aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. június 18. 20:33:34

Kategória: Szólj hozzá!

half-life2: episode one (2006). ilyet általában nem szokás mondani, de gordon freeman kalandjai mozifilm után kiáltanak, hisz a legtöbb játékkal ellentétben a valve több szemontból is korszakalkotó stuffja nem hollywoodi klisékből épít háttérsztorit, hanem igazán eredetit és izgalmasat komponál a tudós kálváriájának, aki rossz időben volt rossz helyen. így az összes többi játékadaptációval szemben, ezt a vásznasítást talán nem kellene feltétlenül elbaltázni. mit szólnál például egy akcióhorrorhoz hugh jackman (gordon), halle berry (alyx), morgan freeman (dr. vance) és willem dafoe (g-man) főszereplésével, hm? rendező: andrzej bartkowiak! ehe. 

a két évvel ezelőtt megjelent half-life2 első hivatalos kiegészítője csalódást okozott. a fejlesztők összesen három kiegészítőt terveznek, s azt mondják, azért kellett három részre bontani a fél-folytatást, mert ha egyben adnák ki, akkor nem készülnének el vele 2-3 éven belül. aha, még véletlenül se arról van szó, hogy három rövidebb kiegészítőt többért lehet eladni, mint egy hosszabat, igaz? a legnagyobb csalódást viszont nem a program rövidsége (laza tempóban 4-5 óra alatt végigjátszható) jelentette, hanem az, hogy semmilyen látványos újítással nem szolgál. persze, a háttérben lázas fejlesztések folytak, hisz két év alatt kijött egy csomó új videokártya újabb lehetőségekkel és követelményekkel, de aki nem cserélt GPU-t az elmúlt években, annak a látványtuningból vajmi kevés jön le: a játékmenetben pedig nem történt változás.

nincsenek új ellenfelek (a gránáttal rohangáló zombikatonát leszámítva, akit alyx lazán elnevezett zombine-nak, a zombie és a combine kézenfekvő mixéből), nincsenek új flinták, új vezethető járművek, sőt új helyszínek se, ugyanakkor a pályatervezők és játékmenet-fejlesztők a szokásos magas színvonalat hozzák: a játékmenet változatos, izgalmas, a kihívások ezúttal is messzebb mennek a "találd meg a sárga kulcsot" jellegű feladatoknál, de annyira nem vészesek, hogy kis gondolkodás után ne lehessen őket megfejteni. hol kommandósokkal küzdesz, hol zombikkal, hol egyszerre mindkettővel, frankó, kétfrontos csatában. hol sötétben lopózol, hol nyílt csatában aprítod a tömeges ellent. a játék során végig alyx oldalán kell haladni, akinek vérlázítóan sok HP-ja van (nálam összesen egyszer nyomták le, pedig elég lustán fedeztem), ennél már csak az A.I.-ja jobb: egyszer nem okozott fennakadást, soha nem kellett érte visszamenni, vagy félretolni az útból, s hasznos segítőtárs volt. az episode one sztorija... nos, olyan nincs neki: ki kell jutni a city 17-ből, s kb. ennyi. baromi rövidke játék, de az ára (5e pénz) annyira nem vészes. elvileg karácsony előtt jön az episode two, amiben már új helyszínek és lények is lesznek. remélem.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr404534253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása