aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. március 24. 20:59:17

Kategória: 7 komment

kiállítás. van gogh budapesten (2007. április 1-jéig meghosszabbítva). a múlt hétig úgy tűnt, hogy lemaradok róla, de ha már csak az én kedvemért meghosszabbították, muszáj volt meglesni, hogy van gogh rövidke, de annál termékenyebb életművéből mit sikerült kölcsönkérni amszerdamtól és más kissebb gyűjteményektől. nem tápláltam túl nagy elvárásokat, így csalódnom se nagyon kellett: kb. félszáz kép és még egyszer annyi rézkarc, fametszet és litográfia várt, plusz apró kis ízelítő azoktól a művészektől (delacroix, rembrant, millet, stb.) és stílusokból (japán fametszetek), melyek nagy hatással voltak van gogh munkásságára.

a kiállított képeket nem minősítem: hogy nekem melyek tetszettek, az teljesen szubjektív, de szívesebben láttam volna többet életművének végéről (amikor már rendesen elborult az agya), mint a kezdeti szárnypróbálgatásokból. maga a kiállítás minősége viszont felemás: iszonyú zavaró félhomály van odabenn, fél óra után már jojóztak a szemeim... tudom, hogy a gyenge fénnyel a képeket kívánták megóvni, de mindennek van határa. és ha esetleg kilátogatsz, akkor azt tanácsolom, vastagon öltözz a kabátod alá is, ugyanis elképesztően hideg van odabenn. mindenki félelme, a tömeg nem annyira vészes: szombat délután mentünk ki, sokan voltak ugyan, de a sor gyorsan halad, jegyvásárlásnál pedig egyáltalán nem kellett sorba állnunk.

Címkék

muveszet kiallitas van gogh festo

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr764534508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr. 2007.03.24. 21:58:37

"a tömeg nem annyira vészes" nem hiszek neked! :) a monet-kiállításnál már megtapasztaltam és megfogadtam..

Ismeretlen_1068 2007.03.24. 22:06:55

lehet, csak a rossz idő tartotta őket otthon. (mondjuk, ez baromság, de a magyarból kinézem. :)

Ismeretlen_9654 2007.03.25. 16:37:54

én január végén, február elején voltam, és kurva sokan voltak. azért nem hagytam magam, és sikerült nyugodtan végignézni. a félhomály egyáltalán nem zavart, vigyázni kell ezekre a képekre. ja, és nem vettem észre, hogy hideg lett volna, bár nem vagyok egy fázós. :)

tomoko 2007.04.01. 19:52:56

szerintem most sokkal jobban szervezett (értsd: szervezettebb, gördülékenyebb) volt a dolog, mint a monet esetében számomra azért tanulságos volt megnézni a kiállítást, mert: ismerve (sőt, pláne), hogy honnan indult, a tanulmányok azért, na, valljuk be, erősek voltak én csak azt nem értettem, hogy egy van goghon !!!miért a virágcsendéletek előtt dobtak hátast az emberek, amikhez hasonlókat minden bokorban találni...na, jó, csak minden másodikban de tény, hogy itt hallottam, az " ez eddig a legjobb"-mondatot viszont külön öröm volt a végén, a japán metszetek bemutatása:)

Ismeretlen_1068 2007.04.02. 10:14:21

gondolom, műértő mondta. mondjuk, a virágcsendéletei se rosszak, de a krumplik verhetetlenek. :) a monet-vel mi volt a gebasz? (nem láttam...)

tomoko 2007.04.02. 18:47:44

szóval, te a krumplikra mondod, hogy jól mutatna a nappalid falán? a "monet és barátain" csoporttal mentem, elővételi jeggyel, így is egy örökkévalóságnak tűnt, mire bejutottunk, viszont nem spóroltak a világításon, pedig durván kb egyidősek a képek

Ismeretlen_1068 2007.04.02. 19:52:01

érdekes, hogy a momában, a tate-ben és a legtöbb nagy múzeumban rendes fénnyel vannak megvilágítva a kiállított műtárgyak... (a momában pl. fényképezni is szabad volt, csak vakut nem lehetett használni. ezt csak úgy mondom.) ha lehetne választani a krumpli és a napraforgó közül, akkor az előbbire voksolnék, de a tájképei a legjobbak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása