W.-ről élesen megoszló vélemények olvashatók, amin már egyáltalán nem kell csodálkozni a direktor úr munkásságát ismerve. Úgy hírlik, végül a könnyebb utat választotta a kicsengést illetően, vagyis, ahogy az IMDb egyik véleményírója fogalmaz, "a film után kicsit kevésbé lesz unszimpatikus George W. Bush", de ettől függetlenül szórakoztató darabról van szó. A közönségnek a Lionsgate prezentálta a bizonytalan box office-lehetőségekkel övezett produkciót, és végül 10 millió dollárt számlálhatott össze hétfőn reggel a 25 millióból készült, talán hamar jött biopic forgalmazója. Josh Brolin játékát mindenütt éltetik, remélhetőleg legalább ezen tényező révén maradandó lesz W., vagyis lesz majd egy-két kézzel fogható elismerés. Ezen még dollármilliók is múlhatnak, egyébként most is a 30 millió tűnik valószínűnek. És hogy újfent egy IMDb-huszárt idézzek: "Obama biopic slated for a 2016 release...".

És a végére maradt a Summit Entertainment bemutatója, a SEX DRIVE című komédia. A 19 milliós film jóformán észrevétlen maradt a látogatók előtt, hiszen az 1500 dolláros átlagot sem érte el 3,5 milliós nyitányával, ami a 9. helyre volt elegendő. A jelek szerint azonban korántsem nézhetetlen a film, hiszen az átlagos pontszáma a Rotten Tomatoes-on 5-ös felett van a 10-es skálán. A torrentoldalakon minden bizonnyal nagyobb népszerűséget élvez majd a mozikban futását 10 millió alatt befejezni látszó SEX DRIVE.

Korábbi filmek
Két hét uralom után második helyre csúszott vissza a BEVERLY HILLS CHIHUAHUA. A Disney családi filmje most a 70 milliót ostromolja, és még nincs kívül a radaron a 100 milliós végkifejlet. Ugyanilyen finisre szikrányi esélye van még a SASSZEMnek is, amely film most vált nullszaldóssá, szigorúan produkciós költségeit tekintve ($80M). Sajnos a HAZUGSÁGOK HÁLÓJA közel felezi bevételét, hiába vezette az elmúlt hét három napját is; a 40 millió is kétséges ebben a tempóban. A QUARANTINE 57%-os zuhanása nem meglepő, és a stúdiónak is kisebb szívfájdalmat okoz, hiszen a 12 milliós büdzsé kétszeresénél jár már.

Ami jön
A jövő héten lesz minden: dalolás harmadjára (HIGH SCHOOL MUSICAL 3: VÉGZŐSÖK), szeletelés ötödjére (FŰRÉSZ V), húzott-halasztott zsarudráma (PRIDE & GLORY) és újra kínozza az amerikaiakat a KARÁCSONYI LIDÉRCNYOMÁS 3D-s változata.

A Top 10
1. Max Payne ($17.6M/$17.6M)
2. Beverly Hills Chihuahua ($11.4M/$69.3M)
3. The Secret Life of Bees ($10.5M/$10.5M)
4. W. ($10.5M/$10.5M)
5. Eagle Eye ($7.0M/$81.0M)
6. Body of Lies ($6.8M/$24.4M)
7. Quarantine ($6.1M/$24.5M)
8. Nick and Norah's Infinite Playlist ($3.7M/$26.5M)
9. Sex Drive ($3.6M/$3.6M)
10. Nights in Rodanthe ($2.7M/$36.9M)

updated: 2008. október 21. 16:01

Címkék

box office comedy drama oliver stone action mark wahlberg max payne josh brolin game adaptation

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr714535956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.10.20. 16:32:46

no vajh a HSM3 megjavít-e minden októberi rekordot?

Ismeretlen_82723 2008.10.20. 17:34:02

Elég esélyes. A nagyobb kérdés, hogy nálunk mit mutat majd fel. Ahogy nézem, nem egy moziban lesz kapcsolódó rendezvény meg mindenféle hejehuja. Na mi a közös az alábbiakban? Legenda vagyok, AvP2, 10000 BC, Sasszem, High School Musical 3.

Ismeretlen_1068 2008.10.20. 17:39:05

egyik film sem lesz a világörökség része. amilyen sokat vár a fórum a mozibemutatótól, legalább olyan sokat remélem az intercom a dvd-től: nem csak a második rész jött ki extra változatban, de lesz valami gyűjtődoboz is az eddigi epizódoknak. és az egészben az a durva, hogy szimpla tévéfilmnek indult.

Ismeretlen_82723 2008.10.20. 18:40:48

A felvetett, kézenfekvő közös pont mellett még az is elmondható, hogy mindegyiket láthatta/ja a jónép digitális verzióban is itthon.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása