aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. április 18. 22:02:51

Kategória: 6 komment

morirse en domingo / vasárnapi hulla (2006). alapvetően celebspottingként indult ez a mozizás, mivel a mexikói daniel gruener filmjét az urániában honfitársa, guillermo del toro konferálta fel, aki már egy ideje itt tartózkodik magyarországon hellboy 2 ügyben. guillermo édes figura, rövid beszámolójában legalább három utalást tett a hasára (szerinte az fogja a sírba vinni), aztán felhívta gruenert is a színpadra, aki amolyan mexikói terrence malickként funkcionál, s tízévente forgat egy filmet, szinte kizárólag a halálról.

hírességek ide vagy oda, a film simán megérte a ráfordított bő két órát. a mocskos körmöket, a húgyszínű (és feltételzhetően -ízű) söröket és az utcán baszó kutyákat elnézve az amores perros ugrik be, erre az érzésre erősen rásegít a több szálas cselekmény, amely szerencsére nagyon hamar összefonódik, s egyfajta abszurd weekend at bernies kerekedik belőle: a fiatal főhős ugyanis egy hullát rejteget, méghozzá a saját nagybácsijáét, akit a boncasztalról szöktetett meg, miután a hamvasztással megbízott temetkezési vállalkozó simán eladta azt a feketepiacon. a büszke családfő nem tudhat az incidensről, mivel a srác simán azt füllentette, hogy ott volt, mikor a krematóriumban megnyomták az "on" gombot. a helyzet akkor kezd el bonyolódni, mikor külső nyomásra a temetkezési tulajnak is vissza kéne szerválnia a néhait.

apró hazugságok nagy kalandokhoz és rengeteg morbid poénhoz vezetnek, miközben a háttérben lerántják a szomorú leplet a szervezett szervkereskedelemről is, amelyben mexikó világelső. a viccek itt-ott azért erősen megfekszik a gyomrot (szüzesség elvesztése egy koporsóban? hamvasztott kutyával és téglaporral töltött urna?), de még ennél is émelyítőbb a kissé hisztérikusra sikeredett utolsó harmad, amelyben azért még így is akadnak sötéten tündöklő pillanatok ahhoz, hogy az ember elégedetten, ám nem túl éhesen jöjjön ki a moziból.

maya zapata egy tündér

Címkék

kritika film titanic filmfesztival

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr554534535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ty 2007.04.19. 10:34:36

"celebspotting" - na most ha nem lennél jó barátom valami olyasmit írnék, hogy a j. k.urv. .ny.t, annak aki ilyen szavakat leír és használ. de mivel jó barátom vagy ezért csak annyit írok, h bazdmeg!

Ismeretlen_1068 2007.04.19. 10:51:55

:) kár, hogy nem érezted az iróniát a "hangomban". :)

ty 2007.04.19. 11:43:08

ha ironikusan írtad akkor vállon vagy veregetve :-)

ty 2007.04.19. 11:44:42

juhéj holnap nézem a tzameti-t http://imdb.com/title/tt0475169/

mr. 2007.04.20. 17:49:36

nem tudom pontosan mi ez a 13 tzameti, de amit az imdb-n írnak róla, az alapján, baromi jó lehet.

vittorio 2007.04.24. 13:41:54

Nekem nagyon tetszett. Lesz dvd-n?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása