aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: logan unlucky Takács Máté
2017. augusztus 20. 17:45:00

Kategória: boxoffice 3 komment

Augusztus második fele rendszerint vánszorog csupán a kasszáknál, és ezen a nyáron eleve lassú sebességről kapcsolt lejjebb, noha a Sokkal több mint testőr határozottan felülmúlta a szerénykedő elvárásokat 20 millió dollár feletti nyitányával. Nem volt ilyen szerencséje a szintén sok helyütt játszott Logan Lucky - A tuti balhénak: a keveset tapasztalt forgalmazója 10 milliót sem volt képes kihozni belőle.

hitmans_bodyguard.png

> új filmek
Samuel L. Jackson kimaxolja a "motherfucker"-t, Ryan Reynolds, aki mostanában a laza Deadpoolként ismert, közben végig rinyál? Ez bárhogy elsülhetett, és a Lionsgate most a nyerő ágon találta magát: a 29 millióból forgatott Sokkal több mint testőr (The Hitman's Bodyguard; hazai bemutató: augusztus 24.) még éppen elég poénosnak találtatott, hogy 20 millió fölé jusson, s ezt a kis diadalt az igencsak bizonytalan augusztusi kínálatnak is köszönheti, mint a legnyilvánvalóbbat kínáló opciók egyike. És hellyel-közzel meg is kapták a nézők számításukat (a kritikusok viszont nem lelkendeznek különösebben, de hát ezt már a trailer alapján borítékolhattuk), így a következő hetek kietlenségében elég kakaó lehet Patrick Hughes (A feláldozhatók 3.) filmjében ahhoz, hogy akár 70 millióig is eljusson. Sokkal több mint amire számítani lehetett alapvetően. Ja, és ha már a címmel mórikálunk: vajon a Több mint testőr-kapocs, amit az egyik plakáttal és az előzetesben zengetett Whitney Houston-dallal is szorosra húztak, hogyan csapódott le a nézőknél? Sejthetően minimális a közös halmaza a két film moziban megtekintőinek.

Steven Soderbergh egy kirámolós filmmel tért vissza a moziba, és a Logan Lucky - A tuti balhé (Logan Lucky; hazai bemutató: augusztus 24.) nagyobb nyomás alá került, mint amit amúgy érdemelne. A film ugyanis nem a hagyományos marketingeszközökkel kereste közönségét, már ami egy 3000 mozi feletti szinten tolt filmnél megszokott. A forgalmazó a nem sok, vagy inkább sehány sikerfilmet számláló Bleecker Street lett, erejük pedig nem tudta kiszolgálni a sztárrendező, a számos ismert színész és a piacképes sztori egyvelegét. Az érdeklődés hamarabb füstbe ment bármely rablási tervnél, amit vidéki egyszeriek kieszelhetnek: 8 millió dollárt fialt az ugyancsak 29 milliót kóstált bűnügyi vígjáték. Ez ugyan jó még dobogós helyre, de egyébiránt méltatlanul kevés bármihez is viszonyítva. A Sokkal több mint testőr egy árnyalatnyival jobb benyomást keltett a premiernézőkben a CinemaScore alapján, szóval nem tudni, hogy mire megy a következő hetek nyílt terepével még a film, de a forgalmazónak biztosan nincs annyi ráhatása a dolgokra, hogy ne feleződjön meg két hét múlva a moziszám, és akkor tényleg futhat a költségvetése után is a Logan Lucky - A tuti balhé. Ejnye.

Már csaknem 700 moziban látható egyszerre a Wind River - Gyilkos nyomon (Wind River; hazai bemutató: szeptember 7.). Taylor Sheridan rendezése nem az a fajta könnyed nyári néznivaló, szóval a szezonvégi premier ideálisnak tűnt a krimi számára. A biztató, limitált nyitány után az országos ugrás a szokásos forgatókönyvet hozta. A Weinstein gondozta film 3 millió dollár felett futott be - éppen megcsípve a 10. helyet -, egy mozira jutó bevétele pedig 5000 dollár alá esett. Jelen állás szerint 10 millió dollárral kalkulálhat a két Bosszúálló, Jeremy Renner és Elizabeth Olsen nyomozása.

> korábbi filmek
Horrorhoz képest, pláne horrorfolytatáshoz képest igen jó arányt jelent az Annabelle 2: A teremtés 55%-os bevételvesztesége. A Warner 15,5 milliós második kört regisztrált, összesen pedig már 64 millió folyt be. Az első rész túlteljesíthető.

100 millió dolláron túl jár már a Girls Trip. A Universal bemutatója magasan a nyár legsikeresebb vígjátéka lett, a dolog fintora, hogy éppen ez nem kerül a magyar mozikba.

> végszó & ami jön
Az év második legalacsonyabb forgalmú hétvégéje volt ez, nincs mentőöv, nincs további taglalnivaló: nincsenek kellően jó(nak tűnő) filmek. Ez a következőkben sem változik, mi több: új mélységeket fedezhet fel magának az amerikai box office. Az utolsó augusztusi víkenden ugyanis a nálunk már DVD-n is kapható Balerina című francia rajzfilm viszi majd a prímet, ezen kívül egy harcművészeti film, a Birth of the Dragon, és egy vallási dráma, az All Saints igyekszik magára vonni némi figyelmet.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Sokkal több mint testőr
$21.6m $21.6m $29m
2  Annabelle 2: A teremtés
$15.5m $64.0m $15m
3  Logan Lucky - A tuti balhé
$8.1m $8.1m $29m
4  Dunkirk
$6.7m $165.5m $100m
5  A mogyoró-meló 2.
$5.1m $17.7m $40m
6  Az Emoji-film
$4.4m $71.8m $50m
7  Pókember: Hazatérés
$4.3m $314.1m $175m
8  Girls Trip
$3.8m $104.0m $19m
9  A Setét Torony
$3.7m $41.6m $60m
10  Wind River - Gyilkos nyomon
$3.0m $4.1m $11m

Címkék

box office comedy drama action samuel l jackson ryan reynolds lionsgate jeremy renner weinstein taylor sheridan elizabeth olsen crime movie steven sodebergh the hitmans bodyguard bleecker street logan lucky wind river

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr5912765020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2017.08.21. 16:56:37

Kiváncsi vagyok,hány tízezer nézővel sikerült nyernie a Parappa Piának ezt a nagyon hosszúra nyújtott első hetet,és hogy mikor jelentik majd be a nagy sikerre való tekintettel a második részt,ami már biztos nem 1,hanem 2milliárd forintos állami támogatást élvez majd. :)

dzsoker1976 2017.08.21. 18:55:02

@Csaba Turbucz: A +2 nappal csak 70ezerre mentek(persze így is több mint amennyit megérdemelnek),de azt hittem hogy legalább 100-ig eljut vasárnap estig.Ez biztos a 3D hiánya.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása