aeon flux

ready for the action now, danger boy?

off: vidámparkoló Zalaba_Ferenc
2007. augusztus 28. 09:45:18

Kategória: 9 komment

az ember felnőtt fejjel nem mehet el csak úgy a vidámparkba, mert az még álmából felverve is ciki. kell egy alibi: mondjuk egy 11 éves unokaöccs, aki "egészen véletlenül" nála tölti a hétvégét, hogy többek között beállítsa a leghosszabb rágózás világrekordját, lenyomjon need for speedben és megveresse magát virtua fighterben.

igazából fogalmam sincs, mikor voltam utoljára a vidámparkban, de jó rég lehetett, ugyanis akkoriban minden sokkal nagyobb volt. igaz, az óriáskerék még most sem került közelebb, de átmérője szemlátomást összement néhány kilométert, s az egyre korhadtabbnak tűnő hullámvasút alatt megbúvó izgalmas sétahajó is olybá tűnik, mint egy mederbe vert pocséta.

rég volt, tény, viszont annyira nem rég, hogy a hely nyomasztó légköre még ne éljen élénken az emberben, hisz emlékeztem a hosszan kígyózó sorok végén meglovagolt, rövidségükben és hatásfokukban csalódást okozó játékokra, az olcsó és piszkos sarkokra, meg arra a nagy izére, amit leállítottak, mert a legendák szerint embert ölt.

szóval felkészültem a legrosszabbra, s ugyan az olcsóság és a mocsok még most is kiszúrható minden második méteren, alapvetően kellemesen csalódtam. egyrészt kellett néhány csődközeli állapot, mire a vidámpark zrt vezetősége rájött, hogy üzemltetési költségek ide vagy oda, a látogatókat egyszerűen nem szabad túlzottan lenyúlni, mert az 1-2 perces élményekért egy családfő nem szívesen penget ki 2-3e ft-okat, hogy aztán pillanatok alatt megsértődő/ordítozó gnómokká váló gyerekekkel viaskodjon, miután nemet mondott a repetára.

szóval a legtöbb játékra nincs külön belépő: karszalagot kell váltanod a bejáratnál (ez max. 3500 ft-ba fog fájni attól függően, hogy melyik nap jössz, milyen magas vagy és hány éve jársz ezen a földön), ezt a kis lurkók utána napokig viselhetik büszkén, mint mi a szigetes karkötőt. :) a belépést követően aztán oda mész, abba a sorba állsz be, amibe csak akarsz, fizetned csak a go-kartért kell (szemétség!), meg a szerencseréknél (olcsóság a mélyponton), a céllövöldében meg minden olyan vásári biszbasznál, ahol filléres ajándékokat lehet nyerni.

szerencsére (sajnos) az időnk meglehetősen véges volt, így csak néhány dologra sikerült felülni:

  • looping star: a hullámvasút továbbfejlesztett változata; csinál egy teljes átfordulást, itt-ott jól meglódul, de mire feleszmélsz, már vége is menetnek, szóval már mennél is vissza. élményfotó 600 ft.
  • álomhajó: az egykori kalózhajó továbbfejlesztett változata; nem köntörfalazok: halálfélelmem volt odafenn, főleg, mikor megállt fejjel lefelé, és én azt éreztem, hogy most baromira kezdek kicsúszni... az átfordulós részek sokkal elviselhetőbek, mint pl. az unokaöccs tekintete, aki rendesen meggyűlölt odafenn, de aztán szerencsére elmúlt :)
  • hullámvasút: recseg-ropog, de a miénk; az élmény kellemes, de a hosszú sorok valószínűleg inkább az emlékeknek szólnak - én is vmi fergetegesebbre emlékeztem.
  • torony: felvisz jó negyven méter magasra, aztán ledob; kicsit paráztam tőle (főleg az időközben befutott zs élménybeszámolóját hallva), ehhez képest jókora csalódás. odafenn szép a kilátás, kicsit megugrik a gyomrod, mikor visszaindul, alapvetően viszont olyan, mintha csak lifteznél: semmilyen.
  • lézerdodzsem: küldetésalapú villanyautózás, pontokat kell gyűjteni azzal, hogy ráhajtasz a zölden világító pontokra, bla-bla; a dodzsemezés mindig is az ütközésekről szólt, abban ez elég gyengusz; lézert nem láttam.
  • villanyautó: no, ezt már szeressük; könnyen lehet, hogy rendbontó hármasunk miatt vették rövidebbre a futamot (aztán az is lehet, hogy csak repült az idő...),  mindenesetre csináltunk néhány tömegkarambolt, amit jól meg is lehet érezni.
  • elvarázsolt kastély: a régi, amíg le nem égett, határozottan jobb volt (vagy én voltam kicsi?), pontosabban ez egyszerűen szar: unott arccal lehet végig lépkedni a kétfilléres csapdákon; végén a hordóban azért sikerült megborulni. :)
  • tükörútvesztő: szinte le se merem írni, hogy ezt is megjártuk: maszatos ablakok és tükrök segítenek a haladásban, de odabenn sztem még csukott szemmel sem tévednél el...

ami kimaradt: top spin (erre a megrázkódtatásra semmi pénzért nem...), vadvízi utazás (mert vizes leszel), ikarus (ezt miért is hagytam ki?), óriáskerék (messze volt :).

summa: el lehet tölteni 4-5 órát a parkban, és egy négyfős család mindezt megúsza 12-15e ft-ból bevállalástól függően. vasárnap ellenére sem volt olyan nagy tömeg (a legtöbbet, kb. 15 percet a hullámvasútra kellett várni); valszeg sokan még nem tudják, hogy a vidámpark már közel sem olyan nyomasztó hely, mint régen volt. a logója viszont ilyen csúnya:

Címkék

beszamolo vidampark aeonflux

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr854534680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_37621 2007.08.28. 11:04:35

szerintem a karszalag kurvadrága, nem tudom, hány család engedheti meg, a másik, hogy nincs sima visitor, hogy csak körülnézz, még ha 90 éves vagy is.. a hullámvasút nekem nagyon hiányzik, mindig tizesével mentem rajta, érdekes, hogy annó a hétvégenkénti egy tucat retúrmenet kevésbé rázta meg a nagyi pénztárcáját, mint ez az enyémet most. asszem 10-20 ft volt. úgy hallottam, hogy be fogják zárni vagy vmi...

Ismeretlen_1068 2007.08.28. 11:22:01

a nagyi pénztárcáját jól megrázta (nem 10-20ft volt az, hanem inkább 50-100ft), csak a nagyi általában nem panaszkodik, ha az unokáról van szó. az emlékeid amúgy is csalókák: anno kilométeres sor állt a hullámvasútnál, a tucatnyi retúrmenetre ráment volna az egész hétvégéd. :)

Deadly 2007.08.28. 14:15:40

en tavaly voltam meglatogatni, mondvan a napijegy az boven megeri es tenyleg nem volt csalodas. a looping star valoban jo, csak rovid, es nem is a loop a legjobb benne, hanem az utana kovetkezo gyorsulos reszek (meg hogy mikor mar mentunk felfele, akkor kattant be az utolso fog a bizonsagi rudnal). a kalozhajot en megduplaztam, mert tenyleg a legelvezetesebb jatek, viszont a torony az nem csak egy "lift"... en csak a mini valtozatara mertem felulni, a Hiphopra, de mar az is eleg volt a gyomormozgashoz. az nem az en kinzoeszkozom. :) a hullamvasutat kiskoromban csukott szemmel nyomtam vegig, most meg hatradolve, unatkozva. furcsa volt, hogy milyen mas. azert nem rossz dolog, hogy van vidamparkunk, evente egyszer azert beruhazhat ra az ember. viszont csaladnak meg mindig draga. viszont, ha munchenben jartok es sorfesztival van, akkor ne hagyjatok ki az olimpia-hullamvasutat az 5karikaval, meg kiforditottat, amikor log lefele a labad es ugy csinalja a loopokat. klassz elmeny.

Ismeretlen_9654 2007.08.28. 15:28:15

mi a múlt héten voltunk bécsben, s a vidámparkot is ki akartuk próbálni, de sajna az állatkert lekötötte szinte az egész napunkat. pontosabban qrva messze van egymástól az állatkert és a vidámpark, mi meg kerékpárral voltunk. azért a bejaratik eljutottunk, s le is csekkoltam a harmadik ember óriáskerekét. de jó, hogy írtál az elményeidről, majd akkor elmegyünk a fővárosiba.

süti 2007.08.28. 16:54:09

amióta bevezették ezt a karszalagos módit azóta lényegesn olcsóbb a park. pár éve még volt egy minimális belépő és bent kellett jegyed venned mindenre. akkor 20 ezer alatt nem úsztam meg a lányommal. most a két belépő, kaja és pia után is megálltunk 10 ezernél.

Racoon 2007.08.28. 17:10:51

Az ikarus is jó, bár gyakran kell takarítani. a top spin(amennyiben az a parittyaszerű fejjel lefelé tartós) nagyon jó, bár 4-szerre fapofával ülöd végig. sokkal olcsóbb mint a korábbi árak, ajánlom mindenkinek!

Ismeretlen_1068 2007.08.28. 17:28:02

vajh mit kell takarítani az ikarusból? :)

Minerva · daylightdancer.freeblog.hu 2007.08.28. 19:49:07

miért lett volna nyomasztó? én mindig borzasztóan élveztem. végülis nagyrészt gyerekekről, gyerekeknek szól az egész, ők meg fenntartás nélkül tudják élvezni.

Ismeretlen_1068 2007.08.28. 20:00:21

gyerekként engem minden ilyesmi (búcsú, vásár) nyomasztott kissé. most már ilyen picire összement az egész: .

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása