aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. október 09. 14:35:48

Kategória: Szólj hozzá!

1st day in the usa. deutche bank, citibank, new york stock exchange, rengeteg kifüggesztett amerikai zászló, sietős yuppiek, s gyorsbüfék egymás hegyén-hátán. csak úgy, mint a filmeken. mókás felfedezés viszont az egy dollárért vásárolható nyakkendő, amely biztosan életmentő lehet egy-egy milliárdos üzlet megkötése előtt, ha a delikvens otthon felejtette a sajátját. japán turistákat itt is lehet kerülgetni, no meg a mentőautókhoz hasonltó rohamkocsikat is.

a wall streeten végigsétálva az east rivernél kötöttem ki, pontosabban azon a ponton, ahol az east river találkozik a hudson riverrel. balra tőlem a brooklyn bridge (róla angelus tudna mesélni hosszasan :), azon túl maga brooklyn, amely kb. kétszer akkora, mint manhattan és harlem együttvéve. szemben a staten island, oda tuti elmegyünk majd. nézem a tábláka: egyezményes, tudja-fene-mit-jelent krikszkrakszok helyett az amerikaiak inkább leirják, hogy mit szabad és mit nem. kezdem azt érezni, hogy az a szó, hogy "bonyolult" nem létezik itt.

 

sétálgatok a parton a brooklyn-bridge irányába. a cicomás GAP üzlettel és más ruházati boltokkal felvértezett fulton market mögött éktelen bűz fogad: ez már a seaport, s a tengeri herkenytűk birodalmának előszele. a környék egy pillanat alatt megszűnik impozánsnak, elitnek lenni: az utcán rengeteg szemét, a házakról száz éves vakolat málik, én pedig elkanyarodom a city hall irányába, amely a brooklyn bridge tövében található. ekkor a szemem megakad egy "thousands of books for only 1$ each" feliraton, igy betérek egy focipálya méretű könyvlerakatba, s a felirat ugyan tényleg igazat beszélt, de az 1 dolláros könyvek között egyetlen olyat se találok, ami akár 1 centet is megérne... viszont a filmes könyvek szekciója önmagában akkora volt, mint a kisebbik alexandra könyvesbolt tatabányán.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr204533811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása