aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. január 27. 19:13:35

Kategória: Szólj hozzá!

prison break. avagy macgyver a börtönben. újabb túlhájpolt sorozat az amerikai tévék műsorán, amely logikát, észszerűséget és minden olyan tulajdonságot feláldoz a suspense és a "nehogy elkapcsoljanak a nézők!" cél érdekében, ami miatt akár egy kicsit is komolyan lehetne venni. természetesen nézeti magát, pedig minden egyes rész után úgy állok fel, hogy most már elmentek a picsába, vazzeg.

már az alapszitu is rotációs kapával ront meki a realitás talajának: emberünket pár héten belül kivégzik, ezért a szuperzseni öccse elhatározza, hogy bejut a börtönbe (nem szökik be, hanem bűnt követ el, és épp oda zárják be), hogy testközelből segítsen a bátyusnak a szökésben. eddig még oké, de most jön az Ötlet: szuperzseni emberkénk a felsőtestén és két karján egy bonyolult tetotválást visel, amelyben elrejtette a létesítmény tervrajzát, meg ezer másik fontos adatot, tudniillik mindent jó előre kitervelt, s valószínűleg a jövőt is látja, ugyanis prekalkulációban rojtzosra veri a polgár-lányokat. képzeld, ez a szueprzseni manus tervezte a börtönt, s már akkor tudta, hogy egyszer ide fog kerülni, ezért jó előre elrejtett itt-ott ezt-azt, pl. egy lereszelhető végű csavart, amivel majd leszereli a wc-tartályt a falról egy kis falbontás kedvéért. és így tovább. ahelyett, hogy az "üssünk le pár őrt, aztán futás" szerű, nagyvonalakban kivitelezhető instant tervet foganatosítanák, az agyonbonyolított szökésben résztvevők száma exponenciálisan növekszik, s mire az első 13 rész végére értem, már valamennyi olyan rab benne volt a buliban, akinek ismertem a keresztnevét. mindeközben a halálraítélt fél-exnője, aki történetesen ügyvéd, jack bauer sötét testvéreivel harcolva próbálja tisztázni a vádak alól az elítéltet: a procedura során több hullára lel, mint A4-es papírra, de azért senki nem hisz neki.

röviden összefoglalva ez lenne a prison break első 13 epizódja, amely ezennel átvette a losttól a legidiótább tévésorozat kitüntető címét. kérdés: hogy lesz ebből folytatás (március végén), ha emberünket elvileg már másnap ki akarják végezni? a varázsszó: halasztás.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr444534050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása