aeon flux

ready for the action now, danger boy?

teszt: viking - battle for asgard Zalaba_Ferenc
2008. október 19. 09:40:41

Kategória: 4 komment

Vannak játékok, melyek komoly agymunkát és koncentrált figyelmet igényelnek, s melyeknél messze nem elegendő két-három gomb folyamatos nyüstölése. Szöggezzük le már most: a 'Viking' nem tartozik közéjük. Adva van egy tesztoszteron kúrán nevelt zombi-hadsereg, amely el akarja pusztítani a világot és adva van egy hős viking harcos. A képlet további menete gondolom, sejthető (ugyan a készítők látszólag a skandináv mitológiából merítettek, valójában a végletekig leegyszerűsítették és a bőséges isten-felhozatalt sikerült két istennőre redukálniuk - egy jóra és egy gonoszra).

A játékmenet is ehhez mérten 'összetett', mely a kaszabolós játékok öregapját, a Diablót mímeli. Adva van egy kis falucska, amiben ha kivásároltuk és kibeszélgettük magunkat, már ronthatunk is ki a vadonba, küldetésekre vadászva. Persze mindegyik körülirható négy szóval: meg kell ölni mindenkit. És ez le is köti a figyelmet egy jó darabig. A készítők ugyanis nagy hangsúlyt fektettek a gore-ra, így akár minden ellenlábasunkat végtagok és fej nélkül küldhetjük a Valhallába. És pont mire kezdene kicsit unalmassá válni az egész, máris jön a játék egyik legnagyobb meglepetése: a csaták. A magányos vérfürdőket eleinte csak kisebb rajtaütések, majd komplett erődök elleni ostromok tarkítják. Ezek kétségkívül a játék csúcspontjai közé tartoznak: a látvány pazar, ráadásul itt lehetőségeink is kiszélesednek: a környezetünkben lévő harcosoknak különleges képességeket osztogathatunk és sárkányokat hívhatunk a csata hevében.

Szóval szó se róla: a 'Viking' rövid távon igazán jó móka. Hogy a címét még se fogjuk boldog-boldogtalannak ajánlgatni az a monotonitásának köszönhető. Az utolsó pályán kénytelenek leszünk tudomásul venni, hogy időnk nagy részében még mindig viking falukat kell felszabadítanunk. És még mindig ugyanazt a négy fajta szörnyet kell ölni, mint a legelején, ráadásul szegény vikingünk is alig változik valamit: pár kombót meg lehet vele tanulni ugyan, de ezek sokat már nem adnak az élményhez. Jó játék lenne ez, ha a készítők nem fogytak volna ki az ötletekből félúton.

Címkék

teszt akció x360 6csillagos konzol játék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr54535953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.10.19. 17:35:21

leírás alapján egy régi kedvencemre emlékeztet a játék, amiben egy kisebb-nagyobb csapatot kellett vezetni zombik és egyéb rosszarcúak lakta területen. voltak a csapatban törpék, amik minden parancsomat mogorva megjegyzésekkel fogadtak, de azért oda-odavágtak bombákat az ellen soraiba. hmm, mi lehetett ennek a stuffnak a címe? több részt is megélt.

Melllvar 2008.10.19. 19:00:01

"Make way for the dwarf!!!" Myth: The Fallen Lords. Legjobb csataszimulátor EVER. Még jobb második rész a Soulblighter, harmadik (már ratyi) a Wolf Age. Azóta nem bírok agresszívan stratégiát játszani. Ahogy a narrátor benyögi, hogy ca-sual-ty :D csöpp-csöpp

Ismeretlen_1068 2008.10.19. 20:53:40

igen-igen, az az! az első részt azt hiszem, végignyúztam, a második viszont már túl brutális volt.

sivorowrc · http://zlpsynwdvjbs.com/ 2010.04.15. 19:49:52

SSzifo dcegoexjaxli, [url=http://mmhmmiphqtld.com/]mmhmmiphqtld[/url], [link=http://hrbumwjcwgbl.com/]hrbumwjcwgbl[/link], http://kcpbqicpnuzn.com/

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása