aeon flux

ready for the action now, danger boy?

albumkritika: u.n.k.l.e. - war stories (2007) Zalaba_Ferenc
2007. július 28. 20:36:57

Kategória: 6 komment

csócsálom és rágcsálom, kissé kelletlenül csámcsogok felette, próbálom megszeretni, ezt meg azt sikerül is, de hiába egyensúlyozom azt ízt a nyelvem hegyén, a következő harapásnál bors vagy kömény kerül a fogam közé és jön a fintor. ezzel a kelle(me)tlen kulináris hasonlattal tudnám jellemezni az u.n.k.l.e. (james lavelle és richard file) új, sorban harmadik albumát, a war stories-t. kezdek is félni, hogy a szigetes fellépés során majd csak félhídba fogok lemenni, de legalább elhajlok kissé.
jó szám volt az in a state, nem mondom, lehetett rá jobbra meg balra dülöngélni, andalogni a siránkozó vonósokra, s bágyadozni graham "megaludt-a-tej-a-számban" gouldman hangjára, de könyörgöm, a war storieson miért fakad legalább öt nóta ugyanerről a tőről? komolyan, az ember valami vadságot várna, ha már elvileg háborús történeteket mesélnek neki. az unkle pedig képes arra, hogy szétrombolja a világot, hogy aztán azzal a lendülettel újra is rakja. nézd csak meg ezt:

ilyen durvulás mellé vajh kell a konstans szüttyögés? módjával talán, hisz lavelle és file érzékeny húrokkal is szeret játszadozni, és néha hátborzongatóan jól csinálják: a war stories esetében a fintorgást az okozza, hogy az ütősebb instrumentálra pakolódik rá a ködös tekintetű révedezés. tőrömbe dőlök mindjárt...

még szerencse, hogy az album nagyobbik szeletéhez ezúttal is sikerült impozáns vendéglistát kerekíteni: josh homme (queens of the stone age) hozza a szokásos flegma stílusát a restlessben, a may day-ben vebdégeskedő autolux new wave módra szül revolúciót, a két számot is éneklő gavin clarknak pedig különlegesen fájdalmas hangja van, mintha csak mark hollist hallanám a talk talkból. persze, az igazi sztár a the cult frontemebere, ian astbury, aki az album legjobb számát énekli (meg még egy másikat is): a burn my shadow-ból azóta kislemez is lett, s klip is készült hozzá kovács dokival. íme:

valószínűleg astbury nem teszi jelenését 2007. augusztus 8-án, mikor az unkle a sziget feszko keretében koncertezik a wan2 sátorban, s abban sem bízom, hogy olyan audiovizuális élményben lesz részünk, mint amit a banda menedzsmentje ígér, de a turné egyik setlistjét elnézve azért biztosan szétkapják a sátrat. a war stories pedig félig-meddig bedtime stories, így megérdemel vagy csillagot.

Címkék

sziget fesztival unkle albumkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr654534632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_37621 2007.07.28. 22:32:12

waze, pont most szedtem le, jól elvetted a kedvem

Ismeretlen_37621 2007.07.28. 22:49:09

bár az is lehet, h nekem pont azért fog tetszeni, amiért neked nem, pl a szüttyögés miatt :) amiből sosem elég. nem szeretem az érzéketlen, kattogós bulizenét, amit a mai bespeedezett fiatalok hallgatnak a dizsiben. a lemezről kb. csak a két astbury-s szám tetszik, főleg a második, de amúgyis a plusz instrumentális cd miatt voltam kiváncsi, mert abból ment egy szám a top gear polar specialban.

Ismeretlen_37621 2007.07.29. 00:09:36

hm.. az instrumentális cd nagyon jó.. jobb, mint az éneklős.

Ismeretlen_1068 2007.07.29. 01:27:56

pedig te szereted a nyekergős baromságokat (lásd, új nin album :).

Ismeretlen_9654 2007.07.29. 17:28:23

nekem se tetszik igazán az új album. párszor meghallgattam, de a kovacdoktoros dal mellett csak a második szám jött be, aminek már nem emlékszem a címére.

sha · http://sha.freeblog.hu 2007.07.29. 20:54:27

nah...ma jutottam hozza, es igy elsore mondom mi ez? viszont azota mar lement vagy negyszer es valahogy kezd nagyon bejonni:)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása