aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel special: február preview Takács Máté
2008. február 01. 20:18:39

Kategória: 3 komment

Február hava módfelett több izgalmat ígér box office szempontból, mint a magunk mögött hagyott január, ami azért termett emlékezetes filmet (a Cloverfieldről mindenfélét itt, a John Rambóról pedig itt olvashattok). Szóval a Bálint napot és a President's Day hosszú hétvégét magában foglaló, ezúttal 29 napos februárban lesz ázsiai remake, folytatás, fantasykönyv-feldolgozás, kisebb pályán pedig új Michel Gondry-mozi, illetve A királynő forgatókönyvírójának új kosztümös produktuma is vászonra kerül. De most nézzük azt, a jelenleg országosan vetítendő 18 filmből mely 10 lehet ott az élvonalban a végelszámolásnál.

A lenti nyitóhétvége-tippek szinte légbőlkapottak, nincsenek figyelembe véve olyan jelentős tényezők, mint pl. a moziszám (lévén most még nem ismertek), s a rangsor sem feltétlenül ezen adatok, mint inkább a sejthető végső USA-bevétel alapján készült.

10., over her dead body

A sztori: Kate-t (Eva Longoria Parker) tragikomikus baleset éri esküvője napján, így a friss férj, Henry (Paul Rudd) egyedül marad. A traumát feldolgozandó pszichiáterhez (Lake Bell) fordul, aki rövidesen érdeklődése tágya lesz. Kate azonban szellem képében ott próbál keresztbe tenni a bimbózó románcnak, ahol csak tud.

Az ábra: A Született feleségek legerotikusabbja, Eva Longoria (aki immáron plusz egy Parker névvel fut) néhány epizódmegjelenés (Nehéz idők, A testőr) után főszerepet játszik az elsőfilmes Jeff Lowell írásában-rendezésében. Ez már önmagában is elég ok, hogy a férfinézők befizessenek a filmre, a hölgyeket meg, ugyebár, nem kell ráncigálni egy romkomra. A tízmilliós költségvetést ha az első hétvégén nem is, de egy hét alatt visszatermelheti az Over Her Dead Body.

nyitóhétvége-tipp: $7.5 millió
trailer

9., charlie bartlett


A sztori: A teletömött zsebű Charlie Bartlett (Anton Yelchin) nehezen illeszkedik be új középiskolájába, ám rövidesen megtalálja a módját, hogyan érvényesüljön: a diákok pszichiátere lesz.

Az ábra: Már a 2007-es Cannes-i Filmfesztiválon is vetítették a filmet, de a sok tologatás következtében (ami a hazai tavaly októberi bemutatót is értelemszerűen érintette) csak most 2008 februárjában kerül az amerikai közönség elé. Az IMDb több mint 400 felhasználója igen jónak találta a látottakat (8.2 csillag a 10-ből), úgyhogy minden esély megvan rá, hogy az év első jól sikerült vígjátékát köszönthessük John Poll vágó rendezői debütjében.

nyitóhétvége-tipp: $11 millió
trailer

8., step up 2 the streets

A sztori: A Marylandi Művészeti Iskolában két eltérő társadalmi háttérrel rendelkező táncnövendék (Briana Evigan, Robert Hoffman) szerelemre lobban.

Az ábra: 2006 nyárának vége termette az alacsony költségvetésből, jószerével teljesen ismeretlen nevekkel forgatott Step Up sikerét egy 20 milliós nyitánnyal. Folytatni kell tehát a vonalat, de csak a koncepció maradt: az előző rész szereplőit új, még semmitmondóbb nevek váltják, s a rendezői, de még a forgatókönyvírói posztot is mások töltik be. Minden a címre van bízva tehát, de gyanús, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, főként, mivel azóta akadtak már mások is, akik learatták a műfaj babérjait (Stomp the Yard). Ettől függetlenül bizonyosan újfent nyereséges lesz a vállalkozás.

nyitóhétvége-tipp: $14.5 millió
trailer

7., welcome home roscoe jenkins

A sztori: Egy sikeres talkshow-házigazda (Martin Lawrence) hátrahagyja Los Angeles-i munkáját, s újdonsült feleségével hazatér családjához, akik jó délen élnek.

Az ábra: Remélhetőleg a Jenkins-família többet ígér, mint mondjuk a Klump-család, de valljuk meg, bár anyagilag többnyire sikeresek az afro-amerikai szereplőgárdát csatasorba állító mozik, minőségi megítélésük hagy némi kívánnivalót maga után, az meg valószínűtlen, hogy minden véleménynyilvánító médium rasszista volna. Martin Lawrence persze az átlag black-family-comedy pénzügyi kilátásai felett áll, és a mellékszereplők is jóval bizalomgerjesztőbbek, (az Oscar-jelölt James Earl Jones és Michael Clarke Duncan), noha a trailerben meglehetősen sok a blődli poén (tulajdonképpen csak olyan van). De ez mikor volt gátló tényező?

nyitóhétvége-tipp: $17.5 millió
trailer

6., vantage point


A sztori: Az Amerikai Egyesült Államok elnöke ellen intézett merényletet nyolc különböző egyén szemszögéből láthatjuk.

Az ábra: A hónap legnyugalmasabb hétvégéjén startol az ütős trailerrel és impozáns casttal erősített Vantage Point. Pete Travis rendező első mozifilmjében William Hurt az elnök, Dennis Quaid és Matthew Fox a biztonsági emberek és ott van még Sigourney Weaver és Forest Whitaker is. A felnőtt közönség egyedüli februári megszólítójaként a film szép sikerre számíthat.

nyitóhétvége-tipp: $15.5 millió
magyar cím: Nyolc tanú
hazai bemutató: április 10.
trailer

5., definitely, maybe

A sztori: Will Hayes (Ryan Reynolds) válása idején fogós kérdésekkel szembesül 11 éves lányától. Maya (Abigail Breslin) korábbi kapcsolatairől kérdezi a férfit, aki kicsit finomítva idézi fel három romantikus sztoriját. Mayának ki kell találnia, a három hölgy közül melyik lett végül az ő édesnyja.

Az ábra: Tökéletesen Bálint-napra illő, brit gyártású Universal-mű a Definitely, Maybe, három vonzó gráciával: Elizabeth Banks, Isla Fisher és Rachel Weisz képezik az igen erős női vonalat. Az „A Bridget Jones naplója, az Igazából szerelem és az Egy fiúról alkotóitól”-szöveggel hirdetett filmnek minden esélye megvan rá, hogy a következő Working Title-produkció plakátján már ennek címe is szerepeljen.

nyitóhétvége-tipp: $12.5 millió
magyar cím: Mindenképpen talán
hazai bemutató: február 28.
trailer

4., the spiderwick chronicles

A sztori: Három kisgyermek (Freddie Highmore x2, Sarah Bolger) egy különleges és veszélyekkel teli alternatív világra bukkannak új otthonukban, a Spiderwick-házban.

Az ábra: 2008 első fantasyfilmjét köszönthetjük a Tony DiTerlizzi-Holly Black páros könyvsorozata alapján készült filmben, amely egyben az év második havának egyetlen gyermekeket megcélzó bemutatója. És ebben rejlik potenciális sikere, lévén nagy kiugrásra mostanság már egy fősodorbeli fantázia-opusz sem számíthat, nemhogy egy másodhegedűs. Tavaly ilyentájt a Híd Terabithia földjére ugyanakkor igen jól profitált hasonló körülmények között, így a visszafogottabb premiert követően még jó sokáig a lista vendége lehet a Paramount terjesztése.

nyitóhétvége-tipp: $12 millió
magyar cím: A Spiderwick-krónikák
hazai bemutató: március 20.
trailer

3., jumper

A sztori: Davey (Hayden Christensen) felfedezi, hogy egy genetikai anomália következtében képes a teleportációra, bárhová a világon. Hamarosan azt is megtudja, hogy évszázadok óta élnek hozzá hasonlóak, és olyanok is, akik az elpusztításukra esküdtek.

Az ábra: A felhozatalból a legjobban várt bemutató a Jumper, amiben Darth Vader és Mace Windu újfent összecsap, ahogy arra több helyütt is rávilágítottak. A sci-fit Doug Liman rendezte, aki kapott már hideget-meleget korábbi munkáiért (Nyomás!, A Bourne-rejtély, Mr. és Mrs. Smith), s remélhetőleg az „awesome”-nak és „cheesy”-nek is titulált trailerbe nem vágták bele a leglátványosabb jeleneteket és Sam Jackson legcoolabbnak szánt szövegeit („Livin’ like this without consequences? There are ALWAYS consequences!”; „This is where it ends. Right here. Right now.”) A Steven Gould regényéből készült film adaptálásában David S. Goyer keze is benne van, de azért reméljük a legjobbakat.

nyitóhétvége-tipp: $22 millió
magyar cím: Hipervándor
hazai bemutató: március 6.
trailer

2., semi-pro

A sztori: Jackie Moon (Will Ferrell), a Flint Michigan Torpics kosárcsapat tulajdonosa-edzője-játékosa arra ösztönzi csapattársait, hogy valóra váltsák NBA-be vágyakozó álmaikat.

Az ábra: Mivel Will Ferrellnek nagyon bejött már a nascar és a jégkorcsolya is, feltehetőleg most végigveszi az összes létező sportot. Ezúttal a kosárlabda van terítéken, s minden esélye megvan rá, hogy újabb százmilliós filmet faragjon egy eszement ötletből egy eszement karakterrel. Amiben eltér a Semi-Pro a Talladega Nightstól és a Blades of Glorytól, hogy PG-13 helyett R-es korhatárral bélyegezte meg az MPAA. Hogy ez mennyire befolyásolja majd a film esélyeit, vagyis mennyit tesz ki a Ferrellre vevő közönségből a 17 alattiak száma, az február utolsó víkendjét dől majd el.

nyitóhétvége-tipp: $30 millió
trailer
red band trailer

1., fool’s gold


A sztori: Egy elveszett kincs hollétére utaló nyom felélénkíti a Finnegan-házaspár (Kate Hudson, Matthew McConaughey) kalandvágyát és kihűlni látszott románcát.

Az ábra: A párosítás 2003-ban már nagyon nyerő volt, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt százmillió dollár felett hozott, míg McConaughey Sarah Jessica Parkerrel is kiváló eredményt ért el két évvel ezelőtt. Biztosra vehető tehát, hogy a romantikus szál mellé berakott, s a fő vonalat képező kincskeresős balhé igen nagy pénzeket ígér. A rendező székben A randiguru és a Mindenütt nő szakavatott direktora, Andy Tennant ül.

nyitóhétvége-tipp: $32 millió
magyar cím: Bolondok aranya
hazai bemutató: május
trailer

És ami nem fért be...

...az például a ma startoló, Super Bowl-hétvégén mozikba merészkedő négyesből három film: a The Eye-remake Jessica Albával, a Strange Wilderness című vígjáték és egy 3D-s koncertfilm-jellegű szösszenet a Disneytől, 683 filmszínházban. Lesz még továbbá Vince Vaugh Comedy Show a Picturehouse forgalmazásában, Larry The Cable Guy újabb próbálkozása, a sok jót nem ígérő Witless Protection, régóta húzott-halasztott fantasy Christina Ricci, James McAvoy, Catherine O’Hara és Reese Witherspoon szereplésével Penelope címen, a szintén sokat tologatott, ígéretesnek tűnő The Other Boleyn Girl Natalie Portman, Scarlett Johansson és Eric Bana hármasával, illetve zárásképpen újfent egy természetfeletti mozi, a Possession, a változatosság kedvéért Sarah Michelle Gellarral.

Limitált fronton egyebek mellett érkezik az In Bruges című gengszterkomédia Ralph Fiennes, Colin Farrell és Brendan Gleeson főszereplésével, George Romero újabb zombi-feltámasztása (ehh), a Diary of the Dead, az Oscar-jelölt osztrák háborús film, és remélhetőleg végre tényleg bemutatják Michel Gondry új rendezését, a Be Kind, Rewindot.

Címkék

box office coming soon

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr234535077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87170 2008.02.02. 08:05:39

Vantage Point: Nyolc tanú pfff...

Seraphin 2008.02.02. 11:35:15

ezek közül at In Bruges tűnik érdekesnek, de mind megnézem előbb-utóbb...

Ismeretlen_1068 2008.02.02. 12:30:42

nocsak, kate hudsonnnak melle nőtt! :O

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása