aeon flux

ready for the action now, danger boy?

2017 várható sikerei a magyar mozikban Takács Máté
2017. január 06. 07:25:00

Kategória: boxoffice 12 komment

A tavalyi év több mint 260 filmjére több mint 13 millió jegyet adtak el, a több mint 200 ezer nézőt érdeklő filmek száma 19-et mutat, és ennyi jelentkező erre a szintre bizony 2002 óta nem volt. Ami az össznézettséget illeti, pár éve még hevesen rebegték az imákat, hogy legyen meg a kritikus 10 millió. Mindez úgy jött össze, hogy 2016 filmkínálata kevésbé tűnt előzetesen impozánsnak és tuti sikerekkel kecsegtetőnek, mint 2015-é.

Ebből kiindulva bátran lehet hozzáállni 2017-hez: első nekifutásra máris 20 filmet gyűjtöttem össze, amit jó eséllyel ott üdvözölhetünk egy év múlva a nevezett lélektani jegyeladási mérföldkő felett, de 12-nél a szám biztosan nem lesz kevesebb. Persze ez csak egy kezdeti kép, hiszen a bemutatók még korántsem véglegesültek. Támpontnak viszont, hogy mi is fogja szétszakítani a kasszákat az elkövetkező 12 hónap során, íme egy kis előrejelzés.

2017_topfilmek.jpg

A biztos befutók

> A sötét ötven árnyalata (február 9., UIP)
Különösebb indoklást nem igényel e film jelenléte: az első rész két éve 375 ezer nézőt vonzott, úgy, hogy az akkori nyitány-rekordot is felállította 244,4 millió forinttal (ma ez már csak negyedik). A felhajtásra betévedők közül morzsolódnak lefele majd elegen, de nem jellemző ránk, hogy a hatalmas sikereket csak úgy magukra hagyjuk. Visszaeséssel kalkulálni kell, de biztosan nem akkorával, mint Amerikában. Előrejelzés: 330 ezer néző.

> A szépség és a szörnyeteg (március 23., Forum Hungary)
Akadtak Disney-fantasyk, amik nehézkesen boldogultak mifelénk, ám ha a tavaly tavaszi A dzsungel könyvének sikerült a nagy tett, akkor ennek a sokkal népszerűbb történetnek sem lesz gondja kiemelkednie. Az Alice Csodaországban szintjét mindenképpen hozhatja. Előrejelzés: 270 ezer néző.

> Halálos iramban 8. (április 13., UIP)
Elképesztő utat járt be ez a sorozat nálunk is, hiszen az első rész 121 ezer nézőjéről tavalyelőtt 400 ezer fölé tornászta árfolyamát. Nem valószínű, hogy kimutatható mértékben csökkent az F&F-láz a magyarok körében, szóval a nyolcadik rész ott lesz 2017 legnézettebbjei között, ez fix. Előrejelzés: 390 ezer néző.

> A galaxis őrzői vol. 2. (május 4., Forum Hungary)
A galaxis őrzői 2014 egyik legnagyobb sikere volt mifelénk is, 282 ezren nézték meg, és azóta a Marvel univerzuma csak erősítette állásait. Az s-fejek másodjára biztosan rálicitálnak az eddigiekre, erről a nagyon lazára vett előzetes is gondoskodik. Előrejelzés: 355 ezer néző.

> Alien: Covenant (május 18., InterCom)
Az Alien-sorozat időtálló kedvenc, a Prometheus (224 ezer néző) és az első két rész újrabemutatójának sikeressége is jelezte ezt, szóval egy direkt...szerű folytatásnak nyert ügye lehet, hacsak az erős, családbarátabb konkurencia nem szorítja ki belőle a szuszt. Előrejelzés: 230 ezer néző.

> A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (május 25., Forum Hungary)
Jack Sparrow kapitány legutóbb sem tűnt megfáradtnak a kasszáknál, hat évnyi hiátus az ő esetében ráadásul inkább keresletet támaszt majd, semmint elpártolást szít. Röviden: még nem tartunk ott, hogy a sorozat alább adná 300.000 eladott jegynél. Előrejelzés: 375 ezer néző.

> Verdák 3. (június 15., Forum Hungary)
A Verdák 2. képes volt meghaladni a Verdák látogatószámát Magyarországon, szóval az antropomorf gépjárművek világa nálunk bizony sokkal izgalmasabbnak bizonyul, mint Amerikában. Végre a Pixar is szóhoz juthat majd az animációsok versenyében ezzel a többedik folytatással. Előrejelzés: 285 ezer néző.

> Transformers: Az utolsó lovag (június 22., UIP)
A kihalás kora három évvel ezt megelőzően nálunk is alapos leszállóágba helyezte Michael Bay szerelmeit, az óriásrobotokat, mindazonáltal Az utolsó lovag még jó lehet egy utolsó nagy zúzásra a pénztáraknál (erről ne szóljatok a 2018-ban és 2019-ben érkező hatodik és hetedik résznek), feltéve, ha legalább egy látványorgia bedől a májusi-júniusi felhozatalból, és így hagy egy lélegzetvételnyi helyet az alakváltóknak. Előrejelzés: 215 ezer néző.

> Gru 3. (június 29., UIP)
Persze a Pixar azért még a legkelendőbb portékájával is megszívhatja, ha az Illumination is a színen van. A Minyonok esztelen magasságba röppentette ezt a franchise-t, és bár Gru csak Gru, a második rész nálunk is irtó jól ment (334 ezren nézték meg), úgyhogy ezt sem kell félteni. Csak ne kaszálná folyton egymást a Disney és a Universal/DreamWorks. Előrelejzés: 310 ezer néző.

> Thor: Ragnarok (november 1., Forum)
Thor bizony még lóg egy önálló filmmel, amire legalább 200.000-en jegyet váltanak. Ez Amerika Kapitánynak tavaly jött össze a Polgárháborúval, noha ott azért erősen besegítettek Vasemberék is. Az asgardinak Hulk jelenti a támogatást, no meg az, hogy a Marvel-üzelmek árfolyama már általánosan is a legmagasabb szinten mozog. Előrejelzés: 230 ezer néző.

> Az igazság ligája (november, InterCom)
Ha Thornak mégse jönne össze az aratás, azt alighanem Batmanék számlájára kell majd írjuk. Az alapján, hogy a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala egy arasznyival maradt le a 200.000-es határról, és hogy nyáron Wonder Woman megágyaz ennek a monstre szuperhős-felvonulásnak, Az igazság ligája decens sikernek néz elébe még mifelénk is, ahol a DC univerzuma egyelőre még keresi a helyét. Ez, hogy decens, mondjuk a Suicide Squad lefőzését jelenti. Előrejelzés: 265 ezer néző.

> Star Wars: Episode VIII (december 14., Forum Hungary)
Csakhamar hozzászoktatta a Disney a magyarokat (is), hogy minden karácsonykor Star Warst nézzenek, és a helyzet úgy áll, hogy a Zsivány Egyes is elszállingózik 700.000 nézőig. Fölösleges túlzottan belebonyolódni a latolgatásokba, így csak egy csöppnyi befékezést helyeznék kilátásba, az esztendőt úgyis magasan nyeri majd a nyolcadik epizód. Előrejelzés: 1 millió 100 ezer néző.

pirates5_kiskep.jpg
A nagy esélyesek

> A nagy fal (január 5., UIP)
Egyből nagy közönségbaráttal kezdjük az évet, elvégre egy IMAX 3D-s fantasy-kalandfilmről van szó, a megbízható Matt Damonnel, aki tavaly a legsikeresebb Bourne-film élén, előtte pedig a Mentőexpedícióval bizonyított. Lehet benne ennyi: 230 ezer néző.

> Kong: Koponya-sziget (március 9., InterCom)
Bár a 2005-ös King Kong nagy csalódás volt mifelénk (csak 130 ezren nézték meg), az elmúlt 11 év alatt sokat javult a helyzet és a fogékonyság, IMAX 3D-s fantasyre (lesz pár ilyen idén) pedig nagyon nehéz manapság nemet mondani. Márciusban minden hétvégére jut egy csúcsra törő film, és a Kong a biztosabbak között leledzik. Lehet benne ennyi: 210 ezer néző.

> Valerian és az ezer bolygó városa (július 20., Big Bang Media)
A Big Bang régóta legjobb zsákmányát jelenti Luc Besson grandiózus sci-fi kalandfilmje, aminek kapcsán nem véletlenül emlegetik folyvást Az ötödik elemet (mind a trailerben, mind a sajtóban). Látszólag ott van benne minden, ami Magyarországon a sikert kovácsolja, talán csak a főszereplők tapasztalatlanok, ugyanakkor fiatalok-fiatalosak, ami szintén lehet jó pont. Ha mégsem, áthidalhatja a problémát az az élvezetes őrület és látványparádé, amit megszellőztetett nekünk az előzetes. Ha az 1997-es sikert nem is ismétli meg (ahhoz bizony 389 ezer néző szükségeltetne), azért a Lucyt simán kenterbe verheti. Lehet benne ennyi: 250 ezer néző.

> Pappa Pia! (augusztus, InterCom)
E magyar zenés vígjáték egyfelől a címében erőszakosan hivatkozott Mamma Mia!, másfelől és a Made in Hungaria sikeréből igyekszik majd táplálkozni, és talán-talán elég is lesz a közismert dalok cselekménybe szőtt felcsendülése ahhoz, hogy a nyár utolsó havának kiemelkedő filmje legyen a toplistán. Lehet benne ennyi: 225 ezer néző.

> Szárnyas fejvadász 2049 (október, InterCom)
Rég volt, igaz se volt, amikor 1988-ban a Szárnyas fejvadász Harrison Ford legsikeresebb nem Star Wars- vagy Indiana Jones-filmjévé vált nálunk, de nem volt nehéz dolga, mert még abban az esztendőben is kevés volt a hollywoodi import, és mint most, akkor is a fantasztikus filmek képezték érdeklődésünk egyik fő tárgyát. Hogy ez a sokat késő folytatás képes lesz-e uralma alá hajtani a kasszákat úgy, mint a korábbi évek őszi sci-fijei, az erősen kérdéses, de az ismert és kultikus alap, meg a két színész (a másik ugye Ryan Gosling) kedveltsége, továbbá a komoly esély, hogy egy irtó jó filmmel lesz dolgunk, megalapozzák a bizalmat. Lehet benne ennyi: 235 ezer néző.

> Bad Dads
Csak idő kérdése volt, bár nem hittük, hogy ily kevés időé: a Rossz anyák odaát 113 millió dollárt termelt, és itthon is látták több mint negyedmillióan. A folytatásban a faterok lesznek parasztok, bár ez nem akkora szám, mint az anyukák esete. Hazai bemutatóról még nincs hír, de bizonyosan nem fognak teketóriázni vele, és mi is láthatjuk július-augusztus folyamán. Hogy mennyien? Lehet benne ennyi: 220 ezer néző.

> War with Grandpa
Ugyan jelen pillanatban nincs infó magyarországi premierről, nem valószínű, hogy a Nagyfater elszabadul 351 ezer nézőig szóló durranása után éppen egy olyan vígjáték maradna a kispadon, amiben Robert De Niro megint unokája agyára megy, és viszont - a közös szobába kényszerülés miatt. Ez most nem lesz olyan harsány és vulgáris, de azért meg fogja érni a pénzét. Lehet benne ennyi: 275 ezer néző.

> A Bad Moms Christmas
Mindjárt két folytatás is érkezik a Rossz anyákhoz, és ez még címében is közelebb áll a népszerű elődhöz. A Rossz anyák karácsonya duplán biztosítja magát, hiszen folytatás-vígjáték és karácsonyi néznivaló is lesz egyben: a Másnaposok 2. és a Hivatali karácsony átlagát is hozhatja akár. Lehet benne ennyi: 235 ezer néző.

valerian_kiskep.jpg
Amikkel még érdemes számolni

> Utazók (január 12., InterCom)
A sci-fik nagyon jó köröket futottak az elmúlt években, még a tavaly őszi Érkezés is 140.000 néző fölé jutott, feliratosan és kevésbé kasszabiztos színészekkel. Az Utazókban divatos arcok nyomulnak, 3D-ben, szinkronizáltan és minden hasznosat belebegtető előzetessel, így a biztos lábak megvannak.

> xXx: Újra akcióban (január 19., UIP)
Vin Diesel piszok népszerű a Halálos iramban-sorozat révén, erre bizonyosságot szolgáltatott a 100.000 nézőnél többeket érdeklő Az utolsó boszorkányvadász, és hát eme sokat késett folytatás sikere is teljes egészében az ő vállán nyugszik. A 2002 októberi első eresztés hajszállal maradt le a 200.000 nézőről, a második részt már bemutatója után egy héttel feledtük; az Újra akcióban szégyentelen szórakozást ígér, térhatással, képtelen akciókkal, leszbi csajokkal és Samuel L. Jacksonnal. Simán ráhangolódhatunk.

> LEGO Batman - A film (február 9., InterCom)
Ugyan A LEGO-kaland megállt 137 ezer nézőnél három évvel ezelőtt (jó ég, bizony már három!), de Batman külön kalandja már megalapozott háttérrel bír, másfél hónappal követi az előző nagy stúdiós animációs filmet és persze a nagyobbakat is sanszosabban tudja becsábítani a képregényhős főszereplővel.

> Logan (március 2., InterCom)
Egyetlen X-Men-film sem jutott el 200.000 nézőig, és vélhetően nem ez a hattyúdal szóló kaland fogja elkezdeni. Persze csodák vannak, csak nem egy ilyen zsúfolt idényben. A két Jackman-féle X-mozi egyaránt 110.000 nézőt érdekelt, ez is belőheti magának ezt a szintet.

> Kincsem (március 16., Forum Hungary)
Magyar filmnek minimum egy Oscar szükségeltetik még, hogy a legnagyobb blockbusterek közé bebocsátást nyerjen, ám az eddigi legdrágább vállalkozás a hazai filmgyártásban kalandos románcot ígér, nagyszabásúsága érzékelhető  és előzetese is tűrhető fogadtatásra lelt, úgyhogy elegen érezhetik a késztetést március idusán ahhoz, hogy felvegye a versenyt a külföldiekkel.

> Élet (március 23., InterCom)
Ami az Utazóknál és a Szárnyas fejvadász 2049-nél érvényes volt, vagyis, hogy a korábbi évek sci-fijei felsrófolták az elkövetkezendők iránt támasztott elvárásokat, az Életre is nyugodtan vonatkoztatható. A thrilleri vonások inkább a Gravitáció felé húzzák, azt meg a roppant jó híre segítette igazán a menetelésben, szóval azért látni kell az Élet korlátait is. Ezzel együtt is könnyen okozhat komoly meglepetést.

> Hupikék törpikék: Az elveszett falu (március 30., InterCom)
Abból kiindulva, hogy mindkét élőszereplős film vitte a lécet, és hogy a rajzfilmsorozat még mindig nem ment ki a divatból, igencsak nagy a valószínűsége, hogy ez az animációs törpikék-kaland is érvényesülni fog mifelénk.

> Páncélba zárt szellem (március 30., UIP)
Scarlett Johansson futurisztikus akciófilmben nyomul, és ez egyszer már nagyon jó sült el. A Lucyt 217 ezren nézték meg, és bár a Páncélba zárt szellemnek nagyon törnie kell magát hasonló szinthez, a 3D-s, elszállt élmény ígérete csábító lehet. Ebben még az se gond, ha az eredeti animés kapcsolat kevesek előtt ismert.

Bébi úr (április, InterCom)
A DreamWorks utolsó előtti munkája a Fox (és így az InterCom) forgalmazásában túl "dreamworksös" ahhoz, hogy kiugorjon, lásd a Trollok vagy a Mr. Peabody és Sherman esetét. Sőt a helyzet úgy áll, hogy a stúdió előző nyolc filmjéből csak egy folytatás és egy spinoff ütötte meg a kérdéses jegyeladási mércét. Mindazonáltal a Bébi úrból válhat akár a tavaszi szünet slágere is, szóval megilleti a maga sansza.

> Vén rókák (április, InterCom)
Morgan Freeman, Michael Caine és Alan Arkin bankot rabol. Elég jók a színészek, elég piacképes a sztori, és ha csak arra gondolunk, hogy a Last Vegas 229 ezer nézőig vitte 2013 őszén, akkor a Vén rókáknak is ott a helye a potenciális vígjátéksikerek között, mert bizony lesz pár ilyen 2017-ben is.

> Baywatch (május 18., UIP)
Régi sorozatok felmelegítésével nehéz a magyaroknál jó pontot szerezni, pár éve A szupercsapat bukása adott erről tájékoztatást. A Baywatch persze egy popkulturális sarokpont, no és hát vígjátékról van szó, két igen népszerű főszereplővel. Ha a rengeteg fantasy között szokványos nevetésre is vágynak majd a nézők májusban, akkor csurran-cseppen majd ennek is valamicske, esetleg Dwayne Johnson tavalyija, a Központi hírszerzés mintájára.

> A múmia (június 1., UIP)
A múmia-sorozat még a hullagyalázással felérő harmadik résszel is nagyot dobbantott, így nem férhet kétség hozzá, hogy a reboot, egy jobb sztárral ráadásul, a nyertesek közé nevez, viszont felvetődik a kérdés, hogy bírja-e majd ezt a nyári iramot a hazai közönség? Egy fantasy-kalandfilm után még egy? Meg még több?

> Wonder Woman (június 1., InterCom)
A DC a Batman Superman ellennel éppen lecsúszott a 200.000 nézőről, ellenben a Suicide Squad messzemenőkig túlszárnyalta azt. Sajnos Csodanő egymagában nem valószínű, hogy tudja tartani az iramot, pláne nem ennyi hasonszőrű kalandfilm között, de Az igazság ligája alapos beharangozása mellett szert tehet némi extrára.

> Dunkirk (július 20., InterCom)
Christopher Nolant nagy becsben tartják a magyarok, és a második világháború is tud minket foglalkoztatni, ha látványos, nagy tétes keretek között zajlik. Ebből kifolyólag a nyári blockbusternek szánt Dunkirké lehet a megtiszteltetés, hogy a sok könnyed semmiség mellől kitűnve arasson sikert. A mértékről majd dönt az, hogy mennyire is lesz jó film.

> A majmok bolygója: Háború (július, InterCom)
A Lázadás idején nem jártak jó idők a hazai mozikra, a Forradalomot meg elgáncsolta a Cinema City kihátrálása, így hát egyelőre bizonytalan, mire is képes teljes arzenállal egy Majmok bolygója-film manapság Magyarországon. Ami kedvezőtlen, az az erősebb franchise-okkal teletömött nyári szezon, viszont kétségtelen, hogy már az igazán érdekes fázisban jár a történet (nem sietnek vele, a negyedik résznek biztosan a Békekötés lesz a címe).

> The Emoji Movie (augusztus, InterCom)
Nehéz megmondani, hogy ez még belül van-e azon a körön, amire tényleg mennének a Facebook, Skype meg miegymást felhasználó fiatalok, illetve hogy csak a jópofa figurák miatt a kisgyerekek vevők lennének-e rá. Azért nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az augusztusi premier annyiban kielégítő, hogy a verdák és Gru már csak a tartalékaikat fogják felélni ekkorra.

> Ninjago (szeptember, InterCom)
Ha a The Emoji Movie rejtély, akkor ez hatványozottan az. A LEGO-brand a moziban egyelőre még csak építgeti magát, és a szeptemberi premier sem ígér túlzottan lukratív futamot, de sose lehet tudni, mire kattannak éppen rá a kölykök...

> Kingsman: Aranygyűrű (október, InterCom)
A Kingsman - A titkos szolgálat meglepően nagy siker volt szerte a világon, s ebből mi sem maradtunk ki: 133 ezren szegültek ellent A szürke ötven árnyalatának avagy SpongyaBobnak 2015 februárjában. A stílusukkal nyerő, kultikussá váló mozik mindig könnyen növelik a tétet a folytatással, úgyhogy a második rész biztosan az ősz durranásai közé vonul be.

> Coco (november 23., Forum Hungary)
A Pixar a mexikói Día de los Muertos körül fogó mozijának nagy mázlija, hogy nem lesz se Illumination, se DreamWorks Animation a színen. Ugyanakkor a magyarok már a Dinó tesót sem járatták a csúcsra 2015 decemberében, és a Disney Vaianája is csak nyögvenyelősen boldogult nemrég, így hát a felettébb kultúridegen Coco csak a legjobb körülményen között tud majd érvényesülni ezen a piacon.

> The Story of Ferdinand (december, InterCom)
Az 1936-os irodalmi szösszenet főszereplője egy jámbor bika, aki viaskodás helyett inkább virágokat szagolgat egész nap, egyszer azonban mégis az arénában találja magát. Ebből készít a Blue Sky egész estés animációs filmet, és hát lelkük rajta. A történet kedves és talán még nem veszítette el minden eredetiségét a megszületése óta eltelt 80 évben, de nagyon át kell alakítani ahhoz, hogy a világ gyermekeivel megtalálja a közös hangot.

dunkirk_kiskep.jpg

Címkék

star wars lego box office xxx alien transformers thor baywatch justice league x men king kong ghost in the shell pirates of the caribbean cars passengers blade runner fast and furious wonder woman despicable me beauty and the beast planet of the apes dunkirk box office hazai the great wall the mummy guardians of the galaxy fifty shades of grey kingsman

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr3312103283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kenny69 2017.01.06. 23:33:31

neked ezt megtanítottàk valahol, hogy ilyen mézes mázas, undorító módon fogalmazz?

ezzel a több száz szóval zéró információt adtàl át.

te ezért pénzt kapsz, öcsém?

agarik 2017.01.07. 07:57:03

@kenny69: Te menjél vissza szopni öcsém, mert ha neked itt nem jött át az infó, akkor durva szövegértési problémáid vannak.

Urancityhero 2017.01.07. 09:05:22

Fertelmesebbnél okádékabb folytatások, ostoba képregényfeldolgozások, 4-5-6-7-8. részek érdektelen, fos, alávaló, szemét filmekhez. Az elbutuláshoz tökéletes lesz, éljen az idiokrácia időszaka!

Viszlát és kösz a halakat 2017.01.07. 09:27:43

...és lesz valami jó film is idén?

pele_nka 2017.01.07. 10:15:38

@V Fucktor: Pl a Kincsem és a Dunkirk egyik se ezek közül.

Repce Manó 2017.01.07. 10:18:17

@V Fucktor: nekem nem lenne semmi bajom azzal, hogy folytatás és képregényfeldolgozások, ha érezném, hogy van bennük ambíció, hogy próbálnak maradandót alkotni és nem csak eseményt hirdetni és futószalagon legyártani hozzá, amit minimálisan kell. Eleve meg kell nézni ezeknek a folytatásoknak a stábját. Nincs egy normális névvel rendelkező rendező, akire valamiért emlékeznénk. Ezek nem rendezők, hanem bérmunkások, nincs ambíciójuk, nekik csak ott kell lenniük és irányítani az alapján, amit a stúdió megad nekik. Régen adott rendezők filmjeit vártuk, mert tudtuk, hogy Spielberg mindig izgalmas kalandfilmeket hozott nekünk, vagy feszült háborús drámákat. Ma már nincs ambíció, ma már határidő van és így vagy úgy, bele kell férni, nem lehet egy évvel eltolni egy film bemutatóját, ha még nincs kész, össze kell csapni, azt, ami van. A rajongók meg úgy is örülnek majd neki, akármit is látnak.

Nietzsche. 2017.01.07. 10:27:23

Tavaly 260 film készült? Ez úgy értendő, szerte a világban? Hollywood -ban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Indiában, Kínában mindenhol együttesen? Vagy csak a nagy filmstúdiókban? Hogyan értelmezzük ezt a 260-at? Tényleg érdekelne.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.01.07. 10:37:49

Én a Valerianra vagyok a legkíváncsibb.

Repce Manó 2017.01.07. 11:01:12

@Mr. Rick Blaine: 260 filmet mutattak be Magyarországon 2016-ban, ebben vannak amerikai filmek, francia, német, spanyol, ukrán, izraeli, magyar filmek is. Ezeken kívül még jóval több is készült világszerte, amik nem érték el a magyar mozikat.

Nietzsche. 2017.01.07. 11:12:11

@Repce Manó: Köszi szépen. Ez nem volt nekem tiszta. Engem az az adat érdekelne egyébként leginkább, hogy a nagy amerikai filmstúdiókban hány film készül évente. Olyanokban, mint a

20th Century Fox
Columbia Pictures
DreamWorks SKG
Miramax
Metro-Goldwyn-Mayer
New Line Cinema
Paramount Pictures
Tri-Star Pictures
United Artists
Universal Pictures
Warner Brothers
RKO Pictures

... mert úgy gondolom, hogy az érdekes és jobb filmek 80-90% -a ezekben készül.

Repce Manó 2017.01.07. 12:11:39

@Mr. Rick Blaine: találtam egy ilyen listát, ami segítségedre lehet.
www.boxofficemojo.com/studio/?view=company&view2=yearly&yr=2016&p=.htm

de szerintem azok nagy része forgalmazó is, azaz csak veszik külföldről a filmet, de hátha hülyeséget mondok, akkor pillanatokon belül jön az okosabb és kijavít.

Vodka Narancs 2017.01.07. 23:57:01

@Mr. Rick Blaine: Az RKO-ban semennyi, hiszen 1957-ben csődbe ment...

Egyébként ezen stúdiók egyike sem független vállalkozás, mindegyik valamely nagy médiakonszern (Time Warner, Sony, stb.) tulajdona, akik ugyanúgy rendelkeznek alvállalatként lemezkiadókkal, gyorséttermekkel, moziláncokkal, tévécsatornákkal, internetszolgáltatásokkal, stb.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása