aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: komédia a köbön Takács Máté
2008. április 28. 09:38:18

Kategória: Szólj hozzá!

Az amerikai mozik bevételei, 2008. április 25-27.

A csúcson
Sőt, akár az ötödiken! Újabb két nevettető került a tavaszi szezon végén a levesbe, s mindkettő jól vette a kanyart, így a toplista első öt helyét vígjáték foglalhatja el, mindenféle korosztályt megcélozva. Győztesen a 30 Rock című, odaát népszerű, nálunk még nem vetített televíziós sorozat főszereplőnőjével készült Baby Mama került ki 17 millió feletti bevétellel, vagyis hozva a vártat a felső határon. A 30 milliós film a Universal első idei #1 debütje, s az tényleg nyitott kérdés, meddig képes a lista élvonalának vendége maradni. Az IMDB felhasználói és a Rotten Tomatoes kritikusai egyaránt 60% körüli értékeléshez juttatták mindezidáig a Baby Mamát, vagyis a Forgetting Sarah Marshallt e tekintetben nem bírta felülmúlni, de 45-50 millióig talán eljut, s esetleg a siker hatására a UIP mégis bemutatja nálunk is moziban.

További új országos bemutatók



Második helyen áll a 2004-es, off-mozis utóéletében rendkívül népszerűnek bizonyult Kalandférgek folytatása, a Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay. A 12 millió dolláros komédia már három nap alatt megtérült, hiszen közel 15 milliót gyűjtött össze, már nyitónapján túltéve a White Castle teljes nyitóhétvégéjén. Az internetező nézők hasonlóan jónak találták a látottakat, mint korábban, sőt, s a kritikusok nagyobb részét is megnyerte magának a két füves fazon. A New Line Cinema tehát egy korrekt távozásra számíthat az Escape from Guantanamo Bayjel, a magyar érdeklődők pedig reménykedhetnek, hogy az első rész totális érdektelenségbe fulladása ellenére a forgalmazó nem hagyja ki a mozikat a 40-45 millióra esélyes filmmel. Talán a hónap vesztesének is kikiálthatjuk a kezdetben még érdekesnek ígérkező Deceptiont (ismert még: The Touist, The List). A 20th Century Fox azonban zéró reklámmal küldte 2000 moziba a Hugh Jackman és Ewan McGregor főszerepelte thrillert, így csak halovány 2,3 milliós startra volt képes, a top 10 sereghajtójaként. A kritikusok nem voltak kíméletesek, nem sokkal több mint 10%-uk szolgált csak kedvező visszajelzéssel. A Deception 5 milliónál többre nem számíthat, csak a gyors halálra.

Jelentősebb új limitált bemutatók
A csak néhány nagyobb város mozijaiban látható címek közül a legjobb átlagot egy francia filmdráma, a Roman de gare érte el 25 ezer dolláros bevételével. Helen Hunt első rendezése, a Then She Found Me a Thinkfilm forgalmazásában 72 ezret hoz 9 filmszínházból, míg a Standard Operation Procedure című war-on-terrort kritizáló dokumentumfilm 2 helyről szállít 14 ezret.

Korábbi filmek
A The Forbidden Kingdom erőset esik második hetében, míg a Forgetting Sarah Marshall az érkezett konkurensek ellenére jól tartja magát 38%-os visszalépésével. Mindkét film 11 millió felett bankolt. A Nim's Island és a 21 élvezi a legkisebb érdeklődés-csökkenést az előző héthet képest.

A jövő héten már itt is a május, ami olyan címeket tartogat, mint kezdetnek az Iron Man, majd Speed Racer és Narnia, a Memorial Day tájékán pedig Indiana Jones is visszatér.



A Top 10
1. Baby Mama ($17.4M/$17.4M)
2. Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay ($14.9M/$14.9M)
3. The Forbidden Kingdom ($11.2M/$38.2M)
4. Forgetting Sarah Marshall ($11.0M/$35.1M)
5. Nim's Island ($4.5M/$39.0M)
6. Prom Night ($4.5M/$38.2M)
7. 21 ($4.0M/$75.8M)
8. 88 Minutes ($3.6M/$12.6M)
9. Horton Hears a Who! ($2.5M/$148.0M)
10. Deception ($2.3M/$2.3M)

updated: 2008. április 29. 9:47

Címkék

thriller box office comedy hugh jackman

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr284535373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása