aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sajtóközlemény: polanski gyűjtemény dvd-n Zalaba_Ferenc
2008. szeptember 16. 11:22:27

Kategória: 6 komment

Kedves filmbarátok!

Az 1933-ban, Párizsban született és Lengyelországban nevelkedett Roman Polanski nem csupán az európai művészfilm egyik sarokpontja, de a világ filmgyártásának, Hollywood fénykorának egyik legismertebb vezéregyénisége. Filmjei, műfaji újításai és merész témái nem egyszerűen szerzői filmessé, hanem igazi filmes ikonná avatták.

Kiadónk október 1-jén jelenteti meg DVD-n a mester első három játékfilmjét, a nagy vitákat kiváltó Kés a vízben-t, a kultikus Iszonyatot és Polanski személyes kedvencét, a Zsákutcát. A három film 2008. október 1-jén jelenik meg 1.990 Ft-os darabáron. A gyűjtők számára készül a három címet tartalmazó, 4.990 Ft-ba kerülő díszdoboz, amely az október 10-én induló DVD Fesztivál keretében lesz először megvásárolható. Mivel a gyűjteményből csak néhány száz darab készül, s a fesztivál ideje alatt valamennyit ki kell helyeznünk a rendezvényben részt vevő viszonteladóknál, így az esetlegesen visszaküldött díszdobozok csak a fesztivál október 26-os befejezését követően válnak elérhetővé az Xpress.hu-n. Előrendeléseiteket tehát ennek fényében tegyétek meg!

Kés a vízben (Nóz w wodzie / Knife int he Water)
Lengyelország, 1962
R.: Roman Polanski
Sz.: Leon Niemczyk, Zygmunt Malanowicz, Jolanta Umecka

Andrzej (Leon Niemczyk), a gazdag sportriporter és elhidegült felesége, Krystyna (Jolanta Umecka) hajókázni készül a lengyel északi tavak egyikén. Vitorlásuk felé tartva majdnem elgázolnak egy stoppos fiút (Zygmunt Malanovicz), akit Andrzej meghív, hogy tartson velük a kiránduláson. A nyílt vízen aztán a két férfi között furcsa játék alakul ki, melynek minden mást elhomályosító célja az, hogy elnyerjék Krystyna kegyeit. Az ártatlannak induló civakodás hamarosan eldurvul, végül tettlegességig fajul, melyben kulcsfontosságú szerep jut egy késnek…

Roman Polanski első játékfilmje, a hatalomvágy fonákjairól szóló Kés a vízben óriási botrányt kavart hazájában, míg a külföldi kritika vállára vette és egészen a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-jelölésig juttatta. A kizárólag eredeti helyszíneken forgató Polanskit munkájáért FIPRESCI-díjban részesítették a Velencei Filmfesztiválon.

Hossz: 90 perc
Megjelenés: 2008. október 1.
Ár: 1.990 Ft

Kép: 4:3 (1.33:1)
Hang: magyar, lengyel (2.0), lengyel (5.1)
Felirat: magyar, angol

Extrák (magyar felirattal):

  • Digitálisan felújított kép és hang
  • 4 oldalas booklet
  • Jegy nyugatra: Így készült a Kés a vízben (kb. 30 perc)
  • Képgaléria 
  • Filmográfiák

Iszonyat (Repulsion)
Anglia, 1965
R.: Roman Polanski
Sz.: Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser, Yvonne Furneaux, Patrick Wymark

Carol (Catherine Deneuve), a Londonban élő gyönyörű belga manikűröslány irtózik a testiség minden formájától, pedig számos férfi igyekszik elnyerni a kegyeit. Úton-útfélen megállítják, találkára invitálják, még testvérével közös lakásának főbérlője is szemet vet rá. Mikor a nővére, Heléne (Yvonne Furneaux) és annak szeretője (Ian Hendry) vidékre utaznak, Carol bezárkózik a lakásba, ahol a magány és elszigeteltség mellett egyre sötétebb és erőszakos víziókkal szembesül, végül elméje megbomlik, s fegyverrel támad mindenkire, aki a közelébe próbál férkőzni…

A kétszeres Ezüst Medve-díjas Iszonyat Polanski első angol nyelvű munkája, melyet az elemzők előszeretettel hasonlítanak Hitchcock Pszichójához. A munkájáért BAFTA-díjban részesült Gilbert Taylor operatőr fantasztikus képeivel nagymértékben megelőlegezi David Lynch és Cronenberg horrorisztikus vízióit.

Hossz: 101 perc
Megjelenés: 2008. október 1.
Ár: 1.990 Ft

Kép: 16:9 (1.85:1)
Hang: magyar, angol (2.0), angol (5.1)
Felirat: magyar

Extrák (magyar felirattal):

  • Digitálisan felújított kép és hang
  • 4 oldalas booklet
  • Audiokommentár Roman Polanski és Catherine Deneuve közreműködésével
  • Egy brit horror-klasszikus: Így készült az Iszonyat (kb. 30 perc)
  • Előzetes
  • Sztoribordok
  • Képgaléria
  • Filmográfiák

Zsákutca (Cul-de-sac)
Anglia, 1965
R.: Roman Polanski
Sz.: Donald Pleasence, Francoise Dorléac, Lionel Stander, Jack MacGowran, Iain Quarrier

Egy sebesült bűnöző (Lionel Stander) és haldokló társa (Jack MacGowran) egy tengerparti erődítménybe menekül, hogy megvárják, amíg főnökük a segítségükre siet. A gengszterek foglyul ejtik a kastély lakóit, George-ot (Donald Pleasence), az excentrikus amerikait és fiatal feleségét (Francoise Dorléac). Különös játék kezdődik, amelyben minden másként alakul, mint ahogy várnánk.

A Berlini Filmfesztiválon Arany Medve-díjat nyert abszurd komédia szellemes és elgondolkodtató látlelet az erőszakról és a hatalmi játékokról, a társadalmi kirekesztettségről és soha ki nem mondott vágyakról.

Hossz: 107 perc
Megjelenés: 2008. október 1.
Ár: 1.990 Ft

Kép: 16:9 (1.85:1)
Hang: magyar, angol (2.0), angol (5.1)
Felirat: magyar

Extrák (magyar felirattal):

  • Digitálisan felújított kép és hang
  • 4 oldalas booklet
  • Két gengszter a szigeten: Így készül a Zsákutca (kb. 25 perc)
  • Előzetes
  • Filmográfiák

Címkék

polanski eurocinema cornerfilm dvd borito dvd release

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr954535852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CORNERfilm · http://www.cornerfilm.hu 2008.09.16. 14:48:23

Kedves filmbarátok! A gyűjtődobozból csupán néhány száz példány készül. Eredetileg az októberben induló DVD Fesztiválra szántuk exkluzív termékként, de az Xpress.hu-val sikerült megegyeznünk arról, hogy aki szeptember 30-ig előrendeli az Xpressen ezt a terméket, az még a fesztivál kezdése előtt hozzájuthat, mi pedig csak a rendelésen túl fennmaradó mennyiséget szállítjuk ki a rendezvényben részt vevő üzleteknek. A fesztivál végét követően valószínűleg már nem marad a dobozból. Előrendeléseiteket tehát ennek fényében tegyétek meg! A Polanski gyűjtődoboz linkje: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=9680 Üdvözlettel: Cornerék

orion 2008.09.16. 16:34:45

Ez így összességében nagyon szimpatikus kiadásnak tűnik. Remélem, sikeres lesz, és lehetővé teszi a Billy Wilder-doboz, meg esetleg egyebek majdani megjelenését is!

Tony_McDouglas 2008.09.16. 16:41:58

Mint nagy Polanski-rajongó, természetesen megrendeltem a dobozt. Gyűjteményemből már csak a CHE és A HALÁL ÉS A LÁNYKA hiányzik. Előbbi még nem jelent meg, utóbbi meg túl ócska kiadásban jött ki.

Ismeretlen_1068 2008.09.16. 16:45:56

legjobb tudomásom szerint a CHE? hamarosan megjelenik a dotkom média (ajaj) forgalmazásában. az utóbbit viszont én is számtalan alkalommal levettem, majd visszatettem a polcra (4:3-as kép, a felirat hiánya, ehhh).

Ismeretlen_23120 2008.09.16. 17:30:15

Mindjárt elő is rendelem, imádom Polanskit, de azt azért megírhatná valaki, hogy hol is lesz és pontosan micsoda ez a DVD Fesztivál... Előre is köszi.

Ismeretlen_23120 2008.10.10. 11:07:00

tegnap átvettem a díszdobozt, és gyönyörű lett! Igényes, szemet-lelket gyönyörködtető, a rendezőhöz méltó kiadás, és három filmhez képest az ára sem volt húzós. gratulálok a cornerfilmnek, még több ilyet!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása