aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: i am legend (2007) #2 Zalaba_Ferenc
2008. június 09. 08:01:26

Kategória: 8 komment

íme egy újabb példa arra, hogy will smith nevével bármit el lehet adni. a legenda vagyok egy minden téren középszerű, de inkább gyenge produkció, pedig nem is indul olyan rosszul. az első fél órára még azt mondom, hogy izgalmas, bár egy cseppet sem eredeti. az elmúlt években láthattál már ilyet sokszor, de elég ha csak a 28 nappal későbbre gondolni. a kihalt new york, a zenementesség és a világvége hangulat tényleg rendben van.

aztán megjelennek a félkész cgi élőhalottak, és innentől kezdve teljes érdektelenségbe fullad az egész produkció. a cselekmény kimerül abban, amit minden második filmből ismerhetsz. az egészben a legkínosabb, hogy will smith is nagyon semmilyen, a shrekes magánszáma pedig egyenesen büntet. tudom, hogy egy effektmoziban nem illő jó színészi alakítást keresni, de ha van ilyen a filmben, akkor mindenképpen a németjuhászé a dicsőség.

nehéz spoilerkedés nélkül érzékeltetni, hogy a befejezés mekkora nagy kreténség, de azt hiszem ehhez képest a holtak földje elnagyolt fináléja egy jól átgondolt húzás volt. pedig te is tudod - csak nem vallod be be -, hogy az is fájdalmasan szar volt. a készítők mentségére legyen mondva, hogy az alternatív befejezés még nagyobb marhaság. mi a tanulság? profikkal is lehet trash filmet forgatni.

Címkék

kritika will smith 5csillagos i am legend zombiemovie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr244535524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.06.09. 08:11:12

rákerestem, de időközben a warner módszeresen leirtotta a netről az alternatív befejezésről szóló videókat. a youtube-on is rikkészli danolászik a vid helyett. hiába no, ő egy igazi legenda. :)

Digitális Antikrisztus 2008.06.09. 08:15:53

SPOILER! Te is sírtál, mikor meghalt Sam?;[ Amúgy pont a minap a Diary of the dead kapcsán jutottam el oda, hogy egyszerűen le kéne tiltani a zombis filmeket, nem szabad engedni, hogy vászonra kerüljön minimum tíz évig ilyen. Szellemes téma dettó, akit ezek nem untatnak halálra, azzal valami súlyos baj van. Amúgy Will csak a szokásos búsképű kontra, széngyenlősen mosolygok és nézem a cipőm alakítást hozta, mint mindig.(porch monkey 4 life)

Ismeretlen_1068 2008.06.09. 08:25:26

igazából azt nem értem, miért kellett idétlenül mozgó cgi gyurmával agyonbaszni a teljesen jól felépített apokaliptikus hangulatot. de ahogy dick is írja, még a szörnyek sem mentek annyira félre, mint a shrekes rész. :)

Digitális Antikrisztus 2008.06.09. 08:51:42

Én is örültem volna, hogyha végig menetel a városban és siránkozik, de csak azért, mert világfájdalmaim vannak állandóan. Amúgy azt tudtátok, hogy azt a kutyát két kutya játszotta? Durván átvertek a szemetek. Amúgy nekem a végén a heroikus mozzanat tetszett, az alternatív, na az nem tetszett volna. Viszont tény, hogy a tavaly nyári animált videók alapján, én ilyen Vertigo képregényes világot vártam. De nem nagyon kaptam olyat.

Ismeretlen_1068 2008.06.09. 09:29:16

az egyik kutya biztos a csaholáshoz értett, a másik pedig a farokcsóváláshoz. bárcsak ez a kétlábon járó színészeknél is megvalósítható lenne: robert deniro játszaná a szájat, robert redford a szemet, cindy crawford a szemölcsöt, meg ilyesmi. kategóriánként tucatjával osztogatnák az oscar-díjakat.

daveyjones · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2008/06/09/kritika_i_am_legend_2007_2/#comments 2008.06.09. 14:35:05

Nekem nagyon bejőtt, komolyan nem értem miért lenne rossz, persze tele van híbákkal(mint mostanában az ősszes film), talán ha leírnád hogy szerinted mitől lenne jó vagy jóbb, mert csak azt iród hogy kőzépszerű meg hogy őssze van ollózva más filmekből ( persze két film amiben kiűrűlt város a téma huh tényleg lopás). Egyébként sem értem, ti mit vártatok a filmtől? Persze tőbbet ki lehetett volna hozni belőle, dehát lessz második rész szal még lehet.

Ismeretlen_9654 2008.06.09. 20:49:35

da: igen, ez volt az egyetlen szomorú momentum a filmben. daveyjones: SPOILER mitől lett volna jobb? ha jobban kidolgozzák a szálakat. nem hiszem el, hogy komolyan gondolták ezt a befejezést a zombik győzködésével. és ha már humorkodnak, akkor nem értem, miért csak a próbababákkal erőlködnek. adott volt egy jó film lehetősége, de elcseszték.

orion 2008.06.10. 17:40:41

Két kutya azért lehetett, mert volt egy fiatalabb is a flashback részeknél. A próbababa szerintem jó volt: előrevitte a cselekményt, ráadásul első pillanatban hatásos is volt (azt hittem, ott a boltban valamelyik egyszercsak megfordul, és kiderül, hogy ember). A film ott kezdett kisiklani, ahol - ha jól sejtem - az eredeti történettől is elkezdett eltérni. Leszámítva persze a szokásos hollywoodi bárgyúságokat (pont az menekül meg, aki a sufniban is képes megtalálni az ellenszert ill. valaki NYC-ben - a világ kommunikációs centrumában - él, és nem tudja, hogy máshol vannak mások is stb). Addig a pontig tényleg egész jó volt, utána viszont fokozatosan romlott. A hivatalos vég részben kissé giccsesen mindennapos, részben erőltetetten magyarázza a címet, és főleg félbehagyja a kísérleti lány dolgát, holott korábban egyértelműen utalnak rá, hogy "valami" van vele. A másik verzióban már megoldják ezt, csak ott meg épp így derül ki, hogy az egész történet mennyire ingatag: Hiányzik az "árnyékos oldal" leírása, így - az intelligenciára tett utalások (csapda, szervezettség, kutyatartás) ellenére - az érzelmi szál légbőlkapott hatású. Ráadásul a kivonulás a végén teljesen értelmetlen (kit akar meggyógyítani? az egészséges embereket? az ittenieket meg nem, mert nekik ez így jó?). Bár nem ismerem, de az olvasottak alapján, a regény és a korábbi változatok cselekményvezetése összeszedettebb lehet.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása